Neo

Τους «κλέβει» τις ιδέες…

Γιατί συναντά πρώην πρωθυπουργούς, θέλησε να εξηγήσει διαδικτυακά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. «Οι "πρώην" έχουν τον χρόνο και την απόσταση για να σκεφθούν τι πήγε λάθος και τι σωστά και θέλουν να εξομολογηθούν τις εμπειρίες τους σε έναν νέο της πολιτικής. Τους κλέβω λοιπόν ιδέες και λύσεις, τις οποίες πολλές φορές οι ίδιοι τις έχουν πληρώσει ακριβά», είπε, παραθέτοντας για του λόγου το αληθές τι του έχουν εκμυστηρευθεί κάποιοι εξ αυτών.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε για παράδειγμα ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο παραδέχθηκε πως ο τρόπος που δημιουργήθηκε το ευρώ ήταν λάθος. «Δεν ήταν ένα οικονομικό σχέδιο, αλλά μια πολιτική απόφαση, τώρα όμως δεν υπάρχει τρόπος να γυρίσουμε πίσω», είπε, προσθέτοντας ότι «οι ουτοπίες είναι καλές για τους ποιητές, όχι για τους πολιτικούς». Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πάλι, υποστήριξε ότι η ΕΕ πρέπει να ενισχύει απευθείας τους πολίτες που παίρνουν το ρίσκο να επενδύουν, ώστε αυτοί να μην περιμένουν την ολοκλήρωση των προγραμμάτων των χωρών τους. Κάνοντας την αυτοκριτική του, μάλιστα, τόνισε ότι δεν επέδειξε πάντα θάρρος απέναντι στις ελληνικές κυβερνήσεις. Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι, παραδέχθηκε ότι οι ηγέτες του βορρά επιδεικνύουν μία τιμωρητική διάθεση προς το νότο επειδή θεωρούν πως είμαστε αμαρτωλοί. Εκτίμησε, πάντως, ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι στην πρώτη ταχύτητα της ΕΕ, αρκεί να αξιοποιήσει τη θέση της στην άμυνα, την ενέργεια και το μεταναστευτικό. Τέλος, ο Γκέρχαρντ Σρέντερ επιχείρησε να δώσει στον κ.Θεοδωράκη τον δικό του ορισμό για την Ελευθερία. «Ελευθερία είναι να προσφέρεις ευκαιρίες σε αυτούς που δεν έτρωγαν με χρυσά κουτάλια στην κούνια τους», του είπε.
Τώρα, όλα αυτά είναι η σοφία της απόστασης από την εξουσία, ή μήπως η ελευθερία που τους δίνει το γεγονός ότι δεν είναι αυτοί που παίρνουν πλέον τις αποφάσεις; Οέο;

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.