ΚΟΣΜΟΣ

55 επιβάτες

Θρίλερ με αεροπειρατεία στη Λάρνακα

Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας έχει προσγειώσει αεροπειρατής, ζωσμένος όπως λέει με εκρηκτικά, το αεροσκάφος της Egypt Air.

Να παραδοθεί τετρασέλιδη επιστολή του σε γυναίκα που ζει στην Κύπρο, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις Αρχές ο αεροπειρατής που έθεσε υπό τον έλεγχό του αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών και προσγειώθηκε στη Λάρνακα.

Ο αεροπειρατής, που φέρεται να είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και απειλεί ότι θα χρησιμοποιήσει, αν γίνει προσπάθεια εξουδετέρωσής του, ανέφερε το όνομα της γυναίκας στις Αρχές, η οποία είναι πρώην σύζυγός του.

Η γυναίκα κατοικεί στο χωριό Ορόκλινη, κοντά στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Όλοι οι επιβάτες αφέθησαν ελεύθεροι εκτός από τέσσερις ξένους και τα μέλη των πληρώματος, σύμφωνα με τη Egypt Air.    Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ των επιβατών περιλαμβάνονται κάποιοι Βρετανοί και 10 Αμερικανοί.

Επίσης νωρίτερα είχαν αφεθεί οι δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος, που βρίσκονταν μεταξύ επιβατών. Επίσης, είχε επιτραπεί σε όλες τις γυναίκες και παιδιά αιγυπτιακής καταγωγής να εγκαταλείψουν το αεροπλάνο και κράτησαν μέσα όλους οι άνδρες. Εξάλλου, αξίωσε την απομάκρυνση όλων των αστυνομικών από το αεροπλάνο.

Το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών τύπου Airbus με 55 επιβάτες και επταμελές τέθηκε υπό τον έλεγχο αεροπειρατή μετά την απογείωσή του για τη πτήση MS-181 από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο και ζήτησε από τον κυβερνήτη του να κατευθυνθεί προς την Κύπρο. Μέχρι στιγμής δεν έχει υποβάλει κανένα αίτημα.

Ισχυρή δύναμη της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας βρίσκεται σε επιφυλακή στην περιοχή, ενώ το αεροδρόμιο Λάρνακας έχει κλείσει και τα αεροπλάνα κατευθύνονται στην Πάφο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης επικοινώνησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και τον πληροφόρησε ότι οι Αρχές χειρίζονται την κατάσταση.


Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.