ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας χρησιμοποιεί δικό του λεξικό…

Η αξιολόγηση έπρεπε να έχει ήδη κλείσει

«Κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα είναι χειρότερα για την χώρα». Σε αυτό το συμπέρασμα έχει καταλήξει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, που επιμένει πως η αξιολόγηση έπρεπε να έχει ήδη κλείσει για δύο βασικούς λόγους.

«Από τη μια όταν είσαι ασθενικός, όπως είναι η Οικονομία μας, ο χρόνος μετράει εναντίον σου, ενώ ο δεύτερος λόγος είναι ότι η Οικονομία της χώρας μέσα σε αυτή την αβεβαιότητα πνίγεται», δήλωσε στο Action 24, ψέγοντας την κυβέρνηση για καθυστερήσεις εις βάρος της χώρας.

Ερωτηθείς για τα επικείμενα μέτρα, ο κ.Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι οι βουλευτές του κόμματός του δεν πρόκειται να ψηφίσουν μέτρα που έχουν διαπραγματευτεί οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Όσο για τα «αντίμετρα» τα οποία υποστηρίζουν ότι θα φέρουν στη Βουλή οι κυβερνώντες, ο επικεφαλής του Ποταμιού επιφυλάχθηκε να δει ποια θα είναι αυτά, καθώς δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ όπως είπε. «Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί ένα δικό του λεξικό οπότε δεν ξέρουμε τι εννοεί όταν λέει ότι θα φέρει αντίμετρα. Μπορεί να μιλάει για μείωση φορολογίας στις επιχειρήσεις και τελικά να αυξήσει τους φόρους» είπε χαρακτηριστικά.

Μπροστά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η Σεβαστουπόλεως καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει ποια ακριβώς είναι η στάση της, αποσαφηνίζοντας πότε τελικά θέλει να γίνουν εκλογές, πριν ή μετά από την αξιολόγηση και πριν ή μετά από την ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση. Σε κάθε περίπτωση, ο επικεφαλής του κόμματος επιμένει ότι τυχόν αυτοδύναμη κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, θα είναι οπισθοχώρηση για την χώρα.

Υποστηρίζει, εξάλλου, ότι η λύση στα προβλήματα της χώρας είναι οι κυβερνήσεις συνεργασίας. Σε ό,τι αφορά πάντως τις προϋποθέσεις μετεκλογικής συνεργασίας με τον νικητή των εκλογών, επέμεινε στην ανάγκη ύπαρξης πολιτικής συμφωνίας που θα θέτει τις προτεραιότητες για την σωτηρία της χώρας. Αντιστοίχως, ζήτησε συμφωνία και στα πρόσωπα, αφού υποστήριξε ότι η πορεία της χώρας δεν μπορεί να αλλάξει με τους ίδιους υπουργούς και τα ίδια πρόσωπα του παρελθόντος, που έχουν και μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της χώρας. «Δεν θα μας σώσουν τα παιδιά που έχουν έρθει από τα ξένα πανεπιστήμια αν αναλάβουν όλα τα υπουργεία. Προφανώς και θα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό αλλά θα πρέπει να υπάρχουν στην κυβέρνηση και άνθρωποι των δημοσίων σχολείων», είπε, επιμένοντας στην ανάγκη αυτοί που θα κληθούν να κυβερνήσουν, να έχουν νωρίτερα …δουλέψει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.