ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πρωθυπουργός του ψεύδους και των φόρων ο Τσίπρας

Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί και η οποία πλήττει τους κοινωνικά αδύναμους, εξαπέλυσε από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κοινωνία θέλει και απαιτεί η Ελλάδα να γίνει μια κανονική χώρα για αυτό ζητάμε πολιτική αλλαγή, οι πολίτες θέλουν να φύγει όσο το δυνατό συντομότερο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΛΕΛ. Ο πρωθυπουργός του ψεύδους και των φόρων προσπαθεί με αυταπάτες να προπαγανδίσει νέους μύθους. Οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους και τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Όσο κυβερνούν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει μια κανονική χώρα. Χαίρεται για την ανεμική ανάπτυξη. Κομπάζει ότι μειώνεται η ανεργία, την ώρα που οι νέοι εγκαταλείπουν την χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρώντας να αποδομήσει τον Αλέξη Τσίπρα που υποστηρίζει ότι η χώρα βγάνει από τα μνημόνια, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει υπογράψει νέο μνημόνιο καθώς υπάρχουν μέτρα και μετά από το 2018.

«Κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και περισσότερους. Δεν επιστρέφει η Ελλάδα στην κανονικότητα, όπως δεν επιστρέφουν οι νέοι και οι επενδύσεις. Την ώρα που μιλούν για έξοδο από τα μνημόνια έχουν ήδη ψηφισμένα μέτρα το 2018 όπως περικοπές στις συντάξεις, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την περικοπή του επιδόματος θέρμανσης και την μείωση της υπερφορολόγησης. Θα είχαμε βγει από τα μνημόνια το 2015 αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά. Αν θέλει να μας πει ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια ας έρθει στην βουλή να καταργήσει τις περικοπές στις συντάξεις και την μείωση του αφορολογήτου που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε «άδειο κοστούμι» την καθαρή έξοδο η οποία αν γίνει θα την ακριβοπληρώσουν οι έλληνες πολίτες. Παράλληλα κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα το πλεόνασμα να κατευθυνθεί στους κοινωνικά ασθενέστερους. «Αν υπάρξει οποιοδήποτε υπερπλεόνασμα πρέπει να κατευθυνθεί προς τους αδύναμους, τους μακροχρόνια ανέργους και να μειώσει στους φορολογούμενους τον ΈΝΦΙΑ.» επίσης τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ και στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση έχασε μια σημαντική ευκαιρία και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι έβαλε πάνω τις εσωκομματικές ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ από το εθνικό συμφέρον.

«Καλέσαμε το πρωθυπουργό να διασφαλίσει την επέκταση της συμφωνίας της για την βάση Σούδας, συγκεκριμένες επενδύσεις, αλλά και να θέσει μια σειρά από εθνικά θέματα Δεν ελήφθη καμία απόφαση που να αναβαθμίζει τον γεωστρατιγικό στόχο της χώρας. Επειδή τα ψέματα έχουν κοντά πόδια και δεν κολυμπούν μέχρι την άλλη πλευρά του ατλαντικού, ο κ. Τσίπρας έβαλε τις εσωτερικές ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ πάνω από το εθνικό συμφέρον της χώρας.»

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι υπέρ της αναβάθμισης των F - 16 αρκεί να γίνει σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας. «Η αναβάθμιση των F - 16 είναι απολύτως αναγκαία αλλά ο τρόπος που χειρίστηκε η κυβέρνηση το θέμα γεννά πολλά ερωτήματα. Την πληροφορηθήκαμε από το τον Πρόεδρο Τραμπ, ακόμα η Βουλή δεν έχει ενημερωθεί πόσο θα είναι το κόστος, πόσα θα είναι τα αεροσκάφη αλλά και το ποια θα είναι η συμμετοχή της ΕΑΒ. Δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία απόφαση που δεν λαμβάνεται σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας. Δεν μπορεί η αμυντική θωράκιση της χώρας να γίνεται να πηγαίνουν ταξίδι στις ΗΠΑ. Αντί η κυβέρνηση να αξιοποιήσει τις καταστάσεις αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων».

Αναφερόμενος στα ζητήματα ανομίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι «η ΝΔ δεν θα ανεχθεί την κατάλυση του νόμου δικαίου. Δεν θα επιτρέψει φαινόμενα ανομίας. Η ΝΔ δεν θα δεχθεί η χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι. Να γνωρίζουν ότι με τις απόψεις αυτές συμφωνεί η πλειονότητα της κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.