ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κέικ μήλου

 

Υλικά

125 γρ βούτυρο, τεμαχισμένο
1/2 φλ καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 αβγά
1 φλ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλ γάλα
2 μήλα
1/4 φλ μαρμελάδα βερίκοκο
κρέμα γάλακτος βαριά, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ και ύψους 6 εκ και απλώνουμε στη βάση αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια.

Με ένα μίξερ χτυπάμε για 5-6 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να γίνει κρεμώδες.

Προσθέτουμε τα αβγά, 1 τη φορά, και χτυπάμε μετά από κάθε προσθήκη.

Κοσκινίζουμε τα αλεύρια μέσα στο μπολ με το βούτυρο.

Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα στο ταψί.

Ξεσποριάζουμε και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες-μισοφέγγαρα.

Στρώνουμε τα μήλα σε κύκλους πάνω στη ζύμη του κέικ.

Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Αφήνουμε για 10 λεπτά στο ταψάκι και ξεφορμάρουμε.

Μεταφέρουμε το κείκ σε σχάρα να κρυώσει.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο και ζεσταίνουμε για 1 λεπτό, μέχρι να αραιώσει.

Αλείφουμε τη μαρμελάδα πάνω στο κέικ και σερβίρουμε με τη συνοδεία κρέμας γάλακτος.

Πηγή : dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.