ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαιτείται ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

«Εθνική συνεννόηση» ζητά η Φώφη Γεννηματά

Νέα κυβέρνηση, με άλλη πολιτική ζητά η Δημοκρατική Συμπαράταξη, επιμένοντας στην ανάγκη της εθνικής συνεννόησης.

Υποστηρίζοντας από το βήμα της Βουλής χθες ότι «με αυτή την κυβέρνηση και αυτή την πορεία, δεν υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει προοπτική», αφού «η κρίση θα ανακυκλώνεται, η Ελλάδα θα σπρώχνεται προς το περιθώριο της Ευρώπης και η κυβέρνηση θα ασχολείται μόνο με το να στήσει ένα καθεστώς, ελπίζοντας ότι θα παρατείνει για λίγο την παραμονή της στην εξουσία», η πρόεδρος της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, παρουσίασε την νέα πρόταση του κόμματός της «Η χώρα χρειάζεται μία άλλη κυβέρνηση, μία άλλη πολιτική», είπε, προβλέποντας εξελίξεις στον απόηχο της λαϊκής κατακραυγής που κλιμακώνεται κατά της κυβέρνησης.

Η Φώφη Γεννηματά ωστόσο, υποστήριξε ότι δεν αποτελεί λύση η δεξιά στροφή και η επιστροφή στις συντηρητικές πολιτικές, απαντώντας έτσι και σε όσους υποστηρίζουν ότι έχει προδιαγραφεί η πορεία σύγκλισής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τη ΝΔ μετεκλογικά. «Χρειάζεται εθνική γραμμή», είπε, προτάσσοντας την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, ώστε να αλλάξει ριζικά η εικόνα της χώρας διεθνώς.

Στην κατεύθυνση της διεκδίκησης μίας τέτοιας εξέλιξης εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μάλιστα, η επικεφαλής της ζήτησε την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και την καθοριστική ενίσχυση του φορέα του οποίου ηγείται. Στην πραγματικότητα, απευθυνόμενη στην μεγάλη δεξαμενή των ψηφοφόρων της Κεντροαριστεράς, η Φώφη Γεννηματά ζήτησε να διαμορφωθούν οι συνθήκες για την εξέλιξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε ένα μεγάλο, προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας που θα διαμορφώσει μία αναπτυξιακή συμμαχία και τελικά μία νέα σχέση κράτους , κοινωνίας και αγοράς. Μόνο έτσι εκτιμούν άλλωστε στην Χαριλάου Τρικούπη ότι θα επηρεαστεί καθοριστικά η διακυβέρνηση της χώρας.

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι στο ΠΑΣΟΚ εξαπολύουν σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Τσίπρα με κάθε ευκαιρία. Στην παρούσα φάση, στο επίκεντρο βρίσκεται η εκχώρηση κοινωνικών αγαθών , από το ρεύμα και το νερό, ως το Αττικό Μετρό στο Υπερταμείο, αλλά και η υπόθεση του διαγωνισμού για τις τέσσερις ιδιωτικές τηλεοπτικές άδειες και ιδιαίτερα το θέμα Καλογρίτσα. «Για πρώτη φορά στα χρονικά η ΔΕΗ, το Αττικό Μετρό και κυρίως το νερό εκχωρούνται στο Υπερταμείο», λένε, ενώ στο θέμα των καναλιών, μιλούν για πολιτική, ηθική και νομική κατάρρευση του διαγωνισμού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.