ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Τούρτα σοκολάτας με γλάσο

tourta

 

Υλικά

Για το παντεσπάνι:
330 ml γάλα πλήρες
200 γρ μαύρη σοκολάτα, τεμαχισμένη
65 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ αμύγδαλο, τριμμένο
55 γρ σκόνη κακάο
1 γερή κ.γ. μπέικιν πάουντερ
165 βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο
330 γρ ζάχαρη μουσκοβάντο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
4 μέτρια αβγά, ελαφρά χτυπημένα

Για το γλάσο:
330 ml κρέμα γάλακτος + επιπλέον, αν χρειάζεται
500 γρ μαύρη σοκολάτα, λεπτοκομμένη
200 γρ ζάχαρη άχνη
130 γρ ελαφρά αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο και παγωμένο

Εκτέλεση

Για το γλάσο:

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει το μείγμα λείο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός.

Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο λίγο-λίγο, χτυπώντας συνεχώς. Όταν αφομοιωθεί το βούτυρο, καλύπτουμε με μεμβράνη (να ακουμπάει την επιφάνεια) και αφήνουμε σε ένα δροσερό μέρος (όχι στο ψυγείο) για 4-5 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Λαδώνουμε ελαφρά 3 φόρμες 23 εκ και απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί.

Αφήνουμε στην άκρη.

Για το παντεσπάνι:

Ζεσταίνουμε 100 ml γάλα μαζί με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα και το κακάο και προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να δέσει.

Προσθέτουμε τη βανίλια, τα αβγά, ένα τη φορά, προσθέτοντας στο ενδιάμεσο μείγμα από το αλεύρι.

Όταν ενωθούν τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα-σοκολάτα και το υπόλοιπο μείγμα του αλευριού.

Προσθέτουμε το πλήρες γάλα.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα 3 σκεύη.

Ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά κα τα αναποδογυρίζουμε. Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Όταν ετοιμαστεί το γλάσο, βάζουμε ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα.

Απλώνουμε μία χοντρή στρώση γλάσο, μετά το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε.

Τελειώνουμε απλώνοντας γλάσο γύρω-γύρω από το κέικ.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Γαρνίρουμε με φρούτα της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.

Πηγή : dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.