ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αφορμή τις εξελίξεις στο Eurogroup

Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης

Άκρως… ανησυχητικές χαρακτηρίζουν τις εξελίξεις στο Eurogroup στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, με την επικεφαλής Φώφη Γεννηματά να μιλά για επιβεβαίωση της αποτυχημένης διαπραγματευτικής τακτικής της κυβέρνησης.

«Δύο χρόνια τώρα επαναλαμβάνεται η ίδια τακτική με ολέθρια αποτελέσματα», λέει, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έκανε την χώρα ‘μπαλάκι’στα χέρια των δανειστών και όμηρο των ακραίων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης και του ΔΝΤ. «Η Κυβέρνηση έχασε χρόνο, συμμαχίες και ευκαιρίες. Τώρα την τελευταία στιγμή τρέχει και δεν φθάνει. Οι κίνδυνοι να αλυσοδεθεί η χώρα με συνθηκολόγηση ηττημένου, είναι ορατοί!», σημειώνει, κάνοντας λόγο για «μία κυβέρνηση που δεν ξέρει, με ένα πρωθυπουργό που δεν μπορεί», οι οποίοι διαμορφώνουν με συνεχή εγκληματικά λάθη ένα πρόγραμμα που δεν βγαίνει και εγκλωβίζουν τη χώρα στο επικίνδυνο δίλημμα «Grexit ή διαρκής λιτότητα». Για αυτό και υποστηρίζει πως πρέπει να μπει ένα τέλος. «Ως εδώ. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για τον τόπο», καταλήγει.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η κριτική του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών. «Η συντηρητική κυβέρνηση των αριστεροδεξιοκαραμανλικών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αντί να εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και τις απαιτήσεις των εταίρων για “προληπτική” νομοθέτηση μέτρων, όφειλε να έχει εργαστεί εδώ και δύο χρόνια, για να αποκτήσει η χώρα ένα δικό της εθνικό σχέδιο, αξιόπιστο, που να υπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών και όχι ένα μικρό μέρος πια της εκλογικής της πελατείας, αλλά και των συμφερόντων και κατεστημένων με τα οποία έχει ανοίξει “δουλειές”», λένε, μιλώντας για ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση που θα σηματοδοτούσε προοδευτικές αλλαγές και Δικαιοσύνη και θα είχε διαμορφωθεί σε συνεννόηση με άλλες πολιτικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. «Δεν το έπραξε, παρά το ότι γνώριζε τι πραγματικά συμβαίνει. Επέλεξε, συνειδητά, να κυβερνά με οδηγό τα συνθήματα και κάπως έτσι ήρθε το τρίτο μνημόνιο, τα capital control και χάθηκαν τα 25 δισ.της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που πλήρωσε ο Ελληνικός λαός», λένε, χρεώνοντας στην κυβέρνηση πως τώρα, κάθε καθυστέρηση ή μη έγκαιρη ανάγνωση των ευρωπαϊκών και διεθνών εξελίξεων, αλλά και η ίδια η απουσία κάθε σχεδίου διαπραγμάτευσης, στοιχίζει επιπλέον μέτρα, επιπλέον φορολογικά βάρη, ακόμη μεγαλύτερη αδικία για κάθε Έλληνα που δεν έχει παρασιτήσει, ειδικά για τους πιο αδύναμους, τους ανέργους και τώρα πια, τους συνταξιούχους. «Οι πολίτες οφείλουν να δώσουν ένα τέρμα σε αυτόν τον φαύλο κύκλο», λένε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, γνωρίζουν και μπορούν να προωθήσουν μία αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει την κύρια ευθύνη για την περαίωση των διαπραγματεύσεων. Ο τρόπος που αντιμετωπίζει το κλείσιμο της αξιολόγησης εγκυμονεί κινδύνους για ακραίες παραχωρήσεις υπό το φάσμα της αποπληρωμής χρεών 7,4 δις ευρώ τον προσεχή Ιούλιο», δήλωσε ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης, υποστηρίζοντας πως η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει μόνο με την επιβολή φόρων. «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να φτάσει τη χώρα στο γκρεμό και να ρωτά “πες μου τώρα τι να κάνω;”. Τώρα θα έχει την αποκλειστική ευθύνη», είπε.

