ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακροβολίζουν Δραχμιστές…

Όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν, κι αν έχουν αϋπνίες …ας παραιτηθούν

Πυρ ομαδόν κατά του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, εξαπέλυσαν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, με αφορμή το νέο «επιτελείο» που συγκροτεί.

«Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Παπαδημητρίου, αντί να ασχολείται με την ανάπτυξη, συγκροτεί επιτελείο στελεχών κατά του ευρώ, δραχμιστών δηλαδή, μέσα στο υπουργικό συμβούλιο!», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση για αυτό.

Ιδιαίτερη αντίδραση είχε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, που παρατήρησε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακροβολίζει Δραχμιστές σε καίρια πόστα και εκτροχιάζει την εφαρμογή του προγράμματος που οι ίδιοι διαπραγματεύτηκαν, στέλνοντας το λογαριασμό της αποτυχίας τους στους πολίτες». Στο Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, μάλιστα, αναρωτιούνται με νόημα αν στην πραγματικότητα ετοιμάζουν κλίμα και δρομολογούν …τετελεσμένα.

Στο μεταξύ, στην Χαριλάου Τρικούπη, δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι τρεις μήνες μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού η Κυβέρνηση άλλαξε επί το χείρον τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να προοιωνίζεται ανάλογη συνέχεια και τελικά νέα μέτρα με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. «Όλα στα μουλωχτά και χωρίς εξηγήσεις γιατί η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έχει άλλες προτεραιότητες στις οποίες επιδίδεται με επιμέλεια», λένε, καταλογίζοντας στους κυβερνώντες ότι επιχειρούν με φλυαρίες και ψέματα να συγκαλύψουν αυτά που πραγματικά συμφώνησαν στο ΕG της 20ης Φεβρουαρίου 2017. «Δέχτηκαν εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια για τα οποία δεν αρκεί η υπερφορολόγηση γι’ αυτό οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ετοιμάζουν επιδρομή σε όλους ανεξαίρετα τους μισθούς και τις συντάξεις», λένε, εξηγώντας πως για να εγγυηθούν πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% νομοθετούν «μαχαίρι» στο αφορολόγητο και τις συντάξεις. Όσο για τα ‘δήθεν φιλολαϊκά τους μέτρα’, σημειώνουν ότι απαιτούν και προϋποθέτουν επίτευξη πλεονάσματος μεγαλύτερου από το 3,5% το οποίο και προεξοφλούν πως θα προκύπτει από βαθύτερο μαχαίρι στο εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων. «Αυτά συμφώνησε το Υπουργείο Οικονομικών στο EG και όπως μας ενημέρωσε πρόσφατα ο συγκυβερνήτης της χώρας οι οδηγίες δόθηκαν από τους κκ Τσίπρα-Καμμένο», λένε. Όσο για τα περί αντιμέτρων, ταυτόχρονης νομοθέτησης και δημοσιονομικής ουδετερότητας, τα χαρακτηρίζουν το «φύλλο συκής» για την Κοινοβουλευτική πλειοψηφία που «ψάχνει απεγνωσμένα άλλοθι» για την παραμονή της στα έδρανα του Κοινοβουλίου.

Παραθέτοντας τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ως εξής : «Πριν ένα χρόνο απεμπολώντας το κεκτημένο του 2012 για το χρέος παρέδωσαν όλη τη δημόσια περιουσία στον έλεγχο των ξένων ως εγγύηση αποπληρωμής. Σήμερα παραδίδουν τους μισθούς και τις συντάξεις ως εγγύηση των πλεονασμάτων και της διαρκούς λιτότητας. Στο ενδιάμεσο, με το φορο-ασφαλιστικό Κατρούγκαλου έδωσαν αποφασιστικό χτύπημα στην παραγωγική Ελλάδα. Όσο για το περίφημο "ηθικό πλεονέκτημα" αυτό χάθηκε με το έγκλημα που διέπραξαν στις Τράπεζες όταν τις χάρισαν αντί πινακίου φακής, προκαλώντας βλάβη 23 δισ ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο», στην Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθαρίζουν τη στάση που θα κρατήσουν στο εξής. «Ας μην ψάχνουν για συνενόχους με “λαγό” τον άνθρωπο που σε λίγους μήνες οδήγησε τη μεγαλύτερη Δημόσια Επιχείρηση της χώρας στα πρόθυρα της χρεωκοπίας», λένε, απαντώντας εμμέσως στα περί 180 ψήφων στα μέτρα του Πάνου Σκουρλέτη. «Όπως έστρωσαν έτσι θα κοιμηθούν κι αν έχουν αϋπνίες ας παραιτηθούν», λένε, υποστηρίζοντας παγίως εξάλλου πως «όσο γρηγορότερα φύγουν, τόσο καλύτερα για τη χώρα και τους πολίτες της»…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.