ΕΛΛΑΔΑ

Πλούσια και καθημερινά τα εορταστικά προγράμματα

Kέρκυρα: Εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου χωριού με ξωτικά και νεράϊδες

Ξυλοπόδαροι, ξωτικά, νεράιδες και χιλιάδες λαμπιόνια που πλημμύρισαν τα καντούνια, έχουν μετατρέψει την πόλη της Κέρκυρας σε μία παραμυθένια χριστουγεννιάτικη πολιτεία.

Σε κάθε πλατεία της Κέρκυρα αναβιώνουν από χθες δρώμενα, διαδραστικά εργαστήρια, παραστάσεις και πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, ενώ οι μπάντες και οι χορωδίες όλου του νησιού δίνουν το καλύτερο τους εαυτό τραγουδώντας χαρμόσυνα εμβατήρια και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Για πρώτη φορά στην καρδιά της Κέρκυρας στην 'Ανω Πλατεία Σπιανάδα, άνοιξε τις πύλες του το χριστουγεννιάτικο χωριό, όπου τα σπιτάκια του Αϊ Βασίλη και των ξωτικών έχουν κλέψει όλες τις εντυπώσεις, με το καρουζέλ να κερδίζει τις καρδιές όλων των παιδιών.Τα παιδιά ζωγραφίζουν, δημιουργούν κατασκευές στο καλλιτεχνικό εργαστήρι, βοηθούν στην παραγωγή του πολυπόθητου γλυκού με τη βοήθεια του ζαχαροπλάστη και γράφουν γράμμα στον Αϊ Βασίλη, περιμένοντας τα δώρα που θα μοιράσει, μαζί με τα ξωτικά του, που είναι οι βασικοί οικοδεσπότες των εορταστικών εκδηλώσεων της 'Ανω Πλατείας.

Χρώματα, γευστικά αρώματα, μουσικά ακούσματα και χορευτικές επιδείξεις, λαμβάνουν χώρα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και σε άλλα σημεία της πόλης της Κέρκυρας, όπως στην πλατεία Ανουντσιάτα στο πλακάδο του Αγίου Σπυρίδωνος στην Πλατεία Μιχαήλ Θεοτόκη, στο Δημοτικό Θέατρο και στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Φορέας όλων των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων είναι ο ΔΟΠΑΠ του δήμου Κέρκυρας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ , ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Νίκος Κορακιανίτης, «ο Δήμος φιλοδοξεί να γίνονται πλέον σε ετήσια βάση, οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που σκοπό έχουν τη συμμετοχή όλων των πολιτιστικών συλλόγων, των θεατρικών, χορευτικών και μουσικών ομάδων του νησιού και την προσέλκυση όχι μόνο των παιδιών, αλλά και των μεγάλων». Τα πλούσια και καθημερινά εορταστικά προγράμματα θα διαρκέσουν στο νησί μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2017.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.