ΕΛΛΑΔΑ

Χάος ξανά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Αναστολή στη διανομή συγγραμμάτων στα πανεπιστήμια - 17 μήνες χρωστά το υπ. Παιδείας

Χωρίς βιβλία κινδυνεύουν να μείνουν οι φοιτητές καθώς ο ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ) αποφάσισε την αναστολή διανομής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.

Ο ΣΕΕΒΙ ξεκαθαρίζει πώς «δεν μπορεί να διανέμει πανεπιστημιακά συγγράμματα, χωρίς να πληρώνει το κράτος».

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο ΣΕΕΒΙ αναφέρει ότι  η καθυστέρηση πληρωμών υπερβαίνει κάθε όριο αντοχής και κυρίως λογικής και «αυτό σε συνάρτηση με τις περικοπές κατά 55% που έχουμε υποστεί δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας».

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων, καλεί τον υπουργό Παιδείας και Καθηγητή κ. Γαβρόγλου να βρει άμεσα λύση, ώστε ακόμα και την ύστατη ώρα να καταφέρει ο κλάδος να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο και να αντεπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους.

Συγκεκριμένα όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «εκφράζεται η οικονομική αδυναμία του κλάδου των εκδοτών επιστημονικών βιβλίων να στηρίξουν με ίδιους πόρους την διανομή για το ακαδημαϊκό έτος και αυτό διότι το υπουργείο Παιδείας καθυστερεί πρωτοφανώς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του απέναντι στον κλάδο. Από τη στιγμή που οι οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας εξετάζουν σήμερα την αποπληρωμή τιμολογίων που αφορούν στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 (!!!), γίνεται εύκολα κατανοητή σε όλους η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος».

Σημειώνεται ότι τα πανεπιστημιακά συγγράμματα διανέμονται στους φοιτητές μέσω του μηχανογραφικού συστήματος “Εύδοξος”.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.