ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πιλάφι με φακές και καραμελωμένα κρεμμύδια

 

Υλικά

  • 1 1/2 φλ ρύζι μπασμάτι ή καστανό μακρύκοκκο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι, ξεχωριστά
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 1 1/2 φλ φακές, μαγειρεμένες
  • 1/2 φλ φρέσκος μαϊντανός, κομμένος
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, κομμένο
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. κύμινο σκόνη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 2 1/4 φλ. νερό, 1/4 κ.γ. αλάτι και το ρύζι.

Καλύπτουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να εξατμιστούν τα υγρά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά.

Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το υπόλοιπο 1/4 κ.γ. αλάτι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να ροδίσει.

Μεταφέρουμε το ρύζι σε ένα μεγάλο μπολ και το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις φακές, το μαϊντανό, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού και το κύμινο.

Αλατοπιπερώνουμε, αν θέλουμε, και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.