ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζονται οι διεργασίες στο παρασκήνιο

«Περιμένουν» το Ποτάμι, αλλά ως το τέλος Αυγούστου…

Μέχρι το τέλος Αυγούστου έχουν ‘προθεσμία’ όσοι ‘πιστοί’ του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας, ή της Ανανεωτικής Αριστεράς και της Οικολογίας, θελήσουν να συμπορευτούν με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Όχι, δεν πρόκειται για κάποιου είδους τελεσίγραφο που βάζουν στην Χαριλάου Τρικούπη, αναμένοντας απάντηση βασικά από τις επαφές τους στο παρασκήνιο με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη και δευτερευόντως μόνο από άλλους φορείς και μεμονωμένες προσωπικότητες του χώρου. Στην πραγματικότητα, όμως αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει περισσότερος χρόνος.

Αμέσως μετά, εξάλλου, αρχίζει και τυπικά η προσυνεδριακή περίοδος για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που προγραμματίζεται να γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου και να εκλέξει μεταξύ άλλων νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και άλλα κομματικά όργανα. Επιπλέον, ξεκινά και η περίοδος που θα προετοιμάσει το έδαφος για την εκλογή αρχηγού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από τη βάση. Αυτή η διαδικασία προγραμματίζεται για τον μήνα Οκτώβριο, σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να προϋπάρχουν κάποια δεδομένα, με πρώτο και κύριο το ποιοι φορείς θα συμμετέχουν στο όλο εγχείρημα, προκειμένου να αναπτυχθούν οι στρατηγικές όλων των πλευρών, αλλά και να κατατεθούν επιτέλους οι υποψηφιότητες για τον επικεφαλής του νέου φορέα.

Στην πραγματικότητα, το μήνυμα που στέλνουν οι παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη στις άλλες πλευρές, είναι ότι θα πρέπει να λάβουν άμεσα τις αποφάσεις τους, όποιες και αν είναι αυτές. Όσον αφορά στον Σταύρο Θεοδωράκη και τις δυνάμεις του Ποταμιού πάντως, οι οποίες και τους ενδιαφέρουν περισσότερο, αποδίδουν μεγάλη σημασία στο πρόσωπο του Νίκου Αλιβιζάτου που έχει τεθεί επικεφαλής της αρμόδιας Επιτροπής που κάνει μεταξύ άλλων τις επαφές, αλλά και στις επαφές που έχει ο Συνταγματολόγος όλο το τελευταίο διάστημα, μεταξύ άλλων και με τον Σταύρο Θεοδωράκη, με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις.

Και ενώ η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δείχνει διάθεση κωλυσιεργίας από πλευράς του Ποταμιού, στην πραγματικότητα οι ζυμώσεις στο εσωτερικό του κόμματος που ίδρυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης έχουν ήδη ξεκινήσει και τα δεδομένα «ζυγίζονται» ώστε να ληφθεί η πλέον συμφέρουσα για την εξέλιξη του κόμματος, απόφαση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.