02/01/2017@20:54
Κέικ μήλου
Υλικά
125 γρ βούτυρο, τεμαχισμένο
1/2 φλ καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 αβγά
1 φλ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλ γάλα
2 μήλα
1/4 φλ μαρμελάδα βερίκοκο
κρέμα γάλακτος βαριά, για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ και ύψους 6 εκ και απλώνουμε στη βάση αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Με ένα μίξερ χτυπάμε για 5-6 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να γίνει κρεμώδες.
Προσθέτουμε τα αβγά, 1 τη φορά, και χτυπάμε μετά από κάθε προσθήκη.
Κοσκινίζουμε τα αλεύρια μέσα στο μπολ με το βούτυρο.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα στο ταψί.
Ξεσποριάζουμε και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες-μισοφέγγαρα.
Στρώνουμε τα μήλα σε κύκλους πάνω στη ζύμη του κέικ.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Αφήνουμε για 10 λεπτά στο ταψάκι και ξεφορμάρουμε.
Μεταφέρουμε το κείκ σε σχάρα να κρυώσει.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο και ζεσταίνουμε για 1 λεπτό, μέχρι να αραιώσει.
Αλείφουμε τη μαρμελάδα πάνω στο κέικ και σερβίρουμε με τη συνοδεία κρέμας γάλακτος.
Πηγή : dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Ετοιμάζουμε το πιο πολύχρωμο κορμό με παγωτό και κάνουμε τα απογεύματα στο σπίτι πιο δροσερά και νόστιμα. Υλικά Μερίδες:5-6 1 συσκευασία Μίγμα για Παγωτό με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ 650 ml (3 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 100 γρ. (1 φάκελος) Κουβερτούρα
Μια καλομαγειρεμένη ψαρόσουπα είναι το φαγητό που αναζητάμε όλοι στο τραπέζι, ακόμη και όσοι δεν αγαπούν ιδιαίτερα το ψάρι. Σε αυτή την εκδοχή εμπλουτίζεται με λαχανικά και σερβίρεται σχεδόν βελουτέ, δοκιμάστε τον τρόπο αυτό οπωσδήποτε, θα σας ενθουσιάσει! Υλικά 1
Ένα ελαφρύ και κλασικό λαδερό, ο αρακάς με τα κουκιά, που το συνοδεύουμε με ρύζι και το γαρνίρουμε με καραμελωμένα κρεμμύδια. Υλικά Μερίδες: 4 Για τα
Μία εξαιρετική συνταγή για αυγοσαλάτα με αβοκάντο. 10 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ Η ελαφριά αυγοσαλάτα με αβοκάντο δεν είναι απλά τάση. Είναι μια τέλεια επιλογή που ταιριάζει μοναδικά με τα κρεατικά και σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη σε ένα τραπέζι! Υλικά
Ποιος δεν υποκύπτει στη γλύκα του λουκουμά σε όποια εκδοχή και αν βρεθεί μπροστά του; Δοκιμάστε τους με γιαούρτι και σίγουρα θα τους φτιάξετε ξανά πολλές φορές… Υλικά Για το χυλό 5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 3 αβγά
Με έντονα αλμυρή και ιωδιούχα προσωπικότητα, απογειώνει γευστικά τα πιάτα που τον φιλοξενούν. Περί λευκού ταραμά ο λόγος… Υλικά 1 παντζάρι, περίπου 150 γρ. 200 γρ.
Μία εξαιρετική συνταγή για μπακαλιάρο στο φούρνο με πατάτες και ντοματίνια. Υλικά 750γρ baby πατάτες 1 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, κατά βούληση μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση 4 φιλέτα μπακαλιάρου (150-180γρ/φιλέτο), χωρίς δέρμα