ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αφορμή τη συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια

Τόσκας: «Η Νέα Δημοκρατία θέλει να κρυφτεί, αλλά πλέον δεν μπορεί»

Πόλεμος ανακοινώσεων και δηλώσεων έχει ανοίξει ανάμεσα στον Ν. Τόσκα, υπουργό Προστασίας του Πολίτη, και τη ΝΔ με αφορμή την απόφαση για απαγόρευση της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αύριο, αλλά και τις δηλώσεις του υπουργού. Η ΝΔ με ανακοίνωση της κάλεσε τον Ν.Τόσκα να παραιτηθεί στην τελευταία ανακοίνωση της και εκείνος απάντησε...
toskas

«Η Νέα Δημοκρατία θέλει να κρυφτεί, αλλά πλέον δεν μπορεί. Υποθάλπει τεχνητές κρίσεις με μορφή «ανταρτοπολέμου» προσβλέποντας σε μικροκομματικά οφέλη. Οι προσπάθειές της πέφτουν στο κενό. Η χώρα θα προχωρήσει. Οι πολίτες καταλαβαίνουν» έγραφε η απάντηση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγη ώρα νωρίτερα σχετικά με τις δηλώσεις του Νίκου Τόσκα για την εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια και την απαγόρευση αυτής.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Για πρώτη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο.

Η απόφαση είναι πρόκληση για την δημοκρατική ελληνική κοινωνία. Για κάθε πολίτη αυτής της χώρας που θέλει να αισθάνεται ελεύθερος και ασφαλής. Παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε αντιλήψεις αυταρχισμού.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα με σαφήνεια. Συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των αστυνομικών και εξέφρασε τις σοβαρές επιφυλάξεις του για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία τους.

Επισήμανε, όμως, ότι η Πολιτεία έχει υποχρέωση να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την έκφραση του δικαιώματος τους από τη στιγμή που έχει ληφθεί η νόμιμη άδεια για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης.

Ο κ. Τόσκας αν είχε στοιχειώδη ευθιξία σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί.

Αλλά προφανώς ακολουθεί το παράδειγμα του κ. Τσίπρα...».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.