ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζήτησε προ ημερησίας

Ρελάνς Τσίπρα με διαφθορά

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ζητώντας τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την διαφθορά.

Ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί ρελάνς σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, με προφανή στόχο να βγάλει την κυβέρνηση από τη θέση του αμυνόμενου για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου και να βάλει τα κόμματα της αντιπολίτευσης -και, κυρίως, τη ΝΔ- σε δύσκολη θέση.

Έτσι, ο πρωθυπουργός έχει αποστείλει στον Πρόεδρο της Βουλής επιστολή ζητώντας την διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα τη διαφθορά, όπου θα αναφέρει συγκεκριμένες πτυχές της υπόθεσης Παπαγγελόπουλου, της δικογραφίας κατά του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, ενώ θα ζητήσει εκ νέου εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα τιμολόγια
της εταιρείας του κατηγορούμενου ως εκβιαστή, Τάκη Μαυρίκου, προς το κόμμα της ΝΔ επί προεδρίας Σαμαρά.

Η επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής

Ο πρωθυπουργός απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση με την οποία ζητά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη διαφθορά.  Η ημερομηνία της συζήτησης, θα ανακοινωθεί αύριο το μεσημέρι, μετά την Διάσκεψη των Προέδρων. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες αναμένεται να οριστεί για την ερχόμενη εβδομάδα.

«Την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης. Οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από συγκεκριμένα κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη δικαιοδοτική λειτουργία.

Το πραγματικό δυστύχημα  όμως είναι ότι οι αιτιάσεις αυτές αναπαράγονται από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και από άλλα κόμματα του κοινοβουλίου.

Κεντρικός όμως και δεδηλωμένος στόχος της Κυβέρνησης  είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στη Δικαιοσύνη, εμπιστοσύνη, που τα τελευταία ειδικά χρόνια, έχει διαρραγεί εξαιτίας, μεταξύ άλλων, και  εξωθεσμικών και αντισυνταγματικών παρεμβάσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η δέσμευση εξάλλου της Κυβέρνησης στο στόχο αυτό αποδεικνύεται από το ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Δικαιοσύνη αναπνέει ελεύθερα και προχωρά στην εις βάθος διερεύνηση υποθέσεων που είχαν μέχρι πρότινος εγκαταλειφθεί «στην τρωκτική κριτική των ποντικών». Ενδεικτικά αναφέρω την πρόοδο στην διερεύνηση των υποθέσεων της λίστας Μπόργιανς και Λαγκάρντ, των άνευ εγγυήσεων τραπεζικών δανείων αλλά και άλλων οικονομικών εγκλημάτων εις βάρος του ελληνικού δημοσίου που ενδεχόμενα αγγίζουν ακόμα και το παλιό πολιτικό σύστημα της χώρας.

Με δεδομένα τα παραπάνω είναι χρέος μας να ανοίξουμε με ουσιαστικό τρόπο τον σχετικό δημόσιο διάλογο εντός του κοινοβουλίου και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο  χωρίς υπεκφυγές και τεχνάσματα όπως επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες από την αντιπολίτευση.

Για τον λόγο αυτό σας ζητώ να ορίσετε ημερομηνία για την διενέργεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής», λέει στην επιστολή του ο πρωθυπουργός.

Δείτε την επιστολή εδώ.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΝΜan. 21:18 09/03/2016

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ..ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
    ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΩΝ ‘’ΔΟΤΩΝ’’ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΒΑΘΟ΅ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥΣ.

    ΤΙ ΔΕΞΙΑ ΤΙ ‘’ΑΡΙΣΤΕΡΑ’’ ?
    Ξεπούλησαν- Χάρισαν την ΑΓΡΟΤΙΚΗ για ..100 εκατομ !!!!!!!!!!!!!!

    [[[Υπάρχουν περίπου 7 δις, που υπολογίζουμε ότι θα παραμείνουνε, θα περισσέψουν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την Αγροτική]]].
    ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΑΜΑΡΑΣ
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τα ψέματα του Α. Σαμαρά για την Αγροτική (14 Ιουνίου)
    ===================================
    Καραμπινάτα ψέματα είπε ο Α. Σαμαράς για την τύχη της Αγροτικής Τράπεζας, όταν ήθελε να κλέψει τις ψήφους. Στις 14 Ιουνίου μίλησε στη Θεσσαλονίκη στο Βελλίδειο σε νέους. Εκεί είχε υποσχεθεί την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και της Αγροτικής Τράπεζας.
    Δεν πέρασαν 50 μέρες και αποδείχθηκε ότι έλεγε ψέματα.
    ———————————————————–
    Παραθέτουμε το περιεχόμενο της δήλωσης επί λέξει: «Θέλω να σας πω μια και μιλήσαμε για τους αγρότες. Και θα ήθελα να το πω αυτό.

    *Για εμάς, η Αγροτική Τράπεζα είναι ένας δημόσιος τραπεζικός πυλώνας, που δεν
    ——————————————————————————————–
    πρέπει να κλείσει, γιατί μέσα της έχει εγγυήσεις αγροτικής γης, που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της, και δεν πρέπει να μείνει χωρίς χρηματοδότηση.
    *Σπόρους σήμερα δε μπορούν να αγοράσουν σε πολλά χωριά οι αγρότες, σπόρους, πόσο μάλλον τρόφιμα, ζητήματα ζωοτροφών, ενέργειας, που υπάρχουν σήμερα για τον αγρότη.

    *Υπάρχουν περίπου 7 δις, που υπολογίζουμε ότι θα παραμείνουνε, θα περισσέψουν από την
    —————————————————————————————————————-
    ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την Αγροτική».

    ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ ΤΟΥΣ
    ===========================================
    *Αυτή τη στιγμή λοιπόν, έρχεται στη πόρτα της ΑΤΕ bank ο μεγαλοαπατεώνας Σάλας, και τη ρωτάει
    ========================
    -»τι καλό έχετε; »
    Η Αγροτική, απαντά:
    ==============
    -Έχουμε πολλά δάνεια με ενέχυρο Ελληνική Γη, αλλά έχουμε και Δάνεια σε MEGAλα κόμματα τα οποία θα τα πάρουμε του -αγίου ποτέ- ίσως και του -αγίου πούτσου- ανήμερα, (μη γελάτε, υπάρχει ο εορτασμός του αγίου πούτσου, ψάξτε google) .
    Και απαντά ο κύριος Σάλας:
    ======================
    -Μάλιστα, θα πάρω το πρώτα για μένα και τα υπόλοιπα θα τα πάρει ο Ελληνικός Λαός!
    Σημείωση: εδώ όπως καταλαβαίνετε πρόκειται να κάνουμε με ιδιοφυία, τς τς τς! Θα πάρει δηλαδή ο εβραίος Ελληνική Γη και τα δάνεια που δανείστηκε η Νέα Δη(μο)κτατορία θα τα φορτωθεί ο Λαουτζίκος!
    Αγαπητέ Αναγνώστη, όπως καταλαβαίνεις, πολύ απλά, πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στα τελευταία 100 χρόνια της Ελλάδας το οποίο δε συγκρίνεται ούτε και με το Ξεπούλημα της Κύπρου που έγινε επι χούντας του Ναζιστή Παπαδόπουλου!
    Εδώ μιλάμε για αμέτρητα ελληνικά γεωργικά στρέμματα τα οποία θα χαριστούν στη κυριολεξία σε ομάδα πρακτόρων του τραπεζικού συστήματος.
    Τι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας για τα αεροδρόμια και τη Fraport πριν γίνει πρωθυπουργός…
    —————————————————————————————————-
    «Προσγείωση στο αεροδρόμιο Κέρκυρας. Το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζει το ξεπούλημα του σε ιδιώτες.
    * 25 Μάη τους χαλάμε τα σχέδια».
    *Έγραφε στις 5 Μαΐου 2014 ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter για το «ξεπούλημα» των περιφερειακών αεροδρομίων με αφορμή την επίσκεψη του στο νησί της Κέρκυρας.
    *Στις 30 Νοεμβρίου 2014 σε ομιλία του στα Γιάννενα είχε πει: «Αναρωτιόμαστε: τι όφελος μπορεί να έχει για την ανάπτυξη του τόπου η ιδιωτικοποίηση του αεροδρόμιου στο Άκτιο; Ή το να μην υλοποιούνται μέχρι σήμερα τα αναγκαία έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων; Η απάντηση είναι: κανένα όφελος. *Πουλάνε ό,τι βρουν μπροστά τους και εγκαταλείπουν ότι δεν μπορούν να πουλήσουν».
    *Στις 13 Δεκεμβρίου 2014 σε ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης είχε πει:»Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Αεροδρόμιου στα Χανιά. Είναι προφανές πόσο σημαντικό είναι για την επικοινωνία της Κρήτης με την Ελλάδα και τον κόσμο. Αλλά το ΤΑΙΠΕΔ το ξεπουλάει, για να μετατραπεί σε κερδοφόρο μαγαζί. Και έτσι, ένα κομμάτι από το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον, μετατρέπεται σε ιδιωτικό κέρδος».
    *Στις 20 Φεβρουαρίου 2015, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το τίμημα που πρόσφερε η Fraport «δίκαιο». «Αλλά τα αεροδρόμια είναι μέρος της τουριστικής μας βιομηχανίας. Έτσι η Ελλάδα βγάζει τα προς το ζην της. Είναι κάτι που πρέπει επίσης να εξετάσουμε.
    Αυτό που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν ιδιωτικοποίηση αλλά αχαλίνωτο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας σε φίλους του συστήματος», έλεγε στο περιοδικό Στερ.

  2. NB 20:40 09/03/2016

    ΤΙ ΑΝΤΩΝΗΣ ..ΤΙ ΑΛΕΞΗΣ !
    Αλήθεια θα πάει κανείς φυλακή για τον ΟΠΑΠ;
    Τον πούλησαν 652 εκατ. ευρώ και σε δύο μήνες τα κέρδη της εταιρείας είναι 455.8 εκατ.
    «Δεν πουλάς χαρίζεις!» … Απολαύστε τον Σαμαρά τι έλεγε στην ΔΕΘ για τον ΟΠΑΠ.

    «Όταν πουλάς τον ΟΠΑΠ σε μια τιμή διπλάσια ή τριπλάσια από τα καθαρά κέρδη, τότε δεν πουλάς, χαρίζεις! Κι αυτός ο οποίος αγοράζει αυτή την εταιρεία, τόσο φτηνά, τότε σε δυο τρία χρόνια θα κάνει απόσβεση και την έχει πάρει τζάμπα.
    Αντώνης Σαμαράς.
    (…)σε λιγότερο από 2 μήνες, κέρδη 455,8 εκατ. ευρώ από την επένδυσή τους, των – συνολικά – 652 εκατ. ευρώ!
    Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει με ποιο σκεπτικό πουλήθηκε ο ΟΠΑΠ σε τόσο χαμηλή τιμή;
    Τελικά δεν τον πούλησαν τον ΟΠΑΠ, απλά τον έκαναν δώρο στον κύριο Μελισσανίδη ο οποίος βέβαια πανηγυρίζει για την αγορά του ΟΠΑΠ αφού μέσα σε δύο μήνες του αποφέρει κέρδη 455,8 εκατ. ευρώ.

    Την ώρα, δε, που η φοροεπιδρομή εναντίον ελληνικών επιχειρήσεων και ιδιωτών βρίσκεται σε πλήρη έξαρση πρωτοφανούς, μάλιστα, αγριότητας, τέτοιες περιπτώσεις αλλά και πλήθος άλλων ενεργειών κυβερνητικών παραγόντων δεν μπορεί πλέον να αφήνουν αδιάφορο κανέναν.
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δήλωση Μιλτ. Βαρβιτσιώτη ότι, όσοι δεν έχουν να πληρώσουν για τα ακίνητά τους, ας τα πουλήσουν…
    Θα λογοδοτήσει κανείς γιαυτό το έγκλημα;

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ‘’ΑΣΤΕΡΑ’’ ΚΑΙ ΤΑ ‘’ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ?‘’
    Ο Τσίπρας κάποτε αποτιμούσε στο 1 δισ. τον Αστέρα Βουλιαγμένης, τώρα τον πούλησε 400 εκατ. ευρώ

    Πριν μεταλλαχθεί σε θλιμμένο εφαρμοστή του Μνημονίου, ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε ένας σπουδαίος επαναστάτης, τέτοιος που έμοιαζε έτοιμος να συντρίψει τον καπιταλισμό ανά τον πλανήτη.
    Στις 19 Απριλίου του 2013, μιλώντας στη Βουλή
    Με βάση τα ως τώρα γνωρίζουμε, μονάχα η χρηματιστηριακή αξία, όχι των παιγνιομηχανημάτων, του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ είναι στα 800 περίπου εκατομμύρια ευρώ, η ΔΕΠΑ και η ΔΕΣΦΑ προσφάτως, στην πρώτη ενδεικτική προσφορά, υπήρξε προσφορά που άγγιξε τα 1,9, ο Αστέρας αποτιμάται 1 δις. Μόνο αυτά δηλαδή κοντά στα 4 δις. Μόνο τα 4 από τα 15 που έχετε εδώ κοντά στα 4 δις. Ενώ εσείς τα έχετε αποτιμήσει και τα 15 στα 2,557 δις.
    Τι ακριβώς κάνετε; Τι ακριβώς κάνουν οι κύριοι του Ταμείου και δεν μας δίνουν και τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση στην εκτίμηση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου που πάτε να την ξεπουλήσετε όπως-όπως και όσο-όσο;

  3. SPARTA. 19:50 09/03/2016

    Ή διαφθορά ζει και βασιλεύει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.Οι διορισμοί των τραμπούκων του Τσίπρα στο χρεοκοπημένο Ελληνικό Δημόσιο, οι απευθείας αναθέσεις Δημοσίων Έργων σε υμέτερους, τα χρήματα που θα πάρουν απευθείας οι ανάδοχοι για την στέγαση, σίτιση και φύλαξη των Λαθρομεταναστών, η αναβάθμιση από τους Αμερικανούς στα ιπτάμενα φέρετρα από τον Πάνο Καμμένο έναντι πολλών εκατομμυρίων Ευρώ, είναι τα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ.Αυτή είναι η διεφθαρμένη χούντα, η σαπιοκυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.