Neo

Δεν υπάρχει σχέδιο!

Ανυπαρξία σχεδίου για την αντιμετώπιση και των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων καταγγέλλουν στο ΠΑΣΟΚ, με την Εύη Χριστοφιλοπούλου να καταθέτει ερώτηση στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, κάνοντας λόγο για ‘ασφυξία’ στο πλησιέστερο στην Ειδομένη Νοσοκομείο Κιλκίς.

Σημειώνοντας ότι οι δομές Υγείας συνολικά στη χώρα λυγίζουν υπό το βάρος των δραματικώνελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό και υγειονομικό υλικό, η βουλευτής της ΔημοκρατικήςΣυμπαράταξης παρατηρεί την κατάσταση να επιδεινώνεται καθημερινά λόγω τουπροσφυγικού. «Η ατελείωτη ταλαιπωρία και οικακουχίες προσφύγων και μεταναστών αυξάνουν τα περιστατικά που χρίζουνάμεση περίθαλψη και νοσηλεία. Η πρόσφατη γέννηση του μωρού στις λάσπες τηςΕιδομένης συγκλονίζει και αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος», λέει,καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι γνώριζε και μπορούσε να προβλέψει τιςαυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών ήδη από πέρυσι, ωστόσο δεν φρόντισε ναυπάρχει ο παραμικρός σχεδιασμός τόσο για την περίθαλψη τους όσο και για τηδημόσια υγεία.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει ασφαλώς το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς,το οποίο δέχεται μεν αγόγγυστα όλο τον όγκο των περιστατικών από τον καταυλισμότης Ειδομένης, πλην όμως ο Διοικητής της4ης ΥΠΕ εισηγήθηκε στο ΚΕΣΥΠΕ σημαντική μείωση του προϋπολογισμού του σε σχέσημε το 2015 οδηγώντας το σε ασφυξία!

Κατόπιν τούτων, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ζητά να μάθει ποια μέτρα θα λάβειη κυβέρνηση για το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και τα άλλα νοσοκομεία της χώραςπλησίον καταυλισμών, ώστε να καλυφθούν οι υγειονομικές ανάγκες των πολιτώνκαθώς και των προσφύγων και μεταναστών. Ρωτά ακόμα αν θα εκπονήσει η κυβέρνησηκάποιου είδους σχέδιο για την αντιμετώπιση των αυξημένων υγειονομικών αναγκώνπου παρουσιάζονται στη χώρα λόγω του προσφυγικού και σε αυτή την περίπτωση,ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών της…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.