ΕΛΛΑΔΑ

Παντού εστίες

Τα Κύθηρα συνεχίζουν να φλέγονται - Νοτιοδυτικά του νησιού το μεγάλο πύρινο μέτωπο

Για τρίτο 24ωρο φλέγονται τα Κύθηρα με την κατάσταση στο νησί να παραμένει ανεξέλεγκτη.

Η μεγάλη πυρκαγιά δεν έχει περιοριστεί τόσο ώστε να θεωρείται καλή η εικόνα, ενώ οι κάτοικοι και ο δήμαρχος του νησιού, Ευστράτιος Χαρχαλάκης διαμαρτύρονται για λάθος συντονισμό και διαχείριση.

Το μεγάλο λάθος, λένε οι παράγοντες των Κυθήρων, έγινε το πρωί του Σαββάτου, όταν θεωρήθηκε ότι η φωτιά έχει περιοριστεί αρκετά και μπορούσαν να αποχωρήσουν τα εναέρια μέσα. Τότε όμως, ήταν που αναζωπυρώθηκε και μάλιστα σε πολλά σημεία, καθώς μέχρι να επιστρέψουν εναέρια μέσα, το μέτωπο είχε μεγαλώσει και η πυρκαγιά είχε ξεφύγει. Εξάλλου, τα εναέρια μέσα χρειάζεται να σταματούν περί της 7 το απόγευμα, καθώς ανεφοδιάζονται από το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, κατά κύριο λόγο, που είναι σχετικά μακριά.

Πλέον το βράδυ της Κυριακής, αφού είχε εκκενωθεί νωρίτερα η Μονή Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, η φωτιά είχε περιοριστεί στα νοτιοδυτικά του νησιού, όπου πάντως καίει ανεξέλεγκτα.

Στο νησί επιχειρούν επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 83 ατόμων.

Ο γενικός γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης δήλωσε το βράδυ της Κυριακής πως σε εξέλιξη παραμένει το μέτωπο κοντά στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, προς την Ιερά Μονή Μυρτιδίων, χωρίς όμως να κινδυνεύει το μοναστήρι. Ο κ. Καπάκης τόνισε πως ανασυντάσσονται όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσης για να στρέψουν τις προσπάθειες στην οριοθέτηση και αυτού του μετώπου της πυρκαγιάς.

ÖÙÔÉÁ ÓÔÁ ÊÕÈÇÑÁ(EUROKINISSI)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.