Neo

«Φρένο» Κουβέλη στην εκλογολογία

Ο Φώτης Κουβέλης δεν ανήκει σε εκείνους που «βλέπουν» εκλογές, παρά τις φιλολαϊκές εξαγγελίες της κυβέρνησης. Μάλιστα, χθες, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, όχι μόνο απέκλεισε τις εκλογές, αλλά εξέφρασε και την διαφωνία του με το ενδεχόμενο να στηθούν τώρα κάλπες. «Τις εκλογές πρέπει να τις αποκλείσουμε και όχι μόνο επειδή είναι σαφής και συγκεκριμένος ο λόγος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν στη δεδομένη θεσμική περίοδο που είναι το 2019, αλλά γιατί οι εκλογές θα είναι ανώφελες και επιζήμιες, ιδιαίτερα τη περίοδο αυτή, όπου η χώρα, εκφραζόμενη από την παρούσα κυβέρνηση, αγωνίζεται να δώσει λύση στα προβλήματα και να οδεύσει η κοινωνία σε δρόμους ανάκαμψης», επισήμανε ο ιδρυτής της ΔΗΜΑΡ. «Πρέπει να αντιληφθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου ότι είναι αναγκαίο να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια, να εγκαταλειφθεί ο εύκολος αντιπολιτευτικός λόγος, ο λόγος ο οποίος εδώ και τώρα ζητεί εκλογές και αναφέρομαι στη συγκεκριμένη στάση της ΝΔ, διότι αυτό είναι αρνητικό για τη θετική εξέλιξη και την πρόοδο των πραγμάτων και όπως αυτή η πρόοδος και εξέλιξη διεκδικείται από τη χώρα μας», κατέληξε ο Φώτης Κουβέλης.
Σημειωτέον ότι ήταν η πρώτη συνέντευξη του επικεφαλής της ΕΚΙΕΑ μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό και, με την στήριξη που παρέσχε στην κυβέρνηση ουσιαστικά διέψευσε και όλους όσοι ισχυρίζονταν ότι ήταν απογοητευμένος επειδή δεν είχε αξιοποιηθεί στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Άλλωστε, όπως ο Neo είχε αποκαλύψει πριν τον ανασχηματισμό, ο Φώτης Κουβέλης επέμενε ότι η συστράτευσή του με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν συνδεόταν με υπουργικές καρέκλες –και σίγουρα δε θα ήθελε και ο ίδιος να φανεί σαν «συναλλαγή» η στήριξη που προσφέρει στην κυβέρνηση.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ε.Στ. 11:27 15/12/2016

    Ο μπαρμπα-Φώτης δεν θέλει εκλογές. Μόνο να τις προκαλεί θέλει όταν αυτός γουστάρει. Αν είχε ψηφίσει τον Δήμα για πρόεδρο της δημοκρατίας δεν θα μας κυβερνούσε σήμερα αυτό το σούργελο.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.