ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν κάνουν πίσω οι «διαφωνούντες»…

Σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Την πρώτη της συνεδρίαση έχει σήμερα η νεοσύστατη Γραμματεία της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η συνεδρίαση θα γίνει υπό την προεδρία της επικεφαλής του φορέα, Φώφης Γεννηματά, ενώ προγραμματίζεται για τις δωδεκάμιση μετά το μεσημέρι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Ενδιαφέρον έχει η σύνθεση της Γραμματείας που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Αποτελούμενη από 20 άτομα, προερχόμενα από όλες τις ‘συνιστώσες’ που συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, ΕΔΕΜ), αφήνει εκτός μόνο τους ‘διαφωνούντες’ στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, όπως καταγράφηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΠΕ του κόμματος, κάνοντας πολλούς να λένε ότι είναι το γεγονός είναι ενδεικτικό του τι θα ακολουθήσει, δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει οριστεί η ΚΟΕΣ και η Γραμματεία της ΚΟΕΣ για το Συνέδριο ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, στην Οργανωτική Επιτροπή μετέχουν οι : Τόνια Αντωνίου, Χαράλαμπος Βαρδίκος, Μάκης Γιομπαζολιάς, Αναστάσιος Δαρσινός, Νίκος Διακουλάκης, Γιώργος Ελενόπουλος, Νίκος Ιωσήφ, Μιχάλης Καρχιμάκης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Πωλίνα Λάμψα, Θεόδωρος Μαργαρίτης, Μανώλης Όθωνας, Έφη Παγκάλου, Χρήστος Πρωτόπαπας, Νίκος Σαλαγιάννης, Αντώνης Σαουλίδης, Φίλιππος Σαχινίδης, Μιχάλης Χάλαρης, Δημήτρης Χατζησωκράτης και Νίκος Μπίστης.

Παρά τον ‘αποκλεισμό’ τους, πάντως, οι διαφωνούντες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δεν δείχνουν να το βάζουν κάτω. «Η ενότητα της Κεντροαριστεράς χρειάζεται νέο ήθος», είπε σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Νίκος Ανδρουλάκης, χαρακτηρίζοντας ‘παράλογη’ την αντίδραση της ηγεσίας να καταργήσει τα όργανα του ΠΑΣΟΚ και να διακινεί με διαρροές απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για όσους εξέφρασαν διαφορετική άποψη. «Δεν μπορείς να ξεκινάς μια διαδικασία ενοποίησης του χώρου αντιδρώντας τόσο έντονα στην πρώτη διαφορετική άποψη που κατατίθεται», είπε, σημειώνοντας ότι αυτή η αντίδραση ‘πριονίζει’ την προσπάθεια ανασύστασης του χώρου. «Χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους. Χρειαζόμαστε ριζοσπαστική ανανέωση σε ιδέες και αναλήψεις για την πολιτική», συνέχισε, τονίζοντας ασφαλώς την ανάγκη για εμπειρία, που μπορεί να βρει κανείς σε στελέχη για τα οποία παραδέχθηκε ότι στάθηκαν άξια στις απαιτήσεις των καιρών και τους τιμά ακόμα η κοινωνία. «Είναι όμως αδιανόητο αυτοί που παίρνουν τις κρίσιμες αποφάσεις για την παράταξη και τη χώρα να είναι οι ίδιοι τις τελευταίες τρεις δεκαετίες», είπε, δίνοντας το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει στο εξής. «Στόχος μου δεν είναι απλώς να μείνω αλλά να αγωνιστώ για να έρθουν πολλοί νέοι άνθρωποι, όχι απαραίτητα ηλικιακά, ως βασικοί πρωταγωνιστές στη νέα προσπάθεια»…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.