ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο η νέα γενιά

Ο αγαπημένος του κ.Σόιμπλε…

«Στοίχημα» για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη αποτελεί το να έρθει η νέα γενιά στο προσκήνιο, με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να μην κρύβουν την αγωνία τους για τις επιπτώσεις της κρίσης στους νέους ανθρώπους που συν τοις άλλοις εγκαταλείπουν μαζικά, εφόσον τους δίνεται η ευκαιρία, την χώρα.
Σε αυτό το πλαίσιο, ενόψει Συνεδρίου στις 30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θέτει στο επίκεντρο τη νέα γενιά, δίνοντάς της τον λόγο. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες, είχε συνάντηση με εκπροσώπους τους η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σε μία ενδεικτική του ενδιαφέροντος του κόμματος κίνηση. Επιπλέον, τα κείμενα που έχουν γραφτεί αναφορικά με τα ζητήματα που απασχολούν τη νέα γενιά, ενόψει Συνεδρίου, έχουν επιμεληθεί αποκλειστικά από εκπροσώπους της, ενώ στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη αφήνουν να εννοηθεί πως οι τελευταίοι θα πρέπει να ωθηθούν στο να παίξουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον.
Την ίδια στιγμή, πάντως, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, δεν παραμερίζουν την αντιπολιτευτική τους δράση. Κάθε άλλο. Ενδεικτική είναι η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλου Χρηστίδη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης. «Όταν πηγαίνεις στα Eurogroup χωρίς σχέδιο και στρατηγική, έχοντας προνομοθετήσει τα πάντα, χωρίς να έχεις εξασφαλίσει καμία απολύτως δέσμευση, τότε είναι φυσικό να γίνεσαι ο αγαπημένος του κ.Σόιμπλε, που σε λίγο θα διεκδικήσει λόγο και ρόλο και στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ», είπε, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει οδηγήσει την χώρα σε «νέα, πρωτοφανή, ταπεινωτική ήττα και συνθηκολόγηση άνευ όρων».
«Ήττα», εξάλλου, του καταλόγισε και με αφορμή τα όσα τραγικά έγιναν στο Μενίδι, θυμίζοντας με νόημα ότι η Φώφη Γεννηματά είχε επισημάνει τις προτεραιότητες που πρέπει να έχει το κράτος Δικαίου, κατά την επίσκεψή της στην περιοχή. «Είναι εμφανές ότι ο κ. Τόσκας δεν έχει κανένα σχέδιο, για κανένα από τα μεγάλα προβλήματα ασφαλείας στην χώρα. Μας έχει συνηθίσει σε αυτή την ανικανότητα. Δεν τα λέμε εμείς αυτά, ως αντιπολίτευση μόνο. Τα λέει ο κ. Χρυσόγονος», είπε μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας ότι «δεν νοείται να αναφέρεται σε άβατα, λες και ανέλαβε Υπουργός χθες το πρωί».
Την ευθύνη πάντως, αποδίδει κυρίως στον πρωθυπουργό. «Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να διαχειριστεί μια ακόμη ήττα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στο υπουργικό του συμβούλιο», είπε με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου. «Δεν έχει δικαίωμα να οδηγεί την χώρα και τους πολίτες σε διαρκείς ήττες. Ήττες που στοιχίζουν πολύ ακριβά στις γενιές του σήμερα και του αύριο», κατέληξε μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.