ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Υποπτη η σύζυγος και ο εραστής της για τη δολοφονία του πρέσβη Αμοιρίδη

Εγκλημα πάθους βλέπουν οι αρχές πίσω από τη δολοφονία του Ελληνα πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα σε λευκό αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει. Τις σχετικές πληροφορίες μεταδίδουν την τελευταία ώρα τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Οπως αναφέρεται βρέθηκε αίμα του Ελληνα διπλωμάτη στον καναπέ του σπιτιού της γυναίκας του στην περιοχή Nova Iguaçu, όπου έκαναν διακοπές, και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο Αμοιρίδης σκοτώθηκε εκεί πριν μεταφερθεί στο λευκό αυτοκίνητο όπου και απανθρακώθηκε. Η αστυνομία μάλιστα γνωρίζει ακριβώς την ώρα που έγινε η μεταφορά, περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης και σύντομα θα γίνουν και ανακοινώσεις.

Πριν λίγο η Βραζιλιάνα σύζυγός του, Φρανσουάζ Αμοιρίδη, έφτασε ξανά στο αστυνομικό τμήμα, συνοδευόμενη από τρεις αστυνομικούς.

Στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου βρέθηκε απανθρακωμένος  ο πρέσβης της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδης.

Την είδηση έκανε γνωστή η αστυνομία τα ξημερώματα της Παρασκευής με ανακοίνωσή της.

Το πτώμα ήταν μέσα σε ένα λευκό αυτοκίνητο που του έβαλαν φωτιά και σύμφωνα με τον τύπο της Βραζιλίας και την αστυνομία οι πινακίδες ταιριάζουν με εκείνες του αυτοκινήτου που είχε νοικιάσει ο Αμοιρίδης.

brazil1

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό κάτι περισσότερο για το πώς κατέληξε εκεί ο πρέσβης και ποιος μπορεί να ευθύνεται για τον θάνατό του, όμως η αλήθεια είναι ότι υπήρχε εξαρχής η υποψία για αρνητική κατάληξη της υπόθεσης του Αμοιρίδη που αγνοούταν από τη Δευτέρα, καθώς την αναζήτησή του είχε αναλάβει η υπηρεσία ανθρωποκτονιών του Ρίο ντε Τζανέιρο. Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Ινστιτούτο της Νόβα Ιγουάτσου για να εξεταστεί.

Η σύζυγός του είχε δηλώσει την εξαφάνισή του στην αστυνομία αφού δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του.

Εκπρόσωπος της βραζιλιάνικης αστυνομίας μιλώντας σε βραζιλιάνικη εφημερίδα είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Μπραζίλια να έχει πέσει θύμα απαγωγής.

«Δεν εργαζόμαστε πάνω στην υπόθεση της απαγωγής», είχε πει ο εκπρόσωπος εξηγώντας ότι οι απαγωγείς θα είχαν ήδη επικοινωνήσει με την οικογένεια του κ. Αμοιρίδη για να ζητήσουν λύτρα.

Αμανατίδης: Δεν υπάρχει κάποια ταυτοποίηση

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης δήλωσε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια ταυτοποίηση και ότι συνεχίζονται οι έρευνες. Όπως ενημέρωσε, η ελληνική πλευρά ενημερώθηκε για την υπόθεση της εξαφάνισης στις 28 Δεκεμβρίου και αμέσως το υπουργείο Εξωτερικών κινητοποίησε όλες τις υπηρεσίες τους.

Πάντως και ο κ. Αμανατίδης επιβεβαίωσε ο Έλληνας πρέσβης δεν είχε δεχτεί απειλές, ενώ για το ενδεχόμενο απαγωγής το απέκλεισε τονίζοντας ότι δεν υπήρξε κάποια επικοινωνία για να ζητηθούν λύτρα. «Είμαστε σε επαφή με τις αρχές της Βραζιλίας και συνεχίζονται οι έρευνες», κατέληξε ο κ. Αμανατίδης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.