15/03/2017@22:27
Πιλάφι με φακές και καραμελωμένα κρεμμύδια
Υλικά
1 1/2 φλ ρύζι μπασμάτι ή καστανό μακρύκοκκο
1/2 κ.γ. αλάτι, ξεχωριστά
1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
1 1/2 φλ φακές, μαγειρεμένες
1/2 φλ φρέσκος μαϊντανός, κομμένος
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, κομμένο
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. κύμινο σκόνη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 1/4 φλ. νερό, 1/4 κ.γ. αλάτι και το ρύζι.
Καλύπτουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να εξατμιστούν τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το υπόλοιπο 1/4 κ.γ. αλάτι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να ροδίσει.
Μεταφέρουμε το ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ και το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις φακές, το μαϊντανό, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού και το κύμινο.
Αλατοπιπερώνουμε, αν θέλουμε, και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Ετοιμάζουμε το πιο πολύχρωμο κορμό με παγωτό και κάνουμε τα απογεύματα στο σπίτι πιο δροσερά και νόστιμα. Υλικά Μερίδες:5-6 1 συσκευασία Μίγμα για Παγωτό με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ 650 ml (3 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 100 γρ. (1 φάκελος) Κουβερτούρα
Μια καλομαγειρεμένη ψαρόσουπα είναι το φαγητό που αναζητάμε όλοι στο τραπέζι, ακόμη και όσοι δεν αγαπούν ιδιαίτερα το ψάρι. Σε αυτή την εκδοχή εμπλουτίζεται με λαχανικά και σερβίρεται σχεδόν βελουτέ, δοκιμάστε τον τρόπο αυτό οπωσδήποτε, θα σας ενθουσιάσει! Υλικά 1
Ένα ελαφρύ και κλασικό λαδερό, ο αρακάς με τα κουκιά, που το συνοδεύουμε με ρύζι και το γαρνίρουμε με καραμελωμένα κρεμμύδια. Υλικά Μερίδες: 4 Για τα
Μία εξαιρετική συνταγή για αυγοσαλάτα με αβοκάντο. 10 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ Η ελαφριά αυγοσαλάτα με αβοκάντο δεν είναι απλά τάση. Είναι μια τέλεια επιλογή που ταιριάζει μοναδικά με τα κρεατικά και σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη σε ένα τραπέζι! Υλικά
Ποιος δεν υποκύπτει στη γλύκα του λουκουμά σε όποια εκδοχή και αν βρεθεί μπροστά του; Δοκιμάστε τους με γιαούρτι και σίγουρα θα τους φτιάξετε ξανά πολλές φορές… Υλικά Για το χυλό 5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 3 αβγά
Με έντονα αλμυρή και ιωδιούχα προσωπικότητα, απογειώνει γευστικά τα πιάτα που τον φιλοξενούν. Περί λευκού ταραμά ο λόγος… Υλικά 1 παντζάρι, περίπου 150 γρ. 200 γρ.
Μία εξαιρετική συνταγή για μπακαλιάρο στο φούρνο με πατάτες και ντοματίνια. Υλικά 750γρ baby πατάτες 1 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, κατά βούληση μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση 4 φιλέτα μπακαλιάρου (150-180γρ/φιλέτο), χωρίς δέρμα