Ότι επιχειρεί μέσω θέσπισης υπερκόφτη και υπό το επιχείρημα ότι η οικονομία πάει καλά, να συμφωνήσει και να υπογράψει νέα μέτρα με τους θεσμούς, τα οποία να μην έρθουν σε ψήφιση στην Ελληνική Βουλή, κατηγορούν την κυβέρνηση στην Ένωση Κεντρώων. «Δηλαδή, υποκύπτει σε όλα, αρκεί να βοηθηθεί να κάνει ταχυδακτυλουργία σε βάρος Κοινοβουλίου και λαού. Ελπίζουμε τέτοιες μέθοδοι να μην επιτραπούν», καταλήγουν.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. N Bράχος 13:46 28/01/2017

    Η ώρα της επιστροφής και της δικαίωσης πλησιάζει.
    Γράφει ο Ν Βράχος 20.3.13
    ===========================
    Δικαιωμένος πλήρως αισθάνεται, ο Γιώργος Παπανδρέου, τόσο από τον αγώνα που κατέβαλε για την σωτηρία της πατρίδας μας, όσο και από τις διαρθρωτικές ανακατατάξεις που ‘’επέβαλε’’ τόσο στην Ευρωπαϊκή λειτουργία του δυσκίνητου ή και Γερμανοελεγχόμενου συστήματος «διακίνησης χρήματος και αλληλεγγύης», μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων, όσο και στο εσωτερικό σύστημα διακυβέρνησης για αλλαγή και προκοπή. Ήταν τόσο δύσκολο αφού τόσα χρόνια «λίμναζε» το πρόβλημα του ..τραυματισμένου προϋπολογισμού. Επί 45 χρόνια κανένας προϋπολογισμός δεν ήταν ισοσκελισμένος στο τέλος του χρόνου.

    Πάντα δανειζόμαστε για να «καλυφθούμε», ώσπου το έλλειμμα έφτασε τα 25Δις ευρώ και κανείς δεν μας δάνειζε πλέον.
    Ο μεγάλος εχθρός της Ελλάδας δεν ήταν το χρέος ή το έλλειμμα μόνο,
    το πρόβλημα δεν ήταν μόνο το οικονομικό έλλειμμα όσο το ‘’έλλειμμα πατριωτισμού’’ που καλλιεργήθηκε τόσο έντεχνα, τόσο αδίστακτα όσο και τόσο καταστροφικά.

    Ήταν το ‘’έλλειμμα’’ από την απώλεια της εξουσίας της δεξιάς και των συνοδοιπόρων της.
    Σκοτώναμε τα όνειρά μας πάνω στο βωμό της αλληλοεξόντωσης ! Έτσι μας οδηγούσε το ‘’σύστημα’’! διακυβέρνησης των νταβατζήδων
    Κι όταν κάποιος τόλμησε να πει ΦΤΑΝΕΙ ! όλοι έπεσαν επάνω του να τον φάνε. Είναι γνωστά τα αποτελέσματα της κατάρας των εμφυλίων, που χρόνια μας ταλανίζουν. Η κάστα και η κλίκα των κοτζαμπάσηδων και των νταβατζήδων, ριζωμένη μέσα στα σπλάχνα μας, απομυζούσε ανέκαθεν κάθε ίχνος εθνικής ανάτασης, εθνικής αντίστασης, εθνικής αναγέννησης. Και το απέδειξε για μία ακόμη φορά.
    Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα αν , το 2009 συνέχιζε ο Καραμανλής ή παραλάμβανε ο Σαμαράς. Φανταστείτε ……!!!!Τώρα ξέρετε….
    Που θα βρισκόταν η Ελλάδα σήμερα; Τι θα κάναμε για να ζήσουμε αν ακολουθούσαν την ίδια πορεία την ίδια συμπεριφορα; Πόσο ακόμη θα κρύβαμε τη βρωμιά κάτω από το εθνικό μας..χάλι;

