ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για την περίπτωση τραυματισμού αξιωματούχου αγώνα

Τι προβλέπει ο ΚΑΠ για τα επεισόδια στη Λεωφόρο

Τι προβλέπει ο ΚΑΠ σε περίπτωση που τραυματιστεί αξιωματούχος αγώνα, όπως έγινε στην περίπτωση του προπονητή του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ίβιτς.

Ο τραυματισμός του Βλάνταν Ίβιτς από αντικείμενο που πέταξε οπαδός του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου φέρνει τους «πράσινους» σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Διαβάστε τι προβλέπει ο ΚΑΠ για την περίπτωση τραυματισμού αξιωματούχου αγώνα, με τον κανονισμό να τονίζει ότι προβλέπεται οριστική διακοπή γιατί υπάρχει τραυματισμός αξωματούχου αγώνα.

Αναλυτικά το άρθρο 15, παράγραφος 3β του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ:

«Η ρίψη αντικειμένων τα οποία κατά την κοινή πείρα είναι πρόσφορα, κατά κανόνα, να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου που νόμιμα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από οκτώ (8.000,00) έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, αν δεν επήλθε σωματική βλάβη.

Αν, αντίθετα, επήλθε σωματική βλάβη επιβάλλεται χρηματική ποινή είκοσι (20.000,00) έως τριάντα χιλιάδες (30.000,00) ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, όταν ένα αντικείμενο που ριφθεί από έναν θεατή χτυπήσει τον διαιτητή ή ένα από τους βοηθούς διαιτητές ή ένα παίκτη ή αξιωματούχο ομάδος ο διαιτητής μπορεί να επιτρέψει την συνέχεια του αγώνα ή να διακόψει αυτόν προσωρινά ή οριστικά, ανάλογα με την σοβαρότητα του περιστατικού, σύμφωνα με τον κανόνα 5 των κανόνων παιχνιδιού.

Αν, ωστόσο, από τη ρίψη των αντικειμένων της παρούσης παραγράφου επήλθε τραυματισμός ποδοσφαιριστή ή προπονητή ή διαιτητή, τότε επέρχεται οριστική διακοπή του αγώνα και επιβάλλεται σωρευτικά

α. χρηματική ποινή από τριάντα (30.000.00) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ και

β. ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μία (1) έως δύο (2) αγωνιστικές ημέρες».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.