ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Μία «Αιώρα» για τα παιδιά

Ένα παιχνίδι ανακάλυψης και φαντασίας, που έχει στόχο την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης, το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αιώρα», θα φιλοξενήσει ο δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη από τις 20 έως τις 23 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Ιωάννη Ρέντη (Μπιχάκη 8).

Με αφορμή τη συλλογή «Τα απίστευτα του Αιγαίου» της δρ. Αργυρώς Φιλολία, μία συλλογή «έργων» από βότσαλα, ξύλα και οτιδήποτε έβγαλαν τα κύματα στη στεριά, χωρίς καμία ανθρώπινη επεξεργασία, προκαλούν τους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους σε ένα βιωματικό παιχνίδι, εκεί όπου κάθε απάντηση, ανάλογα την προσωπικότητα του καθενός, είναι και σωστή. Δηλαδή, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να ενισχύσουν τη δημιουργική φαντασία τους και να αναπτύξουν τις συναισθηματικές και κοινωνικές δεξιότητές τους.
Μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουν να εκφράζονται ελεύθερα, να ενισχύουν την ικανότητα συγκέντρωσης, να υπακούουν σε κανόνες, να σέβονται τη διαφορετική άποψη του άλλου, να σέβονται τη διαφορετικότητα. Τα παιδιά διασκεδάζουν, δημιουργούν θετικά συναισθήματα, μέσα από την ανακάλυψη και αναγνώριση των εκθεμάτων, επιβραβεύονται με αναμνηστικά, τραγουδούν και διασκεδάζουν.

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής προγράμματος: Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου από τις 19:00 έως τις 21:00, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου από τις 18:00 έως τις 20:00, Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου από τις 18:00 έως τις 20:00. Απαραίτητη είναι η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 210 4819007.

Η συλλογή της κ. Φιλολία θα φιλοξενείται από τις 20 Δεκεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.