ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΠΑ

Ουισκόνσιν: Ο Μπέρνι Σάντερς προηγείται δημοσκοπικά της Χίλαρι Κλίντον

Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς από το Βερμόντ έχει μικρό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις για τον προκριματικό κύκλο στο Ουισκόνσιν έναντι της Χίλαρι Κλίντον, καθώς εντείνει την προσπάθεια του, να ενισχύσει την πολιτική δυναμική του, μετά τις νίκες του, σε πέντε από τις τελευταίες έξι αναμετρήσεις.

Μία πιθανή νίκη του Σάντερς στο Ουισκόνσιν θα μετατοπίσει το βάρος της προεκλογικής του εκστρατείας στη Νέα Υόρκη, όπου η Κλίντον δραστηριοποιήθηκε χθες. Ο Σάντερς θα υπερκαλύψει με δυσκολία τους 263 εκλέκτορες με τους οποίους προηγείται η Κλίντον, εξαιτίας του αναλογικού χαρακτήρα του συστήματος που εφαρμόζουν οι Δημοκρατικοί, το οποίο δίνει εκλέκτορες σε έναν υποψήφιο ακόμη κι αν έχει χάσει σε μια πολιτεία, σε συνάρτηση με το συνολικό αριθμό των εκλεκτόρων που έχει συγκεντρώσει.

Η επόμενη τηλεμαχία μεταξύ της Κλίντον και του Σάντερς θα διεξαχθεί στις 14 Απριλίου, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Η Κλίντον γνωστοποίησε ότι συγκέντρωσε 29,5 εκατ δολάρια το Μάρτιο για την προεκλογική της έκστρατεία, με τον Σάντερς να δηλώνει ότι είχε συγκεντρώσει 44 εκατ δολάρια. Όπως έγινε γνωστό από τους υπεύθυνους της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον, έχουν συγκεντρωθεί επιπλέον κεφάλαια 6,1 εκατ δολαρίων για την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών, αλλά και τις πολιτειακές επιτροπές του κόμματος.

Η αύξηση του κατώτερου μισθού στα 15 δολ την ώρα, βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συγκέντρωσης που πραγματοποίησε η Κλίντον στη Νέα Υόρκη, η οποία είχε πανηγυρικό χαρακτήρα. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στον Τραμπ, τονίζοντας ότι ο ίδιος έχει δηλώσει ότι οι μισθοί στις ΗΠΑ είναι υψηλοί. Η αναφορά της αυτή, ξεσήκωσε το πλήθος, στο οποίο συμμετείχαν και μέλη των μεγάλων εργατικών ενώσεων. “Δεν ξέρω πως υπολογίζουν το ημερομίσθιο ο Τραμπ, αλλά κι άλλοι. Εγώ θα σας πω ότι ξεπουλάνε φθηνά τους Αμερικανούς,” τόνισε χαρακτηριστικά η Κλίντον.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.