ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον δρόμο προς το Συνέδριο του Ιουνίου…

Δύο «σκόπελοι» για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Δύο «αγκάθια» στον δρόμο για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Ιούνιο, ταλαιπωρούν εσχάτως τους παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη. Ήδη, η συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου, που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή, αναβλήθηκε για αυτή την εβδομάδα, οπότε και αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, προκειμένου να σταματήσουν οργανωτικής φύσεως θέματα να καθυστερούν την προετοιμασία για το Συνέδριο του χώρου.

Ο πρώτος «σκόπελος» που θα πρέπει να ξεπεραστεί έχει να κάνει με τον τρόπο εκλογής των συνέδρων, στον οποίο δεν φαίνεται να συμφωνούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει ένα ποσοστό εξ αυτών να εκλεγεί και ένα ποσοστό να οριστεί από τα κόμματα. Προτάθηκε μάλιστα τα ποσοστά να είναι μοιρασμένα σε 50%-50%, ώστε να υπάρχει ισορροπία. Το σκεπτικό είναι ότι από την μία δεν επιθυμείται ένα συνέδριο «διαδρόμων», αλλά μία διαδικασία με εμπροσθοβαρή πολιτικά χαρακτηριστικά, όπου θα συζητηθούν θέσεις για μέλλον της χώρας και του χώρου, ενώ από την άλλη τυχόν εκλογή συνέδρων από μηδενική βάση, θα μπορούσε να αφήσει εκτός εκπροσώπους μικρότερων σχημάτων που συμμετέχουν στο εγχείρημα, μετατρέποντάς το σε μία μορφή «ΠΑΣΟΚ και φίλοι».

Σε αυτό το μοντέλο πάντως, δεν είναι βέβαιο ότι θα συμφωνήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Επί τάπητος έχουν πέσει προτάσεις για συνέδρους που θα πρέπει να οριστούν από τα κόμματα, ή ακόμα και για ένα ανοιχτό συνέδριο με εκλογή επικεφαλής από τη βάση, κάτι στο οποίο ανταποκρίθηκε θετικά και η Ώρα Αποφάσεων των τριών πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ, που κινείται παράλληλα και με το Ποτάμι.

Εδώ ακριβώς, έγκειται και ο δεύτερος σκόπελος που θα πρέπει να ξεπεραστεί. Στον τρόπο εκλογής του επικεφαλής του νέου φορέα. Στις συναντήσεις των τεσσάρων αρχηγών δεν έχει τεθεί θέμα αμφισβήτησης της ηγεσίας της Φώφης Γεννηματά. Και όμως, στο παρασκήνιο δεν λείπουν οι συζητήσεις για το αν θα πρέπει να εκλεγεί αρχηγός από τη βάση. Η κ.Γεννηματά, φέρεται να μην έχει καμία αντίρρηση ως προς αυτό, δεδομένου ότι εκείνη πρώτη άνοιξε την όλη συζήτηση, ωστόσο κανείς δεν παίρνει ως τώρα την πρωτοβουλία να θέσει το όλο θέμα στο τραπέζι…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.