ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του τρομοκράτη της Κωνσταντινούπολη

Συνεχίζεται σε όλη την Κωνσταντινούπολη και την Προύσα το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του μακελάρη, με τις Αρχές να εντείνουν τις προσπάθειές τους.

Μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας ενός νεαρού που φερόταν να είναι ο μακελάρης, αλλά τελικά αποδείχτηκε πως ήταν επιχειρηματίας από το Καζακστάν που ταξίδευε στην Κωνσταντινούπολη και που για λίγες ώρες έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή μέσα, την Τρίτη οι Αρχές συνέχισαν τις λανθασμένες πληροφορίες εμπλέκοντας εκ νέου στην υπόθεση αθώο άνθρωπο, καθώς έδωσαν στη δημοσιότητα το διαβατήριο ενός Κιργίζιου αναφέροντας πως με αυτό μπήκε στην Τουρκία ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης.

Τελικά όπως προέκυψε, ο άνδρας που ονομαζόταν Λάχε Μασράποφ, διαβατήριο του οποίου οι τουρκικές αρχές εμφάνισαν ως έγγραφο της «ταυτότητας» του δράστη του μακελειού, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το μακελειό.

Ειδικότερα, οι αρχές του Κιργιστάν συνέλαβαν τον Μασράποφ που επέστρεψε στη χώρα από την Τουρκία, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας μετά από την έκθεσή του σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης τα οποία τον είχαν κατονομάσει ως ύποπτο για την επίθεση. Ο Μασράποφ οδηγήθηκε στα γραφεία της GKNB και έδωσε κατάθεση.

Όταν ρωτήθηκε από τα τοπικά ΜΜΕ, ο ίδιος ο Μασράποφ αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση, λέγοντας ότι «Δεν είχα ιδέα για το ποιος είναι ο τρομοκράτης και δεν ξέρω πως η φωτογραφία του διαβατηρίου μου βρέθηκε στα social media. Όταν έγινε η τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία, εγώ ήμουν στο Κιργιστάν».

Μετά από εξηγήσεις που δόθηκαν και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ο Μασράποφ αφέθηκε ελεύθερος όντας θύμα της παραπληροφόρησης και της προχειρότητας των γειτόνων μας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.