ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν πήγε στο δείπνο της Φώφης…

Εκλογές τώρα θέλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Νέα σύννεφα στις σχέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη αναμένονται μετά την επιλογή του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ να μην παραστεί χθες στο δείπνο που παρέθεσε στους βουλευτές του κόμματός της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. Ο ίδιος, νωρίτερα, διαφοροποιήθηκε και από την επίσημη θέση του κόμματος απέναντι στη διαπραγμάτευση.

«Η προτεραιότητα της χώρας είναι να φύγει τώρα αυτή η κυβέρνηση, να γίνει σωστά η διαπραγμάτευση για την επάνοδο στην ομαλότητα. Δεν μπορεί να αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να δεσμεύσουν τη χώρα», υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στον Σκάι, ζητώντας η αντιπολίτευση να διεκδικήσει αυτή τη στιγμή να κάνει τη διαπραγμάτευση. «Όταν λέω αντιπολίτευση, εννοώ, βεβαίως, ένα ολοκληρωμένο σχήμα, στο οποίο μετά θα κληθεί και ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ, να συμβάλει αν θέλει», είπε, ζητώντας ουσιαστικά εδώ και τώρα εκλογές. Ο ίδιος επέκρινε και τη ΝΔ για τη στάση της επί του θέματος. «Όταν η ΝΔ έχει ως προτεραιότητα να περιμένει να γίνουν κάποια στιγμή οι εκλογές, για να κερδίσει τις εκλογές, να γίνει κυβέρνηση και μάλιστα αυτοδύναμη, έχει μία κομματική προτεραιότητα. Εντάξει, κατανοητό, αλλά δεν είναι αυτό η προτεραιότητα της χώρας», είπε.

«Εάν δεν αλλάξει το πολιτικό κλίμα στη χώρα, αν δεν έχουμε άλλη κυβέρνηση, δεν έχουμε ανάκαμψη της οικονομίας. Το μεγάλο θέμα της ελληνικής οικονομίας είναι πολιτικό», είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι διαμορφώνει εσωτερικούς εχθρούς. «Ο διαχωρισμός σε εχθρούς και φίλους, η διατήρηση μίας πολεμικής κατάστασης, η συγκρότηση μετώπων ποιοι είναι με το "ναι", ποιοι είναι με το "όχι", ποιοι είναι υπέρ της κυβέρνησης, ποιοι είναι κατά, ποιοι είναι με την Ευρώπη, ποιοι είναι κατά της Ευρώπης, είναι μία βασική επιλογή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου», είπε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι αναζητά το ακροατήριό του στην αντισυστημική πλευρά της ελληνικής κοινωνίας και δεν μπορεί να κλείσει με σκληρά μέτρα, γιατί πρέπει να διαφυλάσσει τις αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, άρα την παραμονή της κυβέρνησής του στην εξουσία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.