ΚΟΣΜΟΣ

Συρία-Χαλέπι

Νέα συμφωνία για την απομάκρυνση ανταρτών από το ανατολικό Χαλέπι

Νέα συμφωνία για τη απομάκρυνση των ανταρτών από το Χαλέπι ανακοίνωσε αξιωματικός του συριακού στρατού σήμερα, την επομένη της αποτυχίας ανάλογης συμφωνίας.

«Υπήρξε συμφωνία για την απομάκρυνση των ανταρτών από το Χαλέπι. Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη», διευκρίνισε ο αξιωματικός, τη στιγμή που υπάρχει ανάγκη για την απομάκρυνση τραυματιών και αμάχων από τον τελευταίο θύλακα της αντιπολίτευσης.

Η οργάνωση των ανταρτών Αχράρ αλ Σαμ επιβεβαίωσε από την πλευρά της την επίτευξη αυτής της συμφωνίας, λέγοντας ότι ματαιώθηκε ιρανική απόπειρα για να εμποδισθεί η αποχώρηση αμάχων και μαχητών από τον θύλακα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι η πρώτη φάλαγγα ασθενών αρχίζει να μετακινείται από το ανατολικό προς το δυτικό Χαλέπι.

Εκπρόσωπος των ανταρτών δήλωσε ότι μια νέα εκεχειρία εφαρμόζεται στο Χαλέπι από τις 02:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα).

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο Reuters, ότι δεν ακούγονται πυροβολισμοί από τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά.

Η εκεχειρία στο Χαλέπι, εφαρμόζεται επιτρέποντας την έξοδο ενόπλων ανταρτών από τις ανατολικές περιοχές μέσα στις “επόμενες ώρες.”

Οι εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ των διαπραγματευτών οδήγησαν στην επίτευξη εκεχειρίας που επιτρέπει την έξοδο των ανταρτών από το Χαλέπι, μεταδίδουν ΜΜΕ που ελέγχονται από την οργάνωση Χεζμπολάχ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.