ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το νέο κόμμα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη

Είναι ώρα κρίσιμων αποφάσεων στον προοδευτικό χώρο

«Η χώρα έχει ανάγκη το νέο, ενωμένο και μεγάλο προοδευτικό κίνημα και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε στη δημιουργία του», λένε οι πρωτεργάτες του νέου κόμματος, που αναμένεται να δημιουργηθεί στον προοδευτικό χώρο.
Ξεκινούν μάλιστα από τον Βορρά και τον Νότο, με ‘εκδηλώσεις επαφής’ με τους πολίτες, όπως λένε, προκειμένου εκείνοι ανεξαρτήτως της κομματικής τους τοποθέτησης να συνεισφέρουν με τις προτάσεις τους.
Το πρώτο ραντεβού δίνεται την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στις έντεκα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, και ειδικότερα στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» ΔΕΘ στο εκθεσιακό κέντρο της Helexpo. Με σύνθημα «Ώρα αποφάσεων για το νέο, ενωμένο, μεγάλο, προοδευτικό κίνημα», οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο σε μία εκδήλωση με ομιλητές την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Γιάννη Μεϊμάρογλου, τον Γιάννη Ραγκούση και τον Γιώργο Φλωρίδη.
Αμέσως μετά, η πρωτοβουλία θα ταξιδέψει στη νότια Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη, ενώ αντίστοιχες εκδηλώσεις θα ακολουθήσουν σε όλη την χώρα.
Οι πρωτεργάτες της κίνησης αποφεύγουν να μιλούν για ένα ακόμα κόμμα. Αντίθετα, την προσδιορίζουν ως «ένα νέο, μεγάλο, ενωμένο, προοδευτικό κίνημα», τονίζοντας ότι έχει στόχο την ειλικρινή και καλά οργανωμένη πρόσκληση προς κάθε κατεύθυνση για την ένωση δυνάμεων, με νέες δομές και νέο περιεχόμενο.
«Το πολιτικό σύστημα διαλύθηκε, η συντηρητική παράταξη συσπειρώνεται αλλά παραμένει ίδια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει το παρόν και το μέλλον της χώρας. Είναι, επομένως, ο προοδευτικός χώρος που πρέπει να ορίσει τις συντεταγμένες και το σχέδιο για την Ελλάδα του 2025 πέρα και πάνω από τα ιδεολογικά και πολιτικά εργαλεία των προηγούμενων δεκαετιών», αναφέρουν, τονίζοντας ότι «ήρθε η ώρα ο προοδευτικός χώρος να περιθωριοποιήσει τους δημαγωγούς κι όχι να συνεχίσει να κυριαρχείται από αυτούς».
Υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα του προοδευτικού χώρου δεν είναι μόνο ο κατακερματισμός, αλλά κυρίως η έλλειψη πειστικού εναλλακτικού λόγου για το μέλλον, χαρακτηρίζουν «επείγουσα ανάγκη» την εφαρμογή μίας εθνικής στρατηγικής με επίκεντρο τους νέους, τους ανέργους, όσους παράγουν και δημιουργούν, από τον πρωτογενή μέχρι τον τριτογενή τομέα, είτε στην ιδιωτική οικονομία είτε στο κράτος, όπως λένε. «Ένας νέος φορέας με σεβασμό στο παρελθόν, αλλά, κυρίως, με προοπτική στο μέλλον, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα γρήγορα στην χώρα», σημειώνοντας ότι μιλούν για ένα ‘καλό σχέδιο’ για μία μεγάλη ιδρυτική συνέλευση και μία έντονη πολιτική διαδικασία εκλογής αρχηγού από τους προοδευτικούς πολίτες – μέλη του νέου κινήματος. «Είναι ώρα κρίσιμων αποφάσεων στον προοδευτικό χώρο. Ή θα παγιωθούν ή θα αλλάξουν οι συσχετισμοί πολιτικής δύναμης που διαμορφώθηκαν μέσα στην κρίση και εξ αιτίας αυτής», λένε, κάνοντας λόγο για ‘ιστορική ευθύνη’ που βαραίνει τους πάντες στον χώρο.

komma

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Κυρίες και κύριοι ,
    Δατσέρη, Κατσαντώνη ,Λιάγκα,Παπαδόπουλε , Τσικρικτσή, Διαμαντοπουλου , Μεϊμόρογλου, Διαμαντοπούλου ,Ραγκούση και Φλωρίδη ,
    ευχάριστούμε για την πρόςκληση αλλά δεν θα πάρουμε !
    Χρησιμοποιώ πληθυντικό εισάγοντας στην συζήτηση και όσους από τους φίλους, συντρόφους και συντρόφισσες εχουν ηδη εκφραστεί πολύ καθαρά επί του θέματος μέσω του ιστότοπου αλλά και σε μένα προσωπικά.

    ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ από την κίνησή σας, γιατί εμείς ήδη ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΘΗΜΑΜΕ , οχι κοιτάζοντας το «που φυσάει ο άνεμος» και τι πολιτικές ευκαιρίες μας δόθηκαν, για καρέκλες και αξιώματα, αλλά σε τι μας υποκίνησαν οι ΑΡΧΕΣ και οι ΔΗΜΟΚΡΑΡΙΚΕΣ μας πεποιθήσεις,
    για τις ΑΛΛΑΓΕΣ που χρειάζονται τα πολιτικά κόμματα , οι κυβερνήσεις ,και η ΚΟΙΝΩΝΙΑ μας.

    Αν και αρχίσαμε και μείς από τις ιδέες και τα προοδευτικά κινήματα της 3ης του Σεπτέμβρη με το ΠΑΣΟΚ, χωρίς ανταλλάγματα όμως …,
    αποβάλαμε τους Τσοχατζόπουλους, τους Βενιζέλους και Τσoκάτους των » προεστών, των πρόκριτων, των δημογερόντων , των κοτζαμπάσηδων και των πρωτόγερων της διαπλοκής , γιατί εχουμε τους κατάλληλους ,τους ικανούς ,τους τίμιους ,τους διορατικούς , αυτούς που θυσίασαν προςωπικά ανταλλάγματα και κομματικά τους οφέλη προκειμένου
    » Ν´ αλλαξουμε για να μην Βουλιάξουμε» .

    Μια αλλη ομάδα του τότε ΠΑΣΟΚ επέλεξαν για την πρωτοκαθεδρία τους θέσεις — σαν τους Κουρουπλή, Μπόλαρη, Κουντουρά , Σπρίτζη, Κατσέλη κ.α.,
    ΚΑΙ πουλήθηκαν φανερά για τις καρέκλες τους !
    ΜΈνετε σεις για » την ώρα των αποφάσεών σας» όπως μας ειδοποιείτε….

    Να μας πείτε τι άραγε ; ΔΕν ξέρουμε πότε,τι , αποφασίσατε και γιατί;
    ΔΕν βλέπουμε οτι έχετε διασπάσει τους προοδευτικούς Ελληνες με τις » ελίες» την μιά και τα «τουρσιά σας » υπό την άλλη αλλη τραβώντας από την μύτη την ειρτάζουσα σήμερα «μικρή Φωφώ » για να μας παρουσιάσετε ξαναζεσταμένο γεύμα, με γιορτινή συμεριφορά ;

    Οχι ! είμαστε καλά οργανωμένοι στο ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ και σας διαβεβαιώνουμε οτι οργανωθήκαμε με από την βάση προς την κορφή και οχι οπως αντίθετα προσπαθείτε να μαςκοροιδέψετε σεις, οπως ακριβώς εκαναν οι ΔΗΜΟΚΟΠΟΙ , ΣΑΜΑΡΑΣ,
    ΒΕΝ:ΙΖΕΛΟΣ και ΤΣΙΠΡΑΣ.
    Μας αρκεί ετσι, –συμπαγείς και μελετημένοι που είμαστε — να μπούν οι έντιμοι μπροστάριδες μας στην επόμενη Βουλή …. και τότε θα ακούγεται και η φωνή του απλού Ενεργού πολίτη ,
    ο οποίος ξέρει οτι δεν εχει μονον Απαιτήσεις και δικαιώματα αλλα και υποχρεώσεις για τις αλλαγές που θ αναδείξουν το σύνολο των ανθρώπων της Ελληνικής Κοινωνίας.

  2. N Bράχος 12:33 06/01/2017

    ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

    Υπάρχουν εκατομμύρια Έλληνες που σε ευχαριστούν για όσα έκανες και για όσες διαρθρωτικές αλλαγές ψήφισες. Είμαστε δίπλα σου, είμαστε μαζί σου, στον αγώνα για μια νέα Ελλάδα. Είμαστε δίπλα σου ενάντια στους διαπλεκόμενους υβριστές, τους άθλιους σπεκουλαδόρους, τους πουλημένους δημοσιογράφους, και τους εμπαθείς και αγράμματους εκείνους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕ$Σ διαχειριστές του διαδικτύου και νοικιασμένους κομματάρχες των σχολίων της παραπληροφόρησης και της αναντρίας.
    Ο Λαός σε ευχαριστεί, σε περιμένει και γνωρίζει ότι τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν αποτελούν την μοναδική εγγύηση των διαρθρωτικών και θεσμικών αλλαγών(ΑΣΕΠ!) που έχουμε ανάγκη σαν κοινωνία και σαν κράτος.:
    Τόνιζες προεκλογικά ότι «χρήματα υπάρχουν» και το παρερμήνευσαν και το διαστρέβλωσαν και το μετέβαλαν σε… σημαία προεκλογικής απάτης του Πασοκ. Οι μεγάλοι φοροφυγάδες, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, αγρότες, ξενοδόχοι και κάθε μορφής ελεύθεροι επαγγελματίες και «αεριτζήδες», πήραν το μήνυμα και ..ενώθηκαν με τους λαθραιο -συνταξιούχους και κάθε μορφής παράνομους «εισοδηματίες» και βρήκαν στέγη στον διάτρητο κοινοβουλευτικό μανδύα του Αντωνάκη, του Άλεξις , του Άνω –κάτω Πανούλη και των βαθμοφόρων της διαφθοράς της χρυσής αυλής και σου κήρυξαν τον πόλεμο της λασπολογίας, της συκοφαντίας, της παραπληροφόρησης, και διέλυσαν την Ελλάδα, και μας έφτασαν στο χείλος του γκρεμού και τελικά σε ανάγκασαν να παραιτηθείς για να μας..σώσουν, εφαρμόζοντας το δικό σου πρόγραμμα !!
    Βέβαια ας μην ξεχάσουμε τους ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ των ΜΜΕ και των Δημοσίων έργων, αλλά και τα ..τοπικά τους παραρτήματα εντός και εκτός της βουλής, όπως βέβαια τους «πατριδοκάπηλους» ομοδιψούντες εντός του ΠΑΣΟΚ αγγελιαφόρους της υπονόμευσης , και της εκτέλεσης των εντολών που τους..έδιναν !….
    Αναφέρουμε ενδεικτικά ώστε όλοι να μάθουμε γιατί ενώ εμείς ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ! κάποιοι χρυσοδάκτυλοι όχι μόνο δεν πληρώνουν αλλά «τρέφονται» από τον δικό μας ιδρώτα, χωρίς να σέβονται ,αλλά και χωρίς να φοβούνται αφού είναι μέλη της διαπλοκής.
    • Η μη παραγραφή της κακουργηματικής πράξης «Διακίνηση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος» οφείλεται στο νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, το 2010 και έγινε νόμος του κράτους και με βάση τον οποίο, κανείς ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ! ΔΕΝ καλύπτεται από παραγραφή !!!
    • Ο Ηλεκτρονικός έλεγχος στο δημόσιο και στους ΟΤΑ και ΔΕΚΟ είναι έργο του ΠΑΣΟΚ, επί ποινή ακυρότητας και μάλιστα του τότε Υπουργού εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση!
    Η διαφάνεια σε όλες τις ενέργειες και πράξεις των υπηρεσιών του Δημοσίου, των Δέκο και των Οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ήταν ο πρώτος σπόρος για την εύρυθμη και ευνομούμενη λειτουργία του κράτους
    • Η έρευνα και τιμωρία στο χώρο του Ποδοσφαίρου είναι έργο του ΠΑΣΟΚ. Για πρώτη φορά «κάποιοι» βρίσκονται στη φυλακή!
    • Η υπηρεσία δίωξης οικονομικού εγκλήματος είναι έργο του ΠΑΣΟΚ ! Τα αποτελέσματα με….»χειροπέδες» είναι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!

    • Η εφαρμογή του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ είναι έργο του ΠΑΣΟΚ !

    • Η ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ είναι έργο του ΠΑΣΟΚ !

    • Η έρευνα και αποκάλυψη όλων των παράνομων συντάξεων είναι έργο του ΠΑΣΟΚ!
    • Η ανάρτηση και εφαρμογή όλων των εγγράφων και δαπανών σύμφωνα με το πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» !!! είναι έργο του ΠΑΣΟΚ !

    • Η Ελεύθερη ενημέρωση στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ! είναι έργο του ΠΑΣΟΚ ! έστω και αν το …επίπεδο ορισμένων είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !
    • Πριν το 2010 οικονομική αστυνομία δεν υπήρχε.
    • Πριν το 2010 οικονομικοί εισαγγελείς δεν υπήρχαν.
    • Πριν το 2010 διασταυρώσεις σε στοιχεία δεν γινόντουσαν.
    • Πριν το 2010, άρση απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών, ούτε κατά διάνοια.
    • Πριν το 2010, χειροπέδες σε εκδότες και μεγαλο -φοροφυγάδες ήταν ανέκδοτο.
    • Πριν το 2010 προσπάθεια για συμφωνία με την Ελβετία, καμία.
    • Πριν το 2010, να ζητήσει υπουργός Οικονομικών στοιχεία από κυβερνήσεις του εξωτερικού, τι λέμε τώρα…Αποτέλεσμα υπήρξε; Ναι, αλλά όχι το επιθυμητό.
    • Αλλά έγινε μια αρχή. Ελπίζω όλα αυτά που ζούμε σήμερα να μην τα θάψουν αυτά τα βήματα.

    • Η δυνατότητα μη παραγραφής και τιμωρίας των ενόχων σε ΟΠΟΙΟ κομματικό χώρο και αν ανήκουν, είναι απόδειξη της Ευνομίας και της Ισονομίας που ζητά ο πολίτης !
    Η πρωτοφανής στα παγκόσμια πολιτικά γεγονότα ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ! από την ενεργό Θέση του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες που θα ένωναν όλα τα κόμματα, όπως απαίτησαν, ώστε να θέσουν σε ΕΦΑΡΜΟΓΗ το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, είναι μία πράξη μοναδική, είναι ένα στεφάνι τιμής και δόξας στον πρωτεργάτη της προσπάθειας για την Σωτηρία της Ελλάδας, Γεώργιο Α. Παπανδρέου.

    Οι φτωχοί, οι αδύναμοι, οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι, σου ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.