ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπάρχει επικεφαλής στη ΔΗΣΥ λέει η Φώφη

Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, μετά από εκλογές, θέλουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Τη δύναμη για να μπορέσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη να γίνει καταλύτης των εξελίξεων, ζητά από τους πολίτες η Φώφη Γεννηματά, που επιμένει στην ανάγκη κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης, με πυλώνα την εθνική γραμμή.

«Οι πολιτικοί συσχετισμοί πρέπει να αλλάξουν. Με τη δύναμη που έχουν σήμερα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν ακούν κανέναν. Επιβάλλουν την επιθυμία τους να διαδέχονται ο ένας τον άλλον και να εναλλάσσονται στον ρόλο του σωτήρα με το μαγικό ραβδί. Απλά αυτός ο σωτήρας δεν υπάρχει», είπε, μιλώντας στον Σκάι, για να ζητήσει δύναμη για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, και μείωση των ποσοστών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αποδεχθούν ότι η σωτηρία της χώρας βρίσκεται στην εθνική συνεννόηση, στο σχέδιο που πρέπει να συνδιαμορφώσουν και να υλοποιήσουν όλοι μαζί. «Όποτε και αν γίνουν εκλογές εμείς είμαστε έτοιμοι και η στάση μας απόλυτα ξεκάθαρη», είπε, θέτοντας ως κεντρικό στόχο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το τρίπτυχο ενότητα-συσπείρωση-ανανέωση. «Δημοκρατικά και συλλογικά παίρνουμε τις αποφάσεις αλλά υπάρχει επικεφαλής. Δεν μπορεί να προχωρήσει αλλιώς ένας πολιτικός χώρος», είπε χαρακτηριστικά, στέλνοντας σαφή μηνύματα σε όμορες δυνάμεις και τους επικεφαλής τους που περί άλλων τιρβάζουν.

Την ανάγκη ενός νέου σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης για την χώρα, με εθνική συνεννόηση, που πρέπει να στηριχθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην ιδιωτική οικονομία και στην αρμονική συνύπαρξη και όχι σύγκρουση του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, από το βήμα της εκδήλωσης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. «Στην χώρα μας απαιτείται "η μεταρρύθμιση του αυτονόητου" μακριά από κάθε λαϊκισμό», είπε, ζητώντας να υπάρξουν επιτέλους εθνικές προτεραιότητες και λύσεις που αρμόζουν σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας, την ανάπτυξη, την εργασία, τον υγιή ανταγωνισμό και την κοινωνική συνοχή».

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής Οδ. Κωσταντινόπουλος ερωτηθείς για το αν υπάρχει διέξοδος από αυτή τη Βουλή με Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και νέο Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής ή ζητούν άμεσα εκλογές ώστε να υπάρξει νέο πολιτικό πλαίσιο και να ανανεωθεί η λαϊκή εντολή, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, θύμισε ότι η παράταξή του έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο στο δημόσιο διάλογο για τη συγκρότηση μίας Κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης, χωρίς πιθανότατα το ΚΚΕ που δεν το επιθυμεί και φυσικά μακριά από τη Χρυσή Αυγή. «Πιστεύουμε πως μόνο με μία τέτοια Κυβέρνηση, είναι εφικτό να βγει η χώρα από το αδιέξοδο και να ανακάμψει», είπε. Για δε το κόμμα του, υποστήριξε ότι θέλει αλλαγή των συσχετισμών με εκλογές, μέσα από τη λαϊκή εντολή, και δυνατή Δημοκρατική Συμπαράταξη ώστε να επιβάλει την εθνική συνεννόηση και να προλάβει την εθνική καταστροφή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.