ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μύδια αχνιστά

Υλικά
500 γρ ψίχα μύδια
1 μεγάλο πολτοποιημένο κρεμμύδι
2 σκελίδες πολτοποιημένες σκόρδο
1/2 ποτήρι νερού λευκό κρασί
3 κουταλιές σούπας μαϊντανό
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
χυμό από 1 λεμόνι
1/2 ποτήρι νερό
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μύδια και αφαιρούμε τις εσωτερικές «τρίχες» τους και τα πλένουμε . Στο τηγάνι βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο, λίγο τα αχνίζουμε να σωταριστούν ελαφρώς και συμπληρώνουμε τα μύδια. Αφού τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα , τα σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το νερό , το αλάτι – πιπέρι , την μουστάρδα και το στυμένο λεμόνι . Τα αφήνουμε 5 λεπτά όλα μαζί να ψηθούν και να δέσουν και στο τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή : www.chefoulis.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.