ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Δεν μπορεί να διοικήσει μια πόλη, θέλει και την Κεντροαριστερά...

Αχός βαρύς ακούγεται αυτές τις μέρες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, μετά την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη να διεκδικήσει την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Βεβαίως, το όνομα Καμίνη «έπαιζε» διαρκώς σε διάφορα σενάρια που αφορούσαν στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και ο δήμαρχος Αθηναίων ουδόλως ενοχλείτο να περιγράφεται από διάφορους «καλοθελητές» ως... η «χρυσή εφεδρεία» του χώρου. Μάλιστα, τα σενάρια αυτά εντάθηκαν μετά το δημοψήφισμα του 2015, αφού ο Γιώργος Καμίνης είχε βγει στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης του «Ναι», με αποτέλεσμα, βεβαίως, να είναι και ένας από τους στρατηγούς της ήττας του.

Προς το παρόν, η Φώφη Γεννηματά και πολλά στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καλωσορίζουν την υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων. Όμως, όσο θα φτάνουμε στον Οκτώβριο και οι διεκδικητές της ηγεσίας του χώρου θα εισέρχονται στην τελική ευθεία της κούρσας, είναι προφανές και αυτονόητο ότι και διαγκωνισμός μεταξύ των υποψηφίων θα υπάρξει, αλλά και κριτική, όπως και χτυπήματα κάτω -ή και πάνω- από τη μέση.

Και η αλήθεια είναι ότι, αν κάποιος θελήσει να «χτυπήσει» τον Γιώργο Καμίνη, ούτε χρειάζεται να ψάξει πάρα πολύ, ούτε θα πρέπει να μετέλθει σκοτεινές μεθόδους για να πλήξει τον δήμαρχο Αθηναίων. Μια ματιά στην, ήδη 7χρονη, παραμονή του στην πλατεία Κοτζιά είναι αρκετή για να αναδειχθεί η ανεπάρκειά του. Η Αθήνα είναι βρόμικη. Πολλές φορές, ζέχνει. Κεντρικές πλατείες και περιοχές έντονου τουριστικού ενδιαφέροντος παρουσιάζουν μία άθλια εικόνα δυσωδίας. Τα τραπεζοκαθίσματα ζουν και βασιλεύουν, ο χώρος για τον δημότη ολοένα και περιορίζεται, παρά το γεγονός ότι ο Γιώργος Καμίνης έχει εκλεγεί δις με το σύνθημα “Δικαίωμα στην πόλη”. Ο δήμαρχος Αθηναίων χρεώθηκε το φιάσκο των περασμένων Χριστουγέννων, όταν ο ίδιος και οι συνεργάτες του δεν κατάφεραν να γυρίσουν την περίφημη «Ρόδα του Συντάγματος». Ταυτοχρόνως, ο «Πρώτος Πολίτης» της πρωτεύουσας αποδεικνύει διαρκώς την αδυναμία του να συλλάβει την λειτουργία της πόλης: σχεδόν τις μισές Κυριακές του χρόνου διοργανώνονται πολυδιαφημισμένοι «μαραθώνιοι» στο κέντρο της πόλης, λες και πρόκειται για μία πόλη-μουσείο ή για την Μονεμβασιά και όχι για μία ζώσα πόλη που δεν μπορεί να «κλείνει» για σαββατοκύριακο. Σαν να μην έφταναν αυτά, επί δημαρχίας Καμίνη τα απορριμματοφόρα δεν κυκλοφορούν αργά τη νύχτα, αλλά... τις ώρες αιχμής. Σε κεντρικές οδούς του Παγκρατίου, του Κουκακίου, του Κολωνακίου, των Αμπελοκήπων μπορεί κανείς να συναντήσει απορριμματοφόρα στις 2 το μεσημέρι ή στις 7-8 το απόγευμα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο και να σπαταλώνται καθημερινά χιλιάδες πολύτιμες εργατοώρες.

Βεβαίως, ο Γιώργος Καμίνης δεν είναι ο πρώτος -και μάλλον δε θα είναι ούτε ο τελευταίος- που χρησιμοποιεί τον δήμο Αθηναίων ως πλατύσκαλο για την πολιτική του καριέρα. Όμως, οι προηγούμενοι είτε είχαν κάτι να παρουσιάσουν ως απολογισμό, είτε απλώς κατάφεραν να κρατήσουν την Αθήνα όρθια και να μην την διαλύσουν ενόσω είχαν την ευθύνη της.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Vas_Pap 23:39 10/08/2017

    «Συντροφοι» της ΔΗΣΥ δεστε λιγο πιο ψυχρα τα πραγματα. Ανεξαρτητα απο το πως ησαν τα πραγματα πριν τον Καμινη το συμπεερασμα ειναι»μια απο τα ιδια χαλια». Αλλα το θεμα δεν ειναι ο Καμινης. Ειναι οτι μεχρι τωρα δεν υπαρχει ανθρωπος για αργηγος που να μην συγκαταλεγεται στους «ξωφλημενους». Ειναι σαν να λεμε οτι θα κατεβει η ΝΔ στις εκλογες με τον Σαμαρα. Οχι οτι ηταν κακος,αλλα αυτο δεν εχει σημασια,σημασια εχει πως τον εκλαμβανει ο κοσμος. Υπαρχει πληθωρα ανθρωπων εκει εξω που θα μπορουσαν να δωσουν ζωη στην παραταξη,αλλα ειναι «ευγενως αποκλεισμενοι». Αν και η παρακμη ειναι τετοια που θα επρεπε να τους φωναξουν «αριστινδην» και εκτος διαδικασιων,αλλα που αντιληψη της πραγματικοτητας . Αυτο οχι μονο για την ΔΗΣΥ. Ειναι δυνατον να φαναστει Ελληνας την χωρα του διοικουμενη απο την Φωφη?

  2. Η σύγκριση του Καμίνη με τους δεξιούς προκατόχους του και χρεωκόπους του δήμου είναι ad profanum. Ειπωμένο αλλιώς, sacrilegium, ιεροσυλία. Ο Καμίνης είναι τουλάχιστον κανονικός άνθρωπος και πράγματι θυμίζει δήμαρχο δυτικοευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Παρόλα αυτά δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει ηγέτης της πλειοψηφικής κεντροαριστεράς, για εντελώς διαφορετικούς λόγους απ΄ αυτούς που ισχυρίζεται το άρθρίδιο.

  3. 075 7:55 09/08/2017

    Να τες και οι πρωτες αθλιοτητες κατα του Καμινη. «Η Αθήνα ζεχνει!», ενω με τους προηγουμενους ηταν μια βιτρίνα σε καταστημα πολυτελειας! Βρε ουστ υποκριταραδες.
    Κουκλιτσα μου η αλήθεια είναι οτι ο Καμίνης διαχειριστηκε την Αθήνα την εποχή της χρεοκοπίας και παρα τις αθλιοτητες που γράφεις την κράτησε όρθια. Εβαλε τέρμα στις τρελές σπατάλες και τον απίστευτο πελατειασμο των δεξιων προκατόχων του, συμμαζέψε τα οικονομικά του δήμου, δούλεψε στις κοινωνικές υπηρεσίες, σταθηκε δίπλα στους πρόσφυγες και βοήθησε να μη γίνει το κεντρο της υπαίθριος καταυλισμός, ενω βγήκε με θάρρος απέναντι στους ναζί όταν αυτοι διεκδίκησαν την πόλη για λογαριασμό τους. Και όλα αυτά με το συνδικαλιστικό της δεξιάς και των πελατών της απέναντι.
    Οσο για τη στάση του στο δημοψήφισμα είναι τιτλος τιμης. Αντιστάθηκε για να μη γίνει η χώρα το τριτοκοσμικο μπουρδέλο που ήθελαν ο τσίπρας και το παρεακι που σήμερα κυβερνά σε αγαστη συνεργασια με το άλλο παρεακι του ολετηρα της ραφήνας.
    Γι αυτό αφήστε τα σάπια. Μια χαρά είναι ο Καμίνης. Και μακάρι να εκλεγεί και αρχηγός της δημοκρατικής παράταξης. Στην παρούσα φαση είναι απόλυτα χρησιμος.

    • Ir.mfl 11:00 09/08/2017

      Ετσι ακριβώς! Εχουν βγει όλα τα αριστεροδέξια συνεταιράκια από τις τρύπες τους για το γνωστό λασποπόλεμο! Τους τρομάζει η αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης και των δημοκρατών σοσιαλιστών!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.