ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όροι και περιορισμοί

Εκδόθηκαν οι δύο περιβαλλοντικές άδειες της «Ελληνικός Χρυσός»

Η άδεια που χορηγείται έχει διάρκεια τριών ετών και μεταξύ των όρων και των περιορισμών που τίθενται, καθορίζεται σε 400.000 τόνους ετησίως η ποσότητα του επεξεργασμένου μεταλλεύματος.

Εκδόθηκαν σήμερα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι δύο άδειες της Ελληνικός Χρυσός για τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Με βάση τις συγκεκριμένες αποφάσεις , που υπογράφει με εντολή του αρμόδιου υπουργού ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Μιχάλης Βερροιόπουλος, χορηγείται άδεια νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού και τροποποιείται η άδεια εγκατάστασης αντίστοιχου εξοπλισμού στη θέση απόθεσης Κοκκινόλακα.

Ειδικότερα, χορηγήθηκε «στην εταιρεία "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ", άδεια λειτουργίας νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού μικτών θειούχων μεταλλευμάτων και των τροποποιημένων υφιστάμενων υποδομών, του υποέργου «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας» του έργου «Μεταλλευτικές - Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας», στην περιοχή της Ολυμπιάδας, ∆ήμου Αριστοτέλη, Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Η άδεια που χορηγείται έχει διάρκεια τριών ετών και μεταξύ των όρων και των περιορισμών που τίθενται, καθορίζεται σε 400.000 τόνους ετησίως η ποσότητα του επεξεργασμένου μεταλλεύματος. Όπως επισημαίνεται στην απόφαση χορήγησης άδειας, «το Δημόσιο δεν ευθύνεται, αν για λόγους ασφαλείας ή γενικότερου δημοσίου συμφέροντος, απαγορευθεί η λειτουργία των εγκαταστάσεων του θέματος ή ανακληθεί η παρούσα άδεια λειτουργίας».

Οσον αφορά στην τροποποίηση της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού του χώρου απόθεσης στην περιοχή της Ολυμπιάδας, επιτρέπεται «η διάθεση του λεπτομερούς υπολείμματος κατεργασίας του εργοστασίου εμπλουτισμού Ολυμπιάδας στο στεγανοποιημένο και υδραυλικά προστατευμένο -απομονωμένο τμήμα που προσδιορίζεται από τον ενοποιημένο χώρο απόθεσης 1-3, το δεξιό αντέρεισμα, την ανάντη παρειά του κατάντη αναχώματος και την λίμνη εκτάκτου ανάγκης του Μεταλλείου Μαύρων Πετρών».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.