    Ο Γιώργος Παπανδρέου δικαιώνεται ημέρα με την ημέρα, καθώς ο λαός μας έχει και παραδείγματα και γνώση. Τώρα κατάλαβε τι ΓΛΙΤΩΣΕ!!!
    Το ομολογεί η αλλαγή ηγεσίας στην Κύπρο και η πρώτη υπογραφή της μεγάλης ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ! Πάνε οι καταθέσεις! Τινάζουν τον κόσμο στον αέρα. Πίνουν το αίμα του κόσμου οι προστάτες του Αντωνάκη και των υπολοίπων φανερών και ..κρυφών.
    Το ομολογούν τα ξένα ΜΜΕ, και οι καραδοκούντες , άδικα πλέον, δραχμολάγνοι εραστές του βρώμικου χρήματος .
    Το ομολογούν τα SITE της διαφθοράς και της διαπλοκής, αφού ΞΑΦΝΙΚΑ!!! άρχισαν να αναρτούν σχόλια και απόψεις που αποδεικνύουν την αλήθεια και ΑΘΩΩΝΟΥΝ τον Γιώργο Παπανδρέου από τις κατηγορίες εις βάρος του και εις βάρος του ΠΑΣΟΚ !
    Το ομολογούν τα πρόσωπα των Πασοκων που ένιωσαν την ντροπή και την προσβολή του..πέμπτου απο-κόμματος, από την προσπάθεια του φαταούλα της κενοδοξίας να γίνει πρόεδρος του Πασόκ. Πίστευε , ο άθλιος λογοπαίχτης, ότι το Πασοκ είναι ..σκεύος ηδονής του κάθε παραπολιτικού ..ερωτύλου.
    Το ομολογούν όλοι, ακόμη και οι εχθροί του Γιώργου, οι διαπλεκόμενοι .
    Ντρέπονται και φοβούνται φανερά τον εαυτόν τους και την κοινωνία για όσα ψευδή, ανύπαρκτα ή και διαστρεβλωμένα έχουν γράψει . Τα γεγονότα τους διαψεύδουν και η τιμωρία έρχεται.
    Η ώρα έφτασε. Τώρα ξέρουμε ! Τώρα όλοι είμαστε δίπλα στο Γιώργο Παπανδρέου, στον ΜΟΝΑΔΙΚΟ πολιτικό που απέδειξε έμπρακτα ότι σέβεται και αγαπά τους έλληνες και την Ελλάδα.
    Δεν είναι πλέον μόνος του και υπονομευμένος. Δεν είναι το μαύρο πρόβατο του Αντώνη, του Βαγγέλη, του Αλέξη και των άλλων νοσταλγών της παραμεθόριας … διαπλοκής και πολιτικής ανυπαρξίας.
    Το μοναδικό πολιτικό ,που μας είπε την αλήθεια για το μέγεθος του προβλήματος και την οικονομική λύση που έπρεπε να εφαρμόσουμε και αγωνίστηκε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ενάντια σε όλες τις βρόμικες δυνάμεις και ιδιοτελείς επιδιώξεις. Και προ παντός ενάντια στον ‘’αιρετό φασισμό’’ τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα..
    Τον ευγενή άνθρωπο που δεν ανταπέδωσε ούτε μία ύβρη στο ποτάμι της συκοφαντίας που δέχεται, τον αγωνιστή που πάλεψε και παλεύει για μια Ελλάδα καλλίτερη. Για μια Ελλάδα με μέλλον , όραμα και ελπίδα !
    Τον πολιτικό που αγωνίζεται για ιδέες και οράματα με σεβασμό για όλους και αυτοσεβασμό πρωτόγνωρο για την Ελληνική πολιτική ιστορία.
    **Τότε, το σύστημα δεν μπορούσε να χωνέψει ότι ο κόσμος εξακολουθούσε να στηρίζει τον Αντρέα μετά από όση λάσπη είχε εκτοξευτεί εναντίον του.
    Τώρα το σύστημα δεν μπορεί να χωνέψει ότι ο κόσμος εξακολουθεί να στηρίζει τον Γιώργο, μετά από όση λάσπη έχει εκτοξευτεί εναντίον του.
    Υπάρχει ένα κοινό στοιχείο που συνδέει όλους όσους λοιδορούν τον απλό κόσμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου: δεν ένιωσαν ποτέ τι σημαίνει αγάπη και αποδοχή του κόσμου.
    Και δεν μπορούν, ποτέ δεν θα μπορέσουν να αντιληφθούν μία απλή αλήθεια:
    H καρδιά δεν “στήνεται”, ούτε “οργανώνεται”. Απλά χτυπά. Και για κάποια πράγματα χτυπά δυνατά.
    Γιώργο,
    η Ελλάδα χαμογελά, οι Έλληνες ελπίζουν ξανά.
    Η Ιστορία σε περιμένει να συνεχίσεις το έργο σου !

