ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Μετά την έφεση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών

Θα ξαναδικαστεί ο Ανδρέας Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Έφεση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ασκήθηκε κατά της απόφασης με την οποία αθωώθηκε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Α.Γεωργίου από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Ανδρέας Γεωργίου είχε διαπράξει παράβαση καθήκοντος γιατί διατήρησε για ορισμένους μήνες από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 2010 παράλληλα με την ιδιότητα του επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και εκείνη του υπαλλήλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.Παράλληλα, αντιμετώπιζε κατηγορία γιατί δεν συγκαλούσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Η υπόθεση θα κριθεί πάλι από την ελληνική Δικαιοσύνη από μηδενική βάση.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. N Bράχος 23:00 18/12/2016

    ΜΙΣΘΟΦΟΡΕ ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ?
    ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣOYN ΟΙ ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΙ!!!!!
    Μισθοφόρε,
    θα μάθουμε τελικά ΑΝ(?) πράγματι οι συγγενείς έχουν αποκρύψει εισοδήματα και ΠΟΤΕ?
    Θα μάθουμε γιατί δεν είναι κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία?
    Θα μάθουμε πόσα usb »κυκλοφορούν» και ποιος τα αναπαρήγαγε?
    Θα μάθουμε τελικά ΓΙΑΤΙ(?) το δικαστήριο ΔΕΝ !!! δέχεται
    1. Ελεχθούν τα κομπιούτερς,
    2.. να καταθέσουν Βενιζέλος,
    Βαξεβάνης και Νικολούδης
    3.να μάθουμε τελικά ποιοι είναι οι εγκέφαλοι της ΜΑΦΙΑΣ ! που ενώ κατέστρεψαν την Ελλάδα με 350Δις.Ευρώ χρέος, τους »κάθησαν » στο λαιμό οι..τεκμαρτές 120.000 που ΔΕΝ !!! εισέπραξε ο Παπακ. ενώ δεν ΜΙΛΑΜΕ για το 1,2 δισ. των Λάτση και Βαρδινογιάννη , τον ΟΠΑΠ, την ΑΓΡΟΤΙΚΗ.., και χιλιλιάδες άλλες ΛΑΜΟΓΙΕΣ.???
    Τολμάς και μιλάς για λάσπη, όταν χθές μας έγραφες και τα…ποσά του προστίμου?
    Δεν είσαι μόνο μισθοφόρος, αλλά ένα »κάθαρμα» που δεν σέβεται τίποτε, ούτε τη θέση ουτε την ΠΡΟΣΦΟΡΑ του πρωτόγνωρα ΕΝΤΙΜΟΥ υποικ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου που σας ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ …..

  2. NM 22:57 18/12/2016

    Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων

    Επιστρέφεται το 25% του φόρου εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας στους δικαστικούς
    Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, με εγκύκλιο η οποία δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, καλεί τις εφορίες να εκτελέσουν την απόφαση μισθοδικείου, το οποίο έκανε γνωστό ότι «ο οφειλόμενος φόρος εισοδήματος δικαστικών λειτουργών θα υπολογιστεί μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμων).
    Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, «προκειμένου να αποφευχθεί άσκοπη επιβάρυνση των δικαστηρίων και ταλαιπωρία των πολιτών, οι υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών θα προβούν σε νέα εκκαθάριση, υπολογίζοντας τον οφειλόμενο φόρο εισοδήματος μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμες). Το τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό επιστρέφεται λαμβάνοντας υπόψη και τις διατάξεις περί παραγραφής».
    Όπως γίνεται γνωστό, σε διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών κατατέθηκαν πολλαπλά αιτήματα δικαστικών λειτουργών οι οποίοι αιτούνται οι αποδοχές και οι συντάξεις τους να τύχουν της ίδιας φορολογικής μεταχείρισης με αυτούς που προσέφυγαν στο Μισθοδικείο και δικαιώθηκαν.

  3. Όταν η Δικαιοσύνη κάνει πολιτική

    Οι δηλώσεις του προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου έξω από το Μαξίμου ήταν ασυνήθιστες για κορυφαίο δικαστικό λειτουργό. Και προκύπτουν επτά ερωτήματα για το σύγχρονο κράτος δικαίου

    Γράφει ο Μιχάλης Μιχαήλ

    Δεν χρειάζεται να σχολιαστούν ούτε όσα ακούγονται περί εξαγοράς των συνειδήσεων των δικαστών από την κυβέρνηση με την υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θα θιγούν οι μισθοί τους, ούτε αν οι εισοδηματικές διεκδικήσεις τους είναι βάσιμες και δίκαιες, ούτε ότι επιβεβαιώνεται η βαθιά θεσμική κρίση που διέρχεται η χώρα με όσα συμβαίνουν στη Δικαιοσύνη. Είναι κατά βάσιν δουλειά των κομμάτων ή οιουδήποτε άλλου να εκτιμήσει τα γεγονότα και να τοποθετηθεί.

    Οι δηλώσεις όμως του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκου Σακελλαρίου, έξω από το Μαξίμου, την Πέμπτη, μετά την συνάντηση των προέδρων των τριών ανώτατων δικαστηρίων με τον κ. Τσίπρα, προκαλούν εύλογα ερωτήματα για το κράτος δικαίου και την πεποίθηση των πολιτών ότι προστατεύονται από τις αυθαιρεσίες της κάθε εξουσίας.

    Ο κ. Σακελαρίου προχώρησε σε μια άκρως πολιτική δήλωση, τουλάχιστον ασυνήθιστη για κορυφαίο δικαστικό λειτουργό. Είπε μεταξύ αλλών: « …το καθήκον μας ως δικαστών είναι να πιάσουμε το σφυγμό της ελληνικής κοινωνίας και να μπορέσουμε με τις αποφάσεις μας και την άψογη τήρηση της διαδικασίας μήπως τυχόν δώσουμε μια ελπίδα, μια ώθηση προς τα εμπρός στην κοινωνία». Και προσέθεσε ότι το ΣτΕ έδειξε μέχρι τώρα το κοινωνικό του πρόσωπο και θα συνεχίσει να το κάνει, επικαλούμενος «τη μάχη που έδωσε το δικαστήριο για να μην μειωθούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις».
    Κι εδώ ανακύπτουν τα μείζονα ερωτήματα για το σύγχρονο κράτος δικαίου:

    1. Από πότε οι δικαστές δεν δικάζουν με βάση το Σύνταγμα και τους ισχύοντες νόμους αλλά με κριτήριο το τι θέλει η κοινωνία;

    2. Πώς ορίζεται ο σφυγμός της ελληνικής κοινωνίας;

    3. Κι αν θεωρηθεί ότι σφυγμός είναι αυτό που θέλει η πλειοψηφία αυτό δεν είναι πολιτική διαπίστωση;

    4. Τα δικαιώματα της μειοψηφίας πώς κατοχυρώνονται;

    5. Ποιοι δικαστές θα το κρίνουν αφού ο καθένας ως πολίτης ψήφισε το Α ή το Β ή το Γ κόμμα;

    6. Από πού κι ως πού οι δικαστές έχουν καθήκον να δώσουν ώθηση στη κοινωνία;

    7. Από πότε ένα δικαστήριο δίνει μάχη να μην μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και δεν εξετάζει αν είναι νόμιμες και συνταγματικές οι αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης;

    Τα ερωτήματα αυτά κι ορισμένα ακόμη άπτονται της πολιτικής λειτουργίας σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία και ο ρόλος της Δικαιοσύνης είναι να ελέγχει την κάθε εξουσία αν τηρεί τους νόμους και το Σύνταγμα . Επίσης να κρίνει την κάθε πράξη του οποιουδήποτε πολίτη σύμφωνα με τα πραγματολογικά στοιχεία και τους υφιστάμενους νόμους. Αν δεν το κάνει και κίνητρο είναι η πολιτική ερμηνεία των πραγμάτων, τότε υπάρχει πρόβλημα.

    Φαίνεται λοιπόν πώς ο πρόεδρος του ΣτΕ δεν έχει κατανοήσει τον Ζαν Ζακ Ρουσό. Γιατί από τη Γαλλική Επανάσταση μέχρι σήμερα, σχεδόν δυόμισι αιώνες, η διάκριση των εξουσιών είναι συστατικό στοιχείο της σύγχρονης Δημοκρατίας. Είναι σαφώς οριοθετημένες οι σχέσεις και οι αρμοδιότητες τους. Όταν συγχέονται και αμφισβητούνται, τραυματισμένη βγαίνει η Δημοκρατία.

  4. Διαβάζω καλά , η μήπως είναι μιά καθυστερημένη ανάρτηση τούτη ´ δω;
    Παλι να εκδικαστεί η υπόθεσης για την ΕΛΣΤΑΤ και τον διευθυντή της Γεωργίου .
    Πόσες φορές δηλαδή θα προσπαθήσει η » τυφλή » δικαιοσύνη του ΤΣΙΠΡΑ και της εγκάθετης στην κορυφή της κυρίας τάδε , να απαλλάξει τα θηριώδη ελλειμματα της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή στην περίοδο 2004–2009 .
    Εχουμε γίνει περίγελος των εταίρων μας με αυτήν την υπόθεση .
    Μήπως γιά κάποιες εισαγγελείς η ΕΛΣΤΑΤ και ο Κ.Γεωργίου εχουν γίνει προσωπικές υποθέσεις βεντέτας ;
    Ενω στην υπόθεση της δολοφονίας δυό ατόμων και του τραυματισμού αλλων έξη από το ταχύπλοο της Αίγινας , δεν μάθαμε ακόμη ποιοί ήσαν οι επιβάτες του .
    Γειά σου ΤΣΙΠΡΑ, με την Δικαιοσύνη σου , όπως την κατάντησες !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.