Neo

Τι πιστεύουν αυτοί που θα δικάζουν σε λίγα χρόνια…

Τι λένε αυτοί που θα δικάζουν στην χώρα τα επόμενα χρόνια, αναδεικνύουν στην Σεβαστουπόλεως, μέσα από τα αποτελέσματα έρευνας στην οποία συμμετείχαν 793 φοιτητές Νομικών σχολών από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή και απάντησαν σε κρίσιμα ερωτήματα για τη Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της εκδήλωσης του κόμματος με θέμα «Ποιος απειλεί τη Δικαιοσύνη;».

Από τις απαντήσεις στην έρευνα προκύπτει μεταξύ άλλων ότι πάνω από οκτώ στους δέκα πιστεύουν ότι η Δικαιοσύνη στην χώρα πάει χειρότερα μετά την κυβερνητική αλλαγή του Ιανουαρίου 2015 και την άνοδο της σημερινής κυβέρνησης στην εξουσία. Σχεδόν οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες απαντούν επίσης ότι η απαγόρευση συμμετοχής των δικαστών σε πολιτικές θέσεις για τέσσερα έτη μετά την αποχώρησή τους από την ενεργό υπηρεσία θα βοηθήσει πιθανότατα στον ‘απογαλακτισμό’ της δικαστικής από την πολιτική εξουσία.

Πιστεύουν ακόμα σε ποσοστό 45,3% ότι η καθυστέρηση στην απονομή Δικαιοσύνης είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του θεσμού στην χώρα μας σήμερα, με τον τρόπο λειτουργίας της να ακολουθεί σε ποσοστό 23,3%, τις παρεμβάσεις πολιτικών σε ποσοστό 18,9% και τις πιέσεις από οικονομικά και άλλα συμφέροντα σε ποσοστό 12,5%.

Δεν τα λες και ενθαρρυντικά, πόσο μάλλον …αισιόδοξα μηνύματα.

a

b

c

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.