18/05/2017@16:06
Πικάντικο ρύζι με λουκάνικο και κοτόπουλο
Υλικά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 στήθη κοτόπουλο, σε κύβους
1 κρεμμύδι, σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
75γρ πικάντικο χοιρινό λουκάνικο, σε φέτες
1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών cajun
250γρ Agrino ρύζι Bella parboiled
400γρ ντομάτα κονκασέ
350ml ζωμός κότας
μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι και ροδίζουμε το κοτόπουλο για 5-8 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε την πιπεριά, το σκόρδο, το λουκάνικο, το μείγμα μπαχαρικών cajun και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 5 λεπτά.
Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με το ρύζι, την ντομάτα και το ζωμό κότας.
Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι το ρύζι να μαλακώσει.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr
Σχετικά άρθρα
Ετοιμάζουμε το πιο πολύχρωμο κορμό με παγωτό και κάνουμε τα απογεύματα στο σπίτι πιο δροσερά και νόστιμα. Υλικά Μερίδες:5-6 1 συσκευασία Μίγμα για Παγωτό με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ 650 ml (3 1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 100 γρ. (1 φάκελος) Κουβερτούρα
Μια καλομαγειρεμένη ψαρόσουπα είναι το φαγητό που αναζητάμε όλοι στο τραπέζι, ακόμη και όσοι δεν αγαπούν ιδιαίτερα το ψάρι. Σε αυτή την εκδοχή εμπλουτίζεται με λαχανικά και σερβίρεται σχεδόν βελουτέ, δοκιμάστε τον τρόπο αυτό οπωσδήποτε, θα σας ενθουσιάσει! Υλικά 1
Ένα ελαφρύ και κλασικό λαδερό, ο αρακάς με τα κουκιά, που το συνοδεύουμε με ρύζι και το γαρνίρουμε με καραμελωμένα κρεμμύδια. Υλικά Μερίδες: 4 Για τα
Μία εξαιρετική συνταγή για αυγοσαλάτα με αβοκάντο. 10 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ Η ελαφριά αυγοσαλάτα με αβοκάντο δεν είναι απλά τάση. Είναι μια τέλεια επιλογή που ταιριάζει μοναδικά με τα κρεατικά και σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη σε ένα τραπέζι! Υλικά
Ποιος δεν υποκύπτει στη γλύκα του λουκουμά σε όποια εκδοχή και αν βρεθεί μπροστά του; Δοκιμάστε τους με γιαούρτι και σίγουρα θα τους φτιάξετε ξανά πολλές φορές… Υλικά Για το χυλό 5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 3 αβγά
Με έντονα αλμυρή και ιωδιούχα προσωπικότητα, απογειώνει γευστικά τα πιάτα που τον φιλοξενούν. Περί λευκού ταραμά ο λόγος… Υλικά 1 παντζάρι, περίπου 150 γρ. 200 γρ.
Μία εξαιρετική συνταγή για μπακαλιάρο στο φούρνο με πατάτες και ντοματίνια. Υλικά 750γρ baby πατάτες 1 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, κατά βούληση μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση 4 φιλέτα μπακαλιάρου (150-180γρ/φιλέτο), χωρίς δέρμα