Neo

Μην τσιμπάτε, σύντροφοι

Να μην …τσιμπάνε, καλεί τους συντρόφους του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που αναρτώντας τις φωτογραφίες δύο κομματικών συνάξεων, διαπιστώνει ότι η μεν πρώτη χρονικά προκάλεσε ‘σάλο’, η δε δεύτερη πέρασε στα …ψιλά.

Ο λόγος για την εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ από τη μία, με πρώην βουλευτές του, που κατά τον κ.Κωνσταντινόπουλο, έγινε δεκτή με ενορχηστρωμένο -από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και μία ‘δημοσιογραφική ελίτ’- παραμύθι της δήθεν ‘αναπαλαίωσης’ της παράταξης.

«Όταν πριν από λίγες ημέρες, έκανε το ίδιο η ΝΔ, δεν μίλησε άνθρωπος : ούτε ένα άρθρο, ούτε μία νύξη στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση», γράφει, μη κρύβοντας την απορία του. «Κατανοώ ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να ενδυναμωθεί το ΠΑΣΟΚ, γιατί χάνει ψηφοφόρους. Δεν κατανοώ όμως, γιατί η ΝΔ δεν θέλει να ισχυροποιηθεί το ΠΑΣΟΚ! Μήπως τη βολεύει η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ;», αναρωτιέται…

Καταλήγει, πάντως, αισιοδοξώντας ότι «η νέα πολιτική γενιά του ΠΑΣΟΚ θα τα καταφέρει, γιατί έχει γνώσεις, ιδεολογία, και πίστη ότι με έντιμους αγώνες θα κερδηθούν οι μεγάλες μάχες»…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΕΜΠΡΟΣ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

    Το Κίνημά μας, το Κίνημα του λαού, που με τα συνθήματά του, τον ξεσήκωσε και με την πολιτική του, τον οδήγησε στην απελευθέρωση από το μετεμφυλιακό κράτος της Δεξιάς και στην πιο ισότιμη συμμετοχή στα οικονομικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας, προσπαθεί να βρει τον τρόπο να γυρίσει σελίδα.

    ΄Ολα, σχεδόν, μοιάζουν σαν ν΄ αρχίζουν απ΄ την αρχή. Σχεδόν όλα : Ανδρέας ένας ήταν, δεν θα υπάρξει ξανά !…

    Χτυπημένο βαριά, στραπατσαρισμένο εκλογικά, το ΠΑΣΟΚ μας, εγκαταλείφθηκε από το λαϊκό δυναμικό του, λόγω των πολιτικών που αναγκάστηκε ν΄ ασκήσει, όταν βρέθηκε με την καυτή πατάτα στα χέρια. Το δίκιο κι εδώ κι εκεί, είναι νωρίς, για να γίνει ο τελειωτικός απολογισμός και να πάρει, ξεκάθαρα, μεριά.

    Η δεξιά όμως, ο γνώριμος λιποτάχτης των κοινωνικών αγώνων ο ευλύγιστος «ιππότης» της διαπλοκής και της ρεμούλας, ο πρωτοπόρος της νοθείας και του αυταρχισμού, ο εκφραστής ντόπιων και ξένων συμφερόντων, ο ανέντιμος μονομάχος των δημοκρατικών αγώνων και ο δολιοφθορέας της ειρήνης, βρέθηκε πάλι στο δρόμο της χώρας μας προς τη σωτηρία. Και ως ..συνήθως ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΕ!

    Όμως στο Πασοκ υπέβοσκε το ύπουλο σαράκι της εξουσίας, του φθόνου και της υπονόμευσης. Κι ενώ οι «στρατιώτες» προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει, οι…στρατηγεύοντες απουσίαζαν ή και συζητούσαν μοιράζοντας τα ιμάτια του ΠΑΣΟΚ.
    Μόνος ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, αγωνιζόταν στο εξωτερικό,
    ενώ στο εσωτερικό οι «παράνομοι δεσμοί» της παράφορης αγάπης για την εξουσία …οργίαζαν !
    Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο.
    Το Πασόκ υπέστη ήττα που δεν.. ΕΔΙΚΑΙΟΥΤΟ!

    Όταν όμως, κύριε Βενιζέλο ζητάς συγγνώμη, φαίνεσαι σαν να αναγνωρίζεις ΛΑΘΗ που έκαναν βέβαια …άλλοι ! έστω και αν επί τόσα χρόνια σκάβαμε το λαγούμι των προσωπικών μας..ονείρων !
    Όταν όμως κύριε Λοβέρδου , δηλώνεις εκ των προτέρων την επιθυμία συνεργασίας και συμμετοχής και…υποταγής στο Σαμαρά, είναι σαν να αναγνωρίζεις ότι έχεις ευθύνη, εκτός εάν οι προσωπικές φιλοδοξίες, «ξέραναν» και τις τελευταίες ελπίδες στις καρδιές των ανθρώπων, που επί χρόνια κρατούσαν τη σημαία του ιδεολογικού μας οράματος !

    Και σήκωσαν το δάχτυλο οι πλαστουργοί της υπονόμευσης !
    Και σήκωσαν το δάχτυλο τα φερέφωνα των MEGAλων αφεντικών!
    Και σήκωσαν το δάχτυλο οι εραστές των «κουνιστών» πολυθρόνων !

    Έτσι στις εκλογές, ο λαός του Πασοκ, τους έστειλε ένα ΗΧΥΡΟ μήνυμα, που τους ενημέρωσε ότι δεν «τρώει..κουτόχορτο» !
    Η απουσία του εκλεγμένου Προέδρου και Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, συγκίνησε ΒΑΘΥΤΑΤΑ τις καρδιές των απλών ανθρώπων της πάλης και του αγώνα !……

    Έτσι,
    στην κυβέρνηση οι εμπρηστές ανέλαβαν την αναδάσωση !

    Η τωρινή πολιτική κατάσταση, απόλυτα, μεταβατική, θ΄ ακολουθήσει νομοτελειακά και η σύντομη «δοκιμή», στην κυβερνητική πράξη, των μικρομέγαλων της λεγόμενης αριστεράς ( οι οποίοι θα φύγουν κλωτσηδόν…),
    και στη συνέχεια θάρθει η ώρα της μεγάλης σύνθεσης : η παρουσίαση των πολιτικών και των σχημάτων, που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στη νέα εποχή, σε μιαν άλλη πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή, χωρίς τους όρους και τις διαδικασίες, που φέρνουν κρίσεις και μαρασμό και χρεοκοπία. Σε μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο.
    Το ΠΑΣΟΚ μας ξανακαλεί !
    Εκείνη τη στιγμή, το ΠΑΣΟΚ πρέπει νάναι παρών και για νάναι, πρέπει να ετοιμασθεί από τώρα !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.