ΕΛΛΑΔΑ

Το λεκανοπέδιο γέμισε σκουπίδια - Απέραντη χωματερή η Αθήνα

Για τέταρτη μέρα τα σκουπίδια στους δρόμους λόγω των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων σε όλη τη χώρα. Δραματική είναι η κατάσταση σε πολλά σημεία της Αθήνας καθώς έχουν σχηματιστεί λόφοι σκουπιδιών με αποτέλεσμα να δημιουργούν προβλήματα ακόμα και στην κίνηση στους δρόμους! Η πολιτεία κάνει έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια τους διότι φοβούνται για μια πιθανή επιδείνωση της κατάστασης.

xoma3

Καλοκαίρι γεμάτο σκουπίδια και δυσωδία για τους Αθηναίους αφού πεζοδρόμια και δρόμοι έχουν γεμίσει σκουπίδια ακόμα και στα πιο τουριστικά σημεία της πόλης. Ανυπόφορη η κατάσταση για τους Αθηναίους αλλά και τους τουρίστες.

Γύρω στους 6.5000 συμβασιούχους στον τομέα της καθαριότητας κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλεία τους και έτσι προχωρούν σε κινητοποιήσεις σχεδόν σε όλη τη χώρα.

xoma2

Αποκορύφωση η 24ωρη πανελλαδική απεργία που ξεκινούν σήμερα. Το πρόβλημα αναμένεται να γίνει ακόμα πιο έντονο καθώς μέσα σε 3 μέρες αποχής των συμβασιούχων τα σκουπίδια έχουν κατακλύσει την Αθήνα. Και αν σκεφτεί κανείς και το κύμα καύσωνα που έρχεται, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μέσα στο Σαββατοκύριακο, η επιδείνωση της κατάστασης είναι σχεδόν βέβαιη.

Συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Καραϊσκάκη έχουν προγραμματίσει για σήμερα στις 10:30 οι συμβασιούχοι.

poe ota

Ο Δήμος Αθηναίων από την άλλη, με ανακοίνωσή του παρακαλεί τους πολίτες να μην πηγαίνουν τα σκουπίδια τους στους κάδους απορριμάτων για να μην γίνεται συσσώρευση.

«Ο δήμος Αθηναίων ζητεί τη συνεργασία και την κατανόηση των πολιτών για τα προβλήματα που ήδη έχουν αρχίσει και παρατηρούνται στην αποκομιδή των απορριμμάτων λόγω των κινητοποιήσεων, που έχει εξαγγείλει σε όλους τους δήμους της χώρας η ΠΟΕ – ΟΤΑ. Ο δήμος Αθηναίων, καλεί τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της πόλης να συμβάλουν όλοι στη διατήρηση και προστασία της δημόσιας υγείας και της εικόνας της Αθήνας», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Το πρόβλημα δεν εμφανίζεται μόνο στην Αττική καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας, οι συμβασιούχοι έχουν προβεί σε κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, στην Θεσσαλονίκη οι συμβασιούχοι προχώρησαν σε καταλήψεις όλων των χώρων του κεντρικού δήμου, στο αμαξοστάσιο, το ΣΜΑ Πυλαίας και τις εποπτείες, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιείται η αποκομιδή των απορριμμάτων.

xoma4

Υπό κατάληψη παραμένει και το δημαρχείο της Κέρκυρας από εργαζόμενους στην καθαριότητα. Από το πρωί της Τετάρτης 127 συμβασιούχοι έχουν κατακλύσει το κτίριο και δεν αφήνουν κανένα δημοτικό υπάλληλο να εισέλθει. Οι συμβασιούχοι του δήμου Κέρκυρας έχουν προχωρήσει ήδη από τις προηγούμενες μέρες, σε κατάληψη του αμαξοστασίου του δήμου στον Πέλεκα, ενώ τα σκουπίδια έχουν αρχίσει στην Κέρκυρα να σχηματίζουν «βουνά», με τη δυσοσμία, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, να γίνεται πλέον αισθητή σε όλους τους δρόμους και τις γειτονιές του νησιού, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

xoma5

Και το αμαξοστάσιο του δήμου Ηρακλείου βρίσκεται υπό κατάληψη με 86 συμβασιούχους που δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν αν χρειαστεί τις κινητοποιήσεις τους.

Τα αιτήματα των συμβασιούχων:

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ ζητεί την άμεση μετατροπή των συμβάσεων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου:

- Των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίεςκ και έχουν πάρει παρατάσεις.
- Των εργαζομένων που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ
- Των εργαζομένων στα Κοινωνικά Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, κ.λπ.
- Των εργαζομένων που απασχολούνται με προγράμματα ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς και οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Επίσης, διεκδικούν:

- Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμων.
- Κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 που δίνει το δικαίωμα στις Δημοτικές Αρχές να εκχωρούν την αρμοδιότητα της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτες.
- Καμία περικοπή ή μείωση του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας
- Ιση αμοιβή για την ίδια εργασία. Ολοι εργαζόμενοι - συμβασιούχοι στους ΟΤΑ, ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας και φορέα απασχόλησης να αμείβονται σύμφωνα με το Μισθολόγιο.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. freeman 11:46 22/06/2017

    . .το θέμα των σκουπιδιών αποδεικνύει περίτρανα πως ΤΙΠΟΤΑ στην Πελατειακή μεθοδολογία του Πολιτικάντικου μας Γκουβέρνου, ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ. . .μόνο παυσίπονα φτωχοποίησης. . .ενώ η γάγγραινα αποεπένδυση-μετανάστευση, καλπάζει ανεξέλεγκτη! ή ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ή Βουλιάζουμε . . .και ΑΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ . . . τότε ΝΑΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ . . . και ΕΠΕΙΔΗ το ΕΝΝΟΟΎΣΕ , (αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος) το 2009 (προ 1ου Μνημονίου) ΔΕΝ ανανέωσε για πολλοστή συνεχή φορά τις συμβάσεις 80.000 Σταζιέριδων που ονειρεύονταν Παυλοπουλιακή Μονιμοποίηση και ΑΡΑΓΜΑ (Βουτσάς1960 :||να τρουπώσω… να χώσω την κεφάλα μου||). . . ήταν ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ Γαπ πως ΟΤΙ ΈΛΕΓΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΎΣΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΌΣΕΙ . . .ΜΗΝΥΜΑ προς Κρατικές & Ιδιωτικές Παρακρατικές Συντεχνίες (εκατοντάδων χιλιάδων μελών) και προς κρατικοδίαιτη ΜιντιοΤραπεζοΚατασκευαστικοΠρομηθευτική Οικονομική Ελίτ και διακομματικά πολιτικά τσατσόνια της .
    Η καθολική και κεντρικά σχεδιασμένη υπονόμευση – ανατροπή του είχε πια δρομολογηθεί .
    ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΕΟΥΔΑ , ήθελαν ΤΙΠΟΤΑ να ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ . . .ΚΑΙ τα ΛΕΦΤΆ που ήξεραν ότι ΥΠΗΡΧΑΝ (ΑΦΟΎ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΙΧΑΝ απομυζώντας για 10ετίες τα Δημόσια ταμεία & σκόπευαν να συνεχίσουν την λαφυραγώγηση). . .ήθελαν να πειστεί το πόπολο πως ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ. . .ο ρόλος των Ενδοπασοκικών ρουφιάνων θα ήταν ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ στην ανατροπή εκ των έσω του με 44% ΤΕΛΕΥΤΑΊΟΥ ΕΚΛΕΓΜΈΝΟΥ (με καθαρή εντολή Πρωθυπουργοποίησης) ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ . ΚΑΙ για να ΠΡΟΛΑΒΩ τα γνωστά ΚαραμανλοΤσιπροΚαμένα ΑΝΤΙ-Γαπικά ΤΡΟΛΙΑ. . . Global Γαπ-Ομιλία Κρήτη-12/10/08 : ||ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ,ΒΡΈΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΓΡΉΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΆΠΕΖΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ-ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ| . Αφιερωμένο στα ντόπια πολιτικά ΖΩΑ που ΔΕΝ ή που ΣΚΟΠΙΜΑ ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ πως ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΆΙΝΟΥΝ ότι μιλούσε για τα ΔΙΣ-ΤΡΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ – ΕΥΡΩ – ΓΙΕΝ – ΣΤΕΡΛΙΝΕΣ με τα οποία οι Κεντρικές Τράπεζες FED, EKT κλπ ΣΤΗΡΙΞΑΝ την ΤΡΑΠΕΖΟ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ που παράπαιε εκτεθειμένη ΆΜΕΣΑ ή ΕΜΕΣΑ στα τοξικά της, ΈΝΑ ΜΟΛΙΣ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ πτωχευμένης 15/9/2008, Lehman Brothets.
    Κάπως ΈΤΣΙ , με τον Γκεμπελισμό Μιντιαρχών-Δημοσιογράφων υπαλλήλων τους, οι Πραγματικά υπαίτιοι της Ελληνικής Πτώχευσης (ΜπαροζοΚαραμανλοΠακηδες) εξακολουθούν να πουλάνε ΤΡΕΛΙΤΣΑ για τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ τους 2007-2009 και η Κοινωνία ΔΕΝ ΑΦΕΘΗΚΕ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ το ΓΙΑΤΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕ και έτσι ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΠΛΑΤΗ να βγούμε από τα Μνημόνια εντός 3-4 ετών όπως ΕΚΑΝΑΝ Κύπριοι, Ιρλανδοί, Πορτογάλοι. 8 χρόνια μετά.

  2. freeman 10:35 22/06/2017

    ή ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ή Βουλιάζουμε . . .και ΑΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ . . . τότε ΝΑΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ . . . και ΔΕΝ ανανέωσε για πολλοστή συνεχή φορά τις συμβάσεις των Παυλοπουλιακών Σταζιέριδων που ονειρεύονταν Μονιμοποίηση και ΑΡΑΓΜΑ (να τρουπώσω…) . . . ήταν ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ του Γαπ πως ΟΤΙ ΈΛΕΓΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΎΣΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΌΣΕΙ . . . ΜΗΝΥΜΑ πρός τις Κρατικές & Ιδιωτικές Παρακρατικές Συντεχνίες , προς την κρατικοδίαιτη ΜιντιοΤραπεζοΚατασκευαστικοΠρομηθευτική Οικονομική Ελίτ και τα διακομματικά πολιτικά τσατσόνια της .
    Η καθολική και κεντρικά σχεδιασμένη υπονόμευση – ανατροπή του είχε δρομολογηθεί .
    ΤΑΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΕΟΥΔΑ ΔΕΝ ήθελαν ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ . . .ΚΑΙ τα ΛΕΦΤΆ που ήξεραν ότι ΥΠΗΡΧΑΝ (ΑΦΟΎ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΙΧΑΝ) . . .ήθελαν να πειστεί το πόπολο πως ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ . . . ο ρόλος των Ενδοπασοκικών ρουφιάνων θα ήταν ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ στην ανατροπή εκ των έσω του με 44% ΕΚΛΕΓΜΈΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.