ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση

ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών: Η πετρελαιοκηλίδα δεν θα καλυφθεί με ασκήσεις επικοινωνίας

«Μετά και τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, η κυβέρνηση αδυνατεί για μία ακόμα φορά να προστατεύσει το περιβάλλον. Η πετρελαιοκηλίδα του Σαρωνικού δεν θα εξαφανιστεί μόνη της, δεν θα κρυφτεί κάτω από κανένα χαλί, δεν θα καλυφθεί με ασκήσεις επικοινωνίας», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο τομέας ναυτιλίας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Μετά και τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, η κυβέρνηση αδυνατεί για μία ακόμα φορά να προστατεύσει το περιβάλλον. Η πετρελαιοκηλίδα του Σαρωνικού δεν θα εξαφανιστεί μόνη της, δεν θα κρυφτεί κάτω από κανένα χαλί, δεν θα καλυφθεί με ασκήσεις επικοινωνίας.

Ας καταλάβουν πως η διακυβέρνηση δεν εξαντλείται στην απαίτηση μελετών πιστοποίησης ανύπαρκτων δασών, όπως δεν περιλαμβάνει το χαρακτηρισμό δασικής γης που κάηκε, ως οικοδομήσιμης. Το περιβάλλον δεν προσφέρεται για επιλεκτικές ευαισθησίες - ως μοχλός πίεσης για ζητήματα που άπτονται του μικροκομματικού τακτικισμού ή της πελατειακής συναλλαγής.

Το περιβάλλον είναι ο ανεξάντλητος φυσικός πλούτος της χώρας, αν το προστατεύσουμε με όρους βιώσιμης ανάπτυξης και το διαφυλάξουμε για τις επόμενες γενιές, όσο και τους τομείς της οικονομίας που σήμερα ζουν από αυτό: τουρισμός, αλιεία, έρευνα, γεωργία και άλλοι.

Στο δια ταύτα του τελευταίου ατυχήματος:

1. Το συμβάν έγινε στις 2.10 τα ξημερώματα Κυριακής. Τι περίμενε ο Υπουργός Ναυτιλίας μέχρι να συγκαλέσει τη σημερινή, πρώτη σύσκεψη;

2. Ο ανάδοχος καθαρισμού της κηλίδας έχει ρήτρες αναποτελεσματικότητας και ποιες είναι αυτές;

3. Στο πλοίο βρίσκονταν μόνο ένας ναύτης και ένας λαδάς. Ούτε ο καπετάνιος,  ούτε άλλα 8 μέλη πληρώματος. Ο καπετάνιος δεν ήξερε ότι η ευρύτερη περιοχή που αγκυροβόλησε είχε ξέρες;  Η εταιρεία του;

4. Πώς εγγυάται ο υπουργός ότι η ζημία περιορίζεται στους ~500 τόνους IFO, όταν το πλοίο είχε πάνω του 2300 mt IFO + 370 mt LSMGΟ + 100 τόνους δικούς του;

5. Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας, η κηλίδα έχει φτάσει πλέον στη Γλυφάδα. Τι περιμένει ο Υπουργός για να πει την αλήθεια;»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.