ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η δήλωση Σκουρλέτη

«Όχι» από τα κόμματα της Κεντροαριστεράς στην πρόταση για 180 ψήφους στα μέτρα

Θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της Κεντροαριστεράς ξεσήκωσε η χθεσινή δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη περί αυξημένης πλειοψηφίας κατά την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή.

«Ο κ.Σκουρλέτης και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναζητούν συνενόχους στα αδιέξοδα που οδήγησαν οι ίδιοι. Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο το καλύτερο για την χώρα», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος. «Ο κ.Σκουρλέτης ασφαλώς ονειρεύεται όταν ζητά να ψηφιστούν τα νέα μέτρα με αυξημένη πλειοψηφία», είπε, καλώντας τον να … “προσγειωθεί στην πραγματικότητα”. «Ούτε κατά διάνοια. Τα νέα μέτρα θα τα ψηφίσουν και θα τα πανηγυρίσουν μόνοι τους», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί σαφώς η στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά την ψηφοφορία στη Βουλή. «Μεταξύ τους και μόνοι τους θα είναι και στα μέτρα και στα τάρταρα της κάλπης», κατέληξε, θέλοντας να δείξει πού θα οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ οι κυβερνητικές αποφάσεις τους.

«Διαπραγματεύθηκαν μόνοι τους, ας ψηφίσουν μόνοι τους», είναι το νόημα των όσων υποστήριξε στο ίδιο θέμα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, δείχνοντας και εκείνος τις προθέσεις των βουλευτών του κόμματός του για την ψηφοφορία στη Βουλή. Υπενθυμίζοντας ότι το Ποτάμι είχε εξαρχής τονίσει την ανάγκη εθνικής επιτροπής διαπραγμάτευσης, ο κ.Θεοδωράκης υποστήριξε ότι το κόμμα του ήταν διατεθειμένο να συμμετάσχει σε αυτήν, «αλλά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είπαν ότι θα διαπραγματευτούν μόνοι τους, οπότε τώρα ας ψηφίσουν και μόνοι τους». Ξεκαθάρισε πάντως (Σκάι) ότι αν τα μέτρα έρθουν ένα ένα, θα μελετηθούν και θα ψηφιστούν ανάλογα. Αντίθετα, «αν τα φέρουν όλα μαζί, δεν υπάρχει περίπτωση να τα ψηφίσουμε», υποστήριξε.

Ως «βόμβα» περιγράφουν την πρόταση Σκουρλέτη για ψήφιση των μέτρων από 180 βουλευτές στην Ένωση Κεντρώων, εκτιμώντας ότι στην πραγματικότητα επαναφέρει το ζήτημα των εκλογών. Στο μεταξύ, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, πως ενίοτε ψάχνοντας για το καλύτερο είναι πιθανό να χάσει κανείς και κάτι που μπορούσε να πετύχει. Για αυτό και ζητούν από την κυβέρνηση να αφήσει την τακτική που ακολουθεί και παραδοσιακά οδηγεί στο να υποκύψει η χώρα σε όλα και να επιδιώξει με ειλικρίνεια ολοκληρωμένη συμφωνία γνωστή στα κόμματα και στην κοινωνία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.