ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Αφρική

Δέκα χρόνια φυλάκισης για γυναίκα που έκλεψε βρέφος από το μαιευτήριο

Σε κάθειρξη δέκα ετών καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Κέιπ Τάουν μια Νοτιοαφρικανή η οποία είχε κλέψει ένα νεογέννητο κοριτσάκι από το μαιευτήριο και το είχε μεγαλώσει σαν να ήταν η πραγματική του μητέρα, σύμφωνα με τα νοτιοαφρικανικά μέσα ενημέρωσης. 
kidnap

Ο δικαστής υπογράμμισε την βαρύτητα του εγκλήματος που διέπραξε η γυναίκα, η οποία καταδικάστηκε για την απαγωγή του νεογνού τον Μάρτιο του 1997 από μαιευτήριο του Κέιπ Τάουν, αναγνωρίζοντας ωστόσο ορισμένα ελαφρυντικά στοιχεία, όπως το καθαρό ποινικό της μητρώο.

Η γυναίκα είχε απαγάγει το μωρό, στο οποίο είχε δώσει το όνομα Ζέφανι, όταν αυτό ήταν τριών ημερών. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τυχαία στις αρχές του 2015, όταν συμμαθητές του κοριτσιού, που πήγαινε τότε στην τελευταία τάξη του λυκείου, επισήμαναν την ομοιότητα που είχε με την μικρότερη σε ηλικία Κάσιντι Νερς, μια νέα μαθήτρια στο σχολείο.

Οι γονείς της Κάσιντι επικοινώνησαν με την αστυνομία και το τεστ DNA στο οποίο υποβλήθηκαν στη συνέχεια απέδειξε ότι πράγματι η νεαρή Ζέφανι ήταν παιδί τους.

Τον Μάρτιο, η νοτιοαφρικανική δικαιοσύνη είχε κρίνει την κατηγορούμενη, η οποία είναι σήμερα 52 ετών, ένοχη για απαγωγή και την είχε θέσει υπό προσωρινή κράτηση.

Η οικογένεια Νερς ζούσε, χωρίς να το γνωρίζει, μόνον μερικά χιλιόμετρα μακριά από την Ζέφανι. Σύμφωνα με τον νοτιοαφρικανικό Τύπο, η Ζέφανι, η οποία είναι σήμερα 19 ετών, επέστρεψε για να ζήσει στο σπίτι στο οποίο μεγάλωσε με τον άνδρα που θεωρούσε πάντα ως πατέρα της και περιμένει τώρα το πρώτο της παιδί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.