ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ζυμαρικά βίδες ολικής με ψητά λαχανικά

 

Υλικά

150 γρ. βίδες ολικής άλεσης
1 κόκκινο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 κολοκυθάκι, σε φέτες 1 εκ
150 γρ. μπρόκολο, ζεματισμένο, σε μπουκετάκια
1 κόκκινη πιπεριά, σε κομμάτια 2 εκ
6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση (χρειάζονται τον μισό χρόνο μαγειρέματος σε σχέση με τα άλλα λαχανικά)
4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, ακαθάριστες (προαιρετικά)
ελαιόλαδο
λίγη ρίγανη
φύλλα φρέσκου βασιλικού, για γαρνίρσιμα
γραβιέρα, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί βάζουμε τo κρεμμύδι, το κολοκυθάκι, το μπρόκολο, την πιπεριά, τα ντοματίνια, το σκόρδο και τη ρίγανη μαζί με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Αλατίζουμε και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Στο μεταξύ, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σουρώνουμε και τα κρατάμε ζεστά.

Όταν γίνουν τα λαχανικά, τα προσθέτουμε στα μακαρόνια μαζί με τους χυμούς από το ταψί.

Αφαιρούμε το σκόρδο ή κρατάμε το μαλακωμένο μέρος του και το προσθέσουμε στα μακαρόνια.

Μοιράζουμε τα μαρακαρόνια μας με τα λαχανικά σε μπολ σερβιρίσματος.

Γαρνίρουμε με τα φύλλα φρέσκου βασιλικού και τριμμένη γραβιέρα και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.