ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Γεννηματά στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία της Μάλτας

Η παραμονή της κυβέρνησης μόνο καταστροφή θα προκαλέσει

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την συμφωνία της Μάλτας εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής και τη συζήτηση επί της πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, η Φώφη Γεννηματά.

«Η συνέχιση της παραμονής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην εξουσία, μόνο αδιέξοδα και καταστροφή μπορεί να προκαλέσει», είπε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παραδόθηκε άνευ όρων μετά από επτά μήνες τυχοδιωκτισμών. «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει βαθύτατες ευθύνες για αυτή τη νέα συνθηκολόγηση ηττημένου. Καθυστέρησε συνειδητά την αξιολόγηση, και προκάλεσε αβεβαιότητα και ανασφάλεια με καθοριστικές επιπτώσεις στην οικονομία», είπε, κάνοντας λόγο για επιστροφή της ύφεσης, ανεργία στα ύψη, μείωση των καταθέσεων στις τράπεζες, αύξηση των κόκκινων δανείων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγόρησε μεταξύ άλλων τους κυβερνώντες ότι :
- Αποδέχθηκαν νέα μέτρα 3,6 δις ευρώ.
- Άφησαν τις ρυθμίσεις για το χρέος στο απώτερο μέλλον.
- Συμφώνησαν σε δυσβάσταχτα πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια, αλυσοδένοντας την χώρα στο επικίνδυνο δίλημμα «Grexit ή διαρκής λιτότητα».
- Εκχώρησαν το Ελληνικό Πρόγραμμα στο ΔΝΤ. Αυτοί που θα το έδιωχναν, αναγνώρισαν καθοριστικό ρόλο για το ΔΝΤ στο Ελληνικό πρόγραμμα, αναθέτοντάς του ουσιαστικά την παρακολούθηση και τον έλεγχο εφαρμογής του.
- Υπέγραψαν την άρον-άρον εκποίηση μονάδων της ΔΕΗ, αφού πρώτα την έφθασαν στο όριο της καταστροφής.
- Εγκατέλειψαν τις διακηρύξεις τους περί επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων μένοντας μόνο στις προβλέψεις του Ν. 4024/11 που ούτως ή άλλως ισχύουν.

Επιπροσθέτως, η Φώφη Γεννηματά, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για κάθε μνημόνιο προτείνει μία εξεταστική και για κάθε αντιλαϊκό μέτρο έχει να ως αντίμετρο την σκανδαλολογία. «Δεν θα τα καταφέρετε κ. Τσίπρα. Δεν θα στρέψετε αλλού την προσοχή του ελληνικού λαού, ούτε τη δική μας», είπε, κάνοντας λόγο για τακτική – ένδειξη απόγνωσης και πανικού και προειδοποιώντας ότι «ο αντιπερισπασμός σας δεν θα περάσει».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.