AUTO - MOTO

Το ελαστικό του μέλλοντος

Ένα επαναστατικό ελαστικό παρουσίασε η Goodyear στην πρόσφατη έκθεση της Γενεύης, πρόκειται για το Eagle 360, μια λαστιχένια μπάλα που θα συνδέεται με το αυτοκίνητο μέσω μαγνητικών πεδίων.

Ο σχεδιασμός της είναι άκρως ενδιαφέρων καθώς περιλαμβάνει χάραξη για την ροή του νερού αλλά πολύ ιδιαίτερη όπως καταλαβαίνει κανείς, καθώς τίποτα δεν είναι παραδοσιακό στο Goodyear Eagle 360.

Η τεχνολογία της Goodyear για το νέο επαναστατικό ελαστικό μοιάζει κάπως με αυτήν των τραίνων που κινούνται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες και αιωρούνται πάνω από τις ράγες οι οποίες δημιουργούν μαγνητικά πεδία. Σύμφωνα με την εταιρεία κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σε αυτήνν την περίπτωση με αποτέλεσμα τα ελαστικά να μην έρχονται σε επαφή με κανένα μέρος του αυτοκινήτου.

Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερη άνεση και σχεδόν ολική έκλειψη θορύβου, ενώ η Goodyear ενωματώνει παράλληλα τεχνολογία που θα δίνει τη δυνατότητα στο ελαστικό να κινείται όσο χρειάζεται για την ασφάλεια του οχήματος και σε όποια κατεύθυνση χρειάζεται.

goodyearEagle360_2

Το άλλο μεγάλο πλεονέκτημα όπως παρουσιάστηκε από τους ανθρώπους της Goodyear είναι πως δεν θα χρειάζεται πλέον να παρκάρουμε με τον παραδοσιακό τρόπο. Αυτό γιατί τα ελαστικά θα κινούνται και προς πλαϊνές κατευθύνσεις έτσι ώστε απλώς θα σταματάμε το αυτοκίνητο δίπλα στην άδεια θέση και εκείνο θα μπαίνει σε αυτήν χωρίς μανούβρες και σπαζοκεφαλιές.

goodyearEagle360_1

Όλα αυτά βεβαίως όπως πιθανώς έχετε ήδη καταλάβει αφορούν μια εποχή στην οποία τα αυτοκίνητα θα κινούνται αυτόνομα. Για τέτοια προορίζεται το Goodyear Eagle 360 άρα ο οδηγός από τη στιγμή που δεν θα κάνει και πολλά για να οδηγήσει το αυτοκινήτο του δεν θα υπάρχει και πρόβλημα τα ελαστικά να… κάνουν ο,τι θέλουν.

Πηγή : www.highoctane.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.