ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να κάνουν την αυτοκριτική τους…

Να αποσυρθεί ο Ασφαλιστικός Νόμος

Ασφαλιστικό και Παιδεία βρίσκονται ξανά στην πρώτη γραμμή της κριτικής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς την κυβέρνηση και τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Τόσο η τροπολογία για τον υπολογισμό νέων συντάξεων, όσο και αυτή για τους ασφαλισμένους που αμείβονται με μπλοκάκια, κάνουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να μιλά για ‘μαθητευόμενους μάγους της κακιάς ώρας’, που αν μη τι άλλο θα έπρεπε να έχουν συνεννοηθεί με την ΕΛΣΤΑΤ πριν καν ψηφίσουν τον νόμο. Χαρακτηρίζοντας ως ‘βόμβα στο ασφαλιστικό’ από μόνες τους τις ελαστικές μορφές εργασίας και τους χαμηλούς μισθούς, στην Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ότι ο νόμος Κατρούγκαλου είναι επιπλέον βάρος, που εντείνει το πρόβλημα και ‘μέγγενη’ για ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Ζητούν μάλιστα την απόσυρση του Ασφαλιστικού Νόμου, καθώς και διάλογο από μηδενική βάση, ενώ θυμίζουν τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για :
- Πάγωμα των οφειλών ως 31/12/2016 για δύο χρόνια
- Επανένταξη όσων έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων
- Χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας και ασφαλιστικής ικανότητας (για την εξασφάλιση υγειονομικής περίθαλψης) εφόσον καταβάλλονται οι τρέχουσες εισφορές
- Όσοι είναι άνω των 67 και δε λαμβάνουν σύνταξη επειδή χρωστούν στα Ταμεία, να λαμβάνουν (αναλογική) σύνταξη για τα έτη για τα οποία έχουν καταβάλει εισφορές.
Στο μεταξύ, την ανησυχία τους δεν κρύβουν στο ΠΑΣΟΚ για τις διάφορες εξαγγελίες για τους τύπους των σχολείων, τα νέα προγράμματα των μαθημάτων, τα πραγματικά οργανικά κενά, την εκκρεμότητα για τους μεταταχθέντες εκπαιδευτικούς, τις γενικές δηλώσεις του υπουργού για «αχρείαστες ειδικότητες καθηγητών» και τις απαξιωτικές δηλώσεις για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Σημειώνοντας ότι η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου επιλογής Διευθυντών σχολικών μονάδων και Διευθυντών Εκπαίδευσης, είναι γνωστή από τον Ιούνιο του 2016 και παρατηρώντας τις προβλέψεις(!) στελεχών της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για το χρόνο έκδοσης της απόφασης αυτής, στο ΠΑΣΟΚ μιλούν για μία και μοναδική έγνοια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ : τον κομματικό έλεγχο της Διοίκησης. «Η εξασφάλιση πολιτικού χρόνου και οι εσωτερικές διεργασίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (Τομέας Παιδείας Σύριζα–Συνδικαλιστές –ηγεσία Υπουργείου –συγκυβερνήτης ΑΝΕΛ) δεν αφορούν τους εκπαιδευτικούς και την ελληνική κοινωνία. Τα διοικητικά προβλήματα και ο εμπαιγμός του εκπαιδευτικού προσωπικού δημιουργούν λειτουργικά και παιδαγωγικά προβλήματα σε βάρος των μαθητών και της ελληνικής κοινωνίας», λένε, ζητώντας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τη διαφανή αποτύπωση των αναγκών και των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών, την έγκαιρη και αξιοκρατική διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και τις προτάσεις του υπουργείου για το πλαίσιο αξιολόγησης και επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης. Με αφορμή δε την πρόσφατη αναβολή εκδήλωσης για την Παιδεία υπό τον φόβο επεισοδίων, σημειώνουν με νόημα, αφήνοντας αιχμές για συμμετοχή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάλογα επεισόδια στο παρελθόν : «Παρατηρούμε μια δυσκολία της πολιτικής ηγεσίας να παρασταθεί και να συμμετάσχει σε ανοιχτές εκδηλώσεις υπό την απειλή τυχόν διαμαρτυριών. Καλό θα ήταν σήμερα τα αποσπασμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο και οι συνεργάτες των Υπουργών να κάνουν την αυτοκριτική τους για τις αντίστοιχες προ ετών συμπεριφορές τους»…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.