ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλες καταστροφές στα μαγαζιά

Επεισόδια στο Σύνταγμα από αλληλέγγυους της Ηριάννας - Ελεύθεροι οι προσαχθέντες - Το βίντεο των βανδαλισμών

Σε βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα έχει καταγραφεί η πορεία καταστροφής καταστημάτων των κουκουλοφόρων χθες το βράδυ στην οδό Ερμού.

Οι προσαχθέντες διανυκτέρευσαν στη ΓΑΔΑ για να αφεθούν τελικά ελεύθεροι όλοι πλην ενός, που κρατείται όμως, γιατί βρέθηκε μικροποσότητα χασίς πάνω του.

Δεκατέσσερις προσαγωγές έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην οδό Ερμού και στη γύρω περιοχή, από άτομα που συμμετείχαν στην πορεία αλληλεγγύης προς την Ηριάννα, μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της από το Πενταμελές Εφετείο.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν κάποιοι θα κρατηθούν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για συμμετοχή στα επεισόδια.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας αλληλέγγυων στην υπόθεση της Ηριάννας λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

Αιτία της διαμαρτυρίας η απόφαση του Εφετείου να μην κάνει δεκτό το αίτημα της αποφυλάκισής της.

Η πορεία ξεκίνησε από το Μοναστηράκι και τα πρώτα επεισόδια ξέσπασαν σχετικά νωρίς όταν διαδηλωτές άρχισαν να σπάνε βιτρίνες στην Ερμού και οι αστυνομικοί να απαντούν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Οι διαδηλωτές χρησιμοποιώντας πέτρες και ρόπαλα κατέστρεψαν πλήθος μαγαζιών στον εμπορικό δρόμο της Αθήνας μέχρι την οδό Νίκης όπου απωθήθηκαν από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και σκορπίστηκαν στην περιοχή του Μοναστηρακίου.

epeisodia

epeisodia1

epeisodia2

mat

epeisodia4

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.