ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της τρίτης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών που μετά από τριήμερες εργασίες, ολοκληρώθηκε την Κυριακή, με την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των αιρετών μελών του Προσωρινού Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος.
Στη Συνδιάσκεψη συμμετείχαν περισσότεροι από 1200 άνθρωποι και αν για κάτι ξεχώρισε η όλη διαδικασία ήταν η σοβαρή συζήτηση που έγινε σε κάθε θέμα με το οποίο καταπιάστηκαν. Ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία είχαν τα τέσσερα εργαστήρια που λειτουργούσαν παράλληλα με θέματα :
- Η Ελλάδα πριν και μετά την κρίση. Οι Μεταρρυθμίσεις στην καθημερινότητα των Πολιτών
- Πολιτική - Δημοκρατία - Θεσμοί και Συμμετοχή του Πολίτη
- Η Επιχειρηματικότητα και ο Επανασχεδιασμός της Στρατηγικής για την Ανάπτυξη της χώρας
- Χτίζοντας το μέλλον μαζί με τους νέους σε μια χώρα σε κρίση. Στρατηγική εξόδου απέναντι στο λαϊκισμό.
Το Σώμα της Συνδιάσκεψης υιοθέτησε με την ψήφο του το βράδυ της Κυριακής τα τρία κείμενα που είχαν κατατεθεί για τις πολιτικές – ιδεολογικές θέσεις του Κινήματος, καθώς και για το καταστατικό και το οργανωτικό μέρος του κόμματος, ενώ ενέκρινε έξι ψηφίσματα, μεταξύ των οποίων αυτά για την τρομοκρατία, το προσφυγικό-μεταναστευτικό, την κλιματική αλλαγή κ.ο.κ.
Την ίδια στιγμή, εξέλεξε τα 100 αιρετά μέλη του Προσωρινού Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, η σύνθεση του οποίου πάντως θα συμπληρωθεί –σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συνδιάσκεψης- από τους εκπροσώπους της περιφέρειας, τους αιρετούς πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές, την εκλογική επιτροπή του κόμματος και εκπροσώπους ειδικών κατηγοριών, όπως τα Άτομα με Ειδικές ανάγκες, οι αλλοδαποί μετανάστες και πρόσφυγες και οι Έλληνες του εξωτερικού.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Όσοι από εμάς τυχεροί Ενεργοί Πολίτες παρακολουθήσαμε τις εργασίες της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του Κινήματος μας, εισπράξαμε σαν αποζημείωση τις ιδέες και την συμμετοχή πλλλών δεκάδων τοποθετήσεων δημοκρατικών και προοδευτικών μελών της βάσης μας.
    Όλοι σαν μια γροθιά, στην ιδέα της προόδου για την αλλαγή του πολιτικού μας συστήματος και των αναγκαίων σαν οξυγόνο αλλαγών, στην Κοινωνία μας και την καθημερινή μας συμπεριφορά μέσα σε αυτήν .

    Οι τοποθετήσεις του προέδρου Γιώργου Παπανδρέου αναμενόμενες και με συνέπεια, μας γέμισαν οράματα, ελπίδες και πεποίθηση ότι το μέλλον ανείκει σε αυτούς που το διεκδικούν,
    σε αυτούς που το δικαιούνται. σε αυτούς που εργάζονται γιαυτό .
    Σε μας τους κινηματίες για τις αλλαγές χωρίς προσωπικά οφέλη , αλλά το καλό του τόπου .

    Παράλληλα και εξίσου σημαντική όμως υπήρξε, η συμμετοχή στις συζητήσεις στα εργαστήρια επεξεργασίας ιδεών και ενσωμάτωσης τους στην πολιτική μας πλατφόρμα καθώς και στην διεκπαιρέωση, με όση δημοκρατική πρακτική μπορεί ποτέ να εξκφραστεί σε μια συνέλευση πολιτών της » Εκκλησία του Δήμου «….,
    Που ήταν η συνεδρίασής μας με τους μπροστάρηδες της παράταξης μας στο προεδρείο,
    Δ.Ρέπα , Μ. Καρχημακη , Ρ. Ζήση και τα νέα παιδιά που ορίστηκαν να τους πλαισιώσουν .
    Επίσης με τις Ομιλίες και τοποθετήσεις των δοκιμασμένων και μπαρουτοκαπνισμένων μας ηγετών σαν τον Χ. Καστανίδη , Φ. Σαχινιδη , Φ Πετσάλνικο Γ.Ελενόπουλο , Γ. Πεταλωτή
    ( συγνώμη για όσους παραλείπω έτσι βιαστικά που γράφω ) ανθρώπους , που μας´εμναίουν κάνοντας μας να ρωτήσουμε :
    όχι τι θα κάνει το κίνημα για μας , αλλά τι θα κάνουμε εμείς από δω και πέρα για το ΚΙΝΗΜΑ .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.