Neo

Ακόμη «παίζεται» το 3%

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει καταλήξει ήδη στους βασικούς άξονες του νέου εκλογικού νόμου, ωστόσο υπάρχει ένα σημείο που… επιδέχεται αλλαγών: ο Neo πληροφορείται ότι ακόμη δεν έχει «κλειδώσει» αν το όριο εισόδου ενός κόμματος στη Βουλή θα παραμείνει στο 3% ή ενδεχομένως να φτάσει στο 2,5% ή ακόμη και στο 2%.

Εξάλλου, χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών, υποστηρίζοντας ότι «η διαδικασία συζήτησης στη Βουλή μπορεί να βοηθήσει ώστε να υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες συγκλίσεις από αυτές που έχουν ήδη διαπιστωθεί». Μ’ άλλα λόγια, αν τυχόν διαφανεί στην Βουλή η προοπτική να υπερψηφίσουν την απλή αναλογική είτε το ΚΚΕ είτε κάποιο άλλο κόμμα, τότε η κυβέρνηση θα μειώσει το όριο εισόδου –παρά το γεγονός ότι το 3% έχει τεθεί ως «κόκκινη γραμμή» από τον κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο.

Φυσικά, στόχος του Μεγάρου Μαξίμου παραμένει η άσκηση πολιτικής πίεσης στο ΚΚΕ, καθώς ειδικά αν το κατώφλι πέσει από το 3% στο 2,5%, ο Περισσός θα πρέπει να εξηγήσει στους ψηφοφόρους του γιατί… κλότσησε τη μόνη ευκαιρία να ικανοποιηθεί το πάγιο και ιστορικό αίτημα της Αριστεράς για απλή αναλογική…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.