  2. Πριν να φύγουν αυτοί της κυβερνησης κ. Γεννηματά ,
    οπως πρέπει το γρηγορότερο ,
    θα πρέπει να φύγει ή να διώξετε τον Βενιζέλο από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ .
    Σημερα παλι σε δηλώσεις του σε εφημερίδα ειπε οτι αυτός δεν ζητά ποτε συγνώμη και για τίποτε ,,, αλλοι οφελούν να κάνουν αυτό υπονοώντας εσας και τον Παπανδρέου !
    Βγάλτε το φίδι απο τον κόρφο σας …
    Το εχει ηδη αλλωςτε υιοθετήσει ο κ. Σημίτης .
    ας το χαίρεται αυτός !

  3. N Bράχος 12:06 28/01/2017

    ΚΡΑΤΟΣ ΑΡΠΑΓΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ

    Επιχείρηση αρπαγής περιουσιών μέσω Δασικών Χαρτών
    Ζούμε σε μια χώρα – δάσος αλλά… χωρίς δένδρα!
    Του Χρίστου Κοτσωνή ,δημοσιογράφου,
    μέλους του ΔΣ, του Συλλόγου «ΕΥΝΟΜΙΑ» της Μάνης
    Δασικοί Χάρτες
    (…)Υπ’ αυτές τις συνθήκες, το κράτος αποφάσισε, αντί να προβαίνει σε μεμονωμένους χαρακτηρισμούς εκτάσεων, να το πράξει μαζικά δίκην εργολαβίας. Και ανέθεσε το έργο της σύνταξης των χαρτών σε ιδιώτες. Σε μια περίοδο που τα νοικοκυριά δεν έχουν να πληρώσουν το ηλεκτρικό τους ρεύμα, που η εργασία είναι τόσο δυσεύρετη όσο και ο χρυσός, που οι μισθοί έχουν πέσει στα τάρταρα, που η ανέχεια πλήττει ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας, αποφασίσθηκε νέο χαράτσωμα. Και μάλιστα πολύ άγριο προκειμένου να αποδείξει κάποιος ότι δεν είναι… συνεταίρος με το ελληνικό κράτος!
    **Αλλά ποιο κράτος;
    Αυτό που επί δεκαετίες, μετά τον Εμφύλιο, έζησε από τις εισροές συναλλάγματος των μεταναστών, τους οποίους το ίδιο είχε στείλει στο εξωτερικό (και το εσωτερικό μην ξεχνάμε), ερημώνοντας τα χωριά˙ αυτό που ποτέ δεν οργανώθηκε ώστε να έχει μια σοβαρή αγροτική πολιτική˙ που «πέρασε» πρόχειρα και ανοργάνωτα τον αγροτικό τομέα στην μηχανική καλλιέργεια, με αποτέλεσμα οι μικροί κλήροι να εγκαταλειφθούν από τους γέροντες που απέμειναν στα χωριά (κυρίως τις δεκαετίες ’60 -’90) και να λογγώσουν. Και όλα αυτά χωρίς να λαμβάνεται υπ” όψιν η αλλαγή των συνηθειών των ανθρώπων που από οικιακή οικονομία** μετατράπηκε σταδιακά σε σουπερμαρκετική.
    **Και σήμερα, με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών
    ========================================
    ουσιαστικά όλος ο νομός Μεσσηνίας παραμιλά, αφού τεράστιες καλλιεργημένες εκτάσεις εμφανίζονται (και χαρακτηρίζονται) ως δασικές. Οι ιδιοκτήτες πλέον καλούνται, θέλουν δεν θέλουν, ν’ αποδείξουν το αυτονόητο, βεβαίως καταβάλλοντας το ανάλογο τίμημα: για την ένσταση θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι 1 στρέμμα 45 ευρώ, μέχρι 5 στρέμματα 135 ευρώ, μέχρι 20 στρέμματα 450 ευρώ, μέχρι 100 στρέμματα 900 ευρώ, μέχρι 300 στρέμματα 1.800 ευρώ και από 301 στρέμματα και πάνω 3.600 ευρώ. Και δεν είναι μόνον αυτό: καλούνται να συντάξουν τοπογραφικά, αφού το σύστημα απαιτεί συντεταγμένες και, φυσικά, να πληρώσουν και τον δικηγόρο που θα χειριστεί την υπόθεσή τους!
    *Αλήθεια, πόσοι συμπατριώτες μας έχουν τους πόρους να χρηματοδοτήσουν το νέο χαράτσωμα για να σώσουν την περιουσία τους από τις αρπακτικές διαθέσεις του ελληνικού κράτους;

    *Οι Δασικές υπηρεσίες ξεκίνησαν την «εργολαβία» των χαρτών έχοντας ως αφετηρία μια σαθρή και επιστημονικά μη απολύτως έγκυρη βάση δεδομένων: τις αεροφωτογραφίες των Άγγλων του 1945. Αλήθεια, πόσοι άνθρωποι καλλιεργούσαν κατά την διάρκεια της Κατοχής και λίγο μετά με τα εμφύλια πάθη σε έξαρση; Μια ματιά στην Ιστορία δεν θα έβλαπτε…
    *Επίσης, χρησιμοποιούν τις αεροφωτογραφίες του 1960, όταν ολόκληρη η χώρα μετανάστευε και οι αγρότες εγκατέλειπαν την ύπαιθρο αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής στο εξωτερικό, στην Αττική και τις πρωτεύουσες των νομών.
    **Δεν γνωρίζω, εκτός από την εισπρακτική λογική,
    τι άλλο μπορεί να επικρατεί στον νου των ανθρώπων που σκέφτηκαν την «εργολαβία» των Δασικών Χαρτών.
    *Το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχουν αυτά που λέει και σκέπτεται η κοινωνία. Καλό θα είναι να την αφουγκραστούν και να αναζητήσουν πιο ρεαλιστική και κοινωνικά αποδεκτή προσέγγιση επί του ζητήματος. Εύχομαι, έστω και την ύστατη ώρα, οι κυβερνητικοί αρμόδιοι ν’ αντιληφθούν το εγκληματικό λάθος και να το διορθώσουν.
    *Εκτός κι αν θέλουν να συγκεντρώσει το κράτος μεγάλο μέρος γης υπό μορφήν «δασικών εκτάσεων», για να το παρουσιάζουν στους δανειστές προς εκποίηση. Ή σκέπτονται μόνιμη εγκατάσταση νεοφερμένων προσφύγων που θα χρειαστούν εκτάσεις…
    **Διότι διαψεύδονται ότι προστατεύουν το περιβάλλον,
    =======================================
    αφού έχουν σε ισχύ νόμο που επιτρέπει την αποψίλωση – καταστροφή της αυτοφυούς βλάστησης (όπως στην περίπτωση της «Ελληνικός Χρυσός») για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, ανεμογεννητριών κ.λπ.
    *Τέλος, καλό θα είναι να λάβουν υπ’ όψιν τους ότι το δέσιμο των ανθρώπων με τη γη, συνοδευόμενο από παιδεία και συνεπώς πολιτισμένη συμπεριφορά του κράτους, δημιουργεί σοβαρούς πατριώτες και όχι αρπακόλλα αεριτζήδες – απάτριδες…
    *Το Έπος του ’40 το φιλοτέχνησαν άνθρωποι της γης
    και όχι έμμισθοι, επιδοτούμενοι και «γκόλντεν μπόις». Εκτός κι αν κάποιοι επιθυμούν να μετατραπούν οι Έλληνες μόνο σε δυστυχή φορολογικά υποζύγια χωρίς αναφορά σε πατρώα γη…
    ΥΓ. Από τα γεγονότα επιβεβαιώνεται πόσο μπροστά έβλεπε ο Σύλλογος «Η Ευνομία» που αγωνίστηκε επί
    —————————————————————————————————
    δεκαετία για την μανιάτικη γη. Τότε που μερικοί έλεγαν ότι τα μέλη της «θέλουν να φάνε δασικές εκτάσεις»… Σήμερα «το κακό» πλήττει τους πάντες.
    * Δεν είναι πολύ άδικο για τους αγωνιστές που απελευθέρωσαν μια πατρίδα αυτή ν” αναγνωρίζει το δίκαιο του κατακτητή τους;
    **Η ελληνική οικιακή οικονομία χρησιμοποιούσε την αυτοφυή βλάστηση επί της ουσίας ω ς καλλιέργεια και γι” αυτό ποτέ δεν προσπαθούσε να την εξαφανίσει

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.