ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά

Σήμερα αναμένεται η απόφαση για την ημερομηνία των εκλογών

Εντός της ημέρας αναμένεται να ληφθεί απόφαση για την τελική ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη ηγέτη του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά. Σε αυτό τουλάχιστον ελπίζουν οι εμπλεκόμενοι, με το ‘μπαλάκι’ πάντως να βρίσκεται στα χέρια της Επιτροπής Αλιβιζάτου, εφόσον έχουν ως το τέλος της ημέρας τις απαντήσεις των εταιριών που έχουν αναλάβει το έργο της online διασύνδεσης των καλπών, για το κατά πόσον χρειάζονται παράταση και ποια θα πρέπει να είναι αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταιρείες έχουν ζητήσει προθεσμία 45 ημερών για την παράδοση του εξοπλισμού και τη δοκιμή του συστήματος, με τις εκτιμήσεις να επιμένουν τώρα ότι οι εκλογές δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν πριν από τις 26 Νοεμβρίου, ενώ πολλοί μιλούν και για τις 3 Δεκεμβρίου, ενώ στο τραπέζι έχουν πέσει ημερομηνίες ως και τις 10 και 17 του ίδιου μήνα, που όμως όλοι αντιλαμβάνονται ότι δυσχεραίνουν το εγχείρημα, όσο πλησιάζουν προς τα Χριστούγεννα.

Ειδικά στο επιτελείο της Φώφης Γεννηματά δεν βλέπουν με καλό μάτι το ενδεχόμενο τόσο μεγάλης παράτασης, και ζητούν αν μη τι άλλο την επαρκή τεκμηρίωση ενός τέτοιου αιτήματος, από τεχνικής πλευράς των εταιριών. Σε κάθε περίπτωση, δε, ζητούν να έχουν και μία συγκεκριμένη απάντηση για το πότε θα στηθούν επιτέλους οι κάλπες της Κεντροαριστεράς, αφού το όλο θέμα με τις ημερομηνίες τείνει να μετατραπεί σε …σίριαλ.

Κατά τα λοιπά, ευχάριστα φαίνεται ότι είναι τα νέα για τους εμπλεκόμενους όσον αφορά στο κόστος της όλης διαδικασίας, αφού φαίνεται ότι θα είναι σημαντικά μικρότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις. Η τελική προσφορά φέρεται να είναι στις 260.000 ευρώ, με το κόστος που θα βαρύνει τα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα που μετέχουν στο εγχείρημα (σ.σ. Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι) να μικραίνει όσο …μεγαλώνει η συμμετοχή, αφού το ένα σκέλος του ποσού θα πληρωθεί από αυτοχρηματοδότηση (20.000 ευρώ που έχουν ήδη καταβληθεί συνολικά από τους δέκα υποψηφίους αρχηγούς και όσα συλλεχθούν από τους πολίτες που θα συμμετέχουν στην ψηφοφορία) και το υπόλοιπο μόνο από τα δύο κόμματα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.