ΚΟΣΜΟΣ

Ποιος είναι

Tζον Κέλι, «ο νέος σερίφης στην πόλη» που θα επιβάλει την τάξη στον Λευκό Οίκο

"Υπάρχει ένας νέος σερίφης στην πόλη", δήλωσε ο Μπάρι Μπένετ, σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία, αναφερόμενος στα νέα καθήκοντα του απόστρατου στρατηγού Τζον Κέλι και περιγράφοντας τις δραματικές εξελίξεις που σημειώνονται στον Λευκό Οίκο από την περασμένη εβδομάδα.

Ένας Ρεπουμπλικάνος που βρίσκεται κοντά στον πρόεδρο Τραμπ δήλωσε ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Τραμπ ανησυχούσε για το πώς θα χειριστεί τον Άντονι Σκαραμούτσι, ενώ καλούσε τους συμβούλους του ζητώντας τη γνώμη τους. Όλοι του απάντησαν ότι ο διευθυντής επικοινωνίας, με τη σκληρή γλώσσα, έπρεπε ν' απομακρυνθεί.

Ο πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε τελικά ν' αποπέμψει τον Σκαραμούτσι, τον οποίο είχε μόλις πριν από δέκα ημέρες προσλάβει. Η απόλυση Σκαραμούτσι έγινε έπειτα από ένα αδικαιολόγητο ξέσπασμα του πρώην διευθυντή επικοινωνίας, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση για τις κινήσεις του Τραμπ κι αναφορικά με την τελευταία αιφνιδιαστική απόλυση αξιωματούχου από τον Λευκό Οίκο, κατά την εξάμηνη παραμονή του Τραμπ στην προεδρία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ενοχλήθηκε από τα απρεπή σχόλια του Σκαραμούτσι στο περιοδικό "The New Yorker" τα οποία δημοσιεύτηκαν την περασμένη Πέμπτη αλλά και από το γεγονός ότι ο ωμός στους τρόπους και στη συμπεριφορά Σκαραμούτσι εμφανιζόταν να μεγαλοποιεί τη φιλία του με τον Τραμπ. Ο Σκαραμούτσι στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2016 είχε ενεργό συμμετοχή στη συγκέντρωση χρημάτων για δύο ανταγωνιστές του Τραμπ, τον Σκοτ Γουόλκερ και τον Τζεμπ Μπους.

Ο Τραμπ αποφάσισε τελικά ότι ήρθε η ώρα να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του. Και ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι υποστήριξε την άμεση αποχώρηση του Σκαραμούτσι. Έτσι, τον κάλεσε στο γραφείο του και τον απάλλαξε από τα καθήκοντά του, στο πλαίσιο των πρώτων ενεργειών που έκανε ως νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, τόνισε η ίδια ρεπουμπλικανική πηγή.

"Μία μεγάλη ημέρα για τον Λευκό Οίκο", έγραψε ο Τραμπ χθες το βράδυ στο Twitter